Workshop special - Managementul obiceiurilor sau calea spre fericire

Cui se adreseaza? - antreprenorilor, managerilor, profesionistilor si celor preocupati de dezvoltare personala

Modul de desfasurare? - microsesiuni de prezentari urmate de sesiuni de intrebari si raspunsuri moderate

TEMA

Acest workshop are rolul de a ne invata in ce mod putem sa ne imbunatatim comportamentul folosind diverse metode de schimbare a obiceiurilor noastre.

Profesorul B.J. Fogg de la Stanford University dupa mai bine de 20 de ani de cercetari asupra modului in care functioneaza comportamentul uman a ajuns la concluzia ca comportamentul uman este sistematic. Fiecare din actiunile si deciziile noastre se bazeaza pe 3 factori de alimentare:

  • motivatia
  • abilitatile
  • trigere declansatoare

Comportamentul nostru, in special obiceiurile noastre, vin de la o motivatie de baza, capacitatea de a duce la bun sfarsit actiunea respectiva si un stimul care declanseaza actiunea. De exemplu, dimineata cand suna alarma ceasului, sari din pat, fie imediat dupa ce opresti alarma, fie dupa cateva runde de apasare a butonului de amanare a alarmei. Motivatia este nevoia de a incepe ziua, capacitatea de a apasa butonul de stop sau amanare si ridicarea din pat este abilitatea de a duce sarcina la bun sfarsit si zgomotul strident, enervant al alarmei ceasului desteptator este stimulul care declanseaza actiunea.

Drumul pentru deprinderea unor obicieiuri dorite, fie ca vorbim de cresterea efcientei, productivitatii, fie ca vorbim de cresterea numarului de clienti apelati sau de imbunatatirea stilului de viata, se poate face incepand cu trei pasi marunti:

  1. incepe usor, fara efort semnificativ, cu pasi simpli, usor de facut, cu obiective mici, usor de atins;
  2. cauta o ancora, identifica o rutina din viata ta, de care sa legi noul obicei pe care vrei sa-l intruduci in viata ta;
  3. celebreaza fiecare succes, recompenseaza fiecare mic efort cu un mic "bravo", cu un zambet in oglinda sau felicitandu-te;

Micile recompense pe care ti le oferi, la atigerea fiecarui obiectiv setat, nu numai ca te ajuta sa consolidezi comportamentul nou si il tranforma usor intr-un obicei, dar iti si ofera si acel "mic fior de placere" al lucrului bine facut, care are un efect incredibil de puternic asupra creierului tau. Creierul nostru distinge foarte greu diferenta intre "am facut acest lucru cu un efort imens" si ma simt grozav si "am facut acest lucru cu un mic efort" si ma simt la fel de grozav...Cumva in mintea noastra exageram, ceea ce este bine... Trucul consta in crearea unor mici momente de succes, care ne fac sa simtim emotia si placerea succesului ca si cum am fi realizat un lucru mai mai grozav decat in mod logic chiar este, fapt care permite clasificarea si consolidarea in mintea noastra a acelei atitudini ca un lucru execptional care merita retraita. - explica profesor doctor in stiinte BJ Fogg

Pornind de la aceste adevaruri relevate prin ani de cercetari, 3 specialisti, care sunt experti in studierea comportamentului uman din trei perspective diferite: din perspectiva unui life-coach, specialist in hipnoterapie, din perspectiva unui doctor in comunicare non-verbala si in studiul comportamentului uman si din perspectiva unui pasionat de numerologie si de oameni in general, vor oferii propria lor perspectiva legat de modul in care iti poti schimba obicieurile si imbunatatii in mod semnificativ viata si mai ales cum poti aduce succesul in viata ta.

Pentru a participa la acest workshop este nevoie de tichet de acces valid pentru evenimentul CEE Entrepreneurship Summit 2015 (poate fi si BASIC, PLUS, PREMIUM sau VIP).

INSCRIE-TE acum!
Investeste in dezvoltarea ta personala si profesionala! Fii mai bun decat competitia ta!

Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Trainer Hipnoza, Dezvoltare Spirituala, Parenting si Spiritualitate,

Eugen Popa, Expert in Succes Personal. Eugen este Trainer și Speaker internațional susținând numeroase traininguri și programe în România, Brazilia, Tailanda, Grecia, Statele Unite. Eugen are o vastă pregătire profesională și este extrem de calificat în tehnici și metode menite să scoată la suprafață calitățile ascunse ale subconștientului tău manifestând astfel acest potențial uriaș pe care fiecare dintre noi îl are.

Citeste mai mult

Sociolog si analist comportamental, www.mihaelastroe.ro

Mihaela Stroe este doctor in sociologie, speaker, trainer, autor, specialist in analiza comportamentala. Din 2003 Mihaela este partenera de afaceri cu fostul agent FBI Joe Navarro, unul dintre fondatorii diviziei de Analiza Comportamentala din cadrul FBI.

Citeste mai mult

Keynote Speaker , Trainer,

Filipe Carrera este speaker si trainer international de origine portugheza cu activitate in peste 50 de tari de pe 4 continente. A scris 6 carti traduse in 7 limbi (una dintre carti se gaseste si in Romania:NETWORKING – ghid de supravietuire pentru profesionisti) si sustine cursuri in cele mai prestigioase universitati din Portugalia, Spania si Romania. In orice training el aduce informatii, umor si o experienta internationala vasta.

Citeste mai mult

Consultant Comunicare în Business I Expert Media I Founder Powerful Communication, Powerful Communication

Laura Dragomir este Consultant Comunicare în Business și Expert Media. De asemenea, este trainer, facilitator, speaker și moderator evenimente de business.

Citeste mai mult

Trainer, consultant , Pilates

Cori Grămescu este antreprenor de la vârsta de 20 de ani, trainer de Pilates de la 21 de ani, designer de programe de antrenament de la 25 de ani, nutriţionist de la 29 de ani . De doi ani studiază medicina în cadrul UMF Carol Davila Bucureşti şi în 2014 a început un MBA la Maastricht School of Management. De-a lungul timpului a coordonat antrenamentul în diferite momente de viaţă pentru mai multe persoane publice din România, printre care se numără Simona Pătruleasa, Roxana Ionescu, Minodora, Raluca Lăzăruţ, Mirela Boureanu Vaida, Dragoş Bucurenci şi a realizat diverse materiale despre sport alături de Lavinia Pârva, Laura Cosoi şi Dana Rogoz. În 2013, Cori Grămescu a obţinut Certificare ca nutriţionist prin Masterclass, curs acreditat CNFPA. De la începutul carierei şi până în prezent, Cori Grămescu a antrenat peste 12.000 de cliente, de toate vârstele, de la 8 la 86 de ani. Din 2005 a urmat mai multe sesiuni de training sub îndrumarea unor nume mari din fitnessul mondial, astfel ca în 2006 a urmat cursuri de Pilates prin metoda Moirei Merrithew în Toronto, Canada. În 2010 a participat la mai multe sesiuni de training cu Viveca Jensen în metoda Piloxing la Stockholm. În 2011 a participat la un training cu Shellie Blanks Cimarosti şi Billy Blanks ( în SUA şi Germania ) şi a primit certificare TaeBo obţinută prin examen în Nashville. În 2011 şi 2012 a făcut traininguri TaeBo cu Rebecca Barthel (master trainer IFAA) în Darmstadt, Germania. Tot în 2012 a urmat un training cu Barbara Morini şi a obţinut certificare în Cardiolates , a urmat o formare şi certificare sub îndrumarea lui Rudy Alexander în metodă SpideRAP la Rimini şi Bucureşti, iar în 2013 a mers la o sesiune exclusivă de pregătire cu Michael King şi Malcom Muirhead la Barcelona. În 2011 a absolvit Erisma – Leadership Creativ în cadrul programului Erudio, în 2012 a început cursurile la UMF Carol Davila, iar în 2013 a încheiat formarea ca nutriţionist prin examen susţinut cu reprezentanţi din Ministerul Educaţiei Naţionale şi a făcut un curs de formare PCM Process Communication Model susţinut de Dragoş Bucurenci. În 2012 a organizat şi susţinut prima sesiune de pregătire şi certificare în metoda Ultimate Pilates by Cori Grămescu (trademark OSIM), level 1 la Bucureşti, la care au participat instructori din Cluj şi Bucureşti şi în 2013 – Curs de certificare level 1 şi 2 în metoda Ultimate Pilates by Cori Grămescu la Bucureşti, cu instructori din Cluj, Lugoj, Caraş Severin, Drobeta Turnu Severin, Slatina şi Bucureşti, iar în 2014 a urmat a treia generaţie de instructori formaţi în metoda Ultimate Pilates.

Citeste mai mult
Moderatori

Speaker, Co-fondator Speakers Club, Coaching4You

Paul Ardeleanu este unul dintre cei mai active specialiști în public speaking din România și co-fondator al Speakers Club, comunitate de practică pentru abilități de vorbire în public. De 5 ani facilitează traininguri îndomeniul abilităţilor de prezentare și timp de 2 ani a făcut acest lucru în cadrul firmei Coaching4You, firmă condusă de Lorand Soares Szasz. În acești 5 ani el a interacționat cu peste 5000 de oameni care au participat la cursurile sale, majoritatea fiind antreprenori, manageri sau speakeri profesioniști. În prezent el are peste 1000 de ore de vorbit în fața publicului. Paul a fost de 5 ori speaker la Business Days şi speaker al conferinţa TEDx Bacău 2014. Ceea ce adduce unic în cadrul seminariilor și cursurilor sale sunt entuziasmul și pasiunea unei persoane care traiește cu convingerea că poate schimba lumea în mod pozitiv, începând cu ceea ce este în jurul său, pas cu pas. Motto-ul său este : Inspiring Your Voice.

Citeste mai mult