Sesiune speciala - Viitorul mediului de business din Romania

Credem in sansa Romaniei! Credem ca si Romania poate fi un mediu de business performant, competitiv si atractiv. Credem ca antreprenorii actuali si cei viitori pot transforma mediul de afaceri din tara noastra si pot pune bazele unei culturi antreprenoriale sanatoase si pe principii etice.

Credem ca pot fi incurajate schimburile economice cu tara noastra si credem ca putem atrage investitori strategici care sa ne ajute sa punem la punct infrastructura si sa relansam anumite sectoare de activitate neglijate sau macinate de managementul incompetent al statului.

Am creat aceasta masa rotunda, dezbatere cu scopul de cartografia realitatea mediului de business din Romania si mai ales cu scopul de a emite cateva idei aplicabile prin care putem sa incepem transformarea acestui mediu de business in realitatea pe care o dorim.

Am invitat o serie de antreprenori si manageri de succes, implicati fiecare dintre ei in diverse proiecte create pentru a transforma mediul de business din Romania si pentru a da o sansa tinerilor sa performe ca si antreprenori. Impreuna cu cativa invitati straini, antreprenori de succes, ne dorim ca la finalul acestei sesiuni sa avem cateva idei clare despre ceea ce ar trebui sa facem pentru ca lucrurile in tara noastra sa fie altfel.

Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Antreprenor, Business Angel

Targu-Mureseanul Orlando Szasz(39 ani),s-a retras recent de la conducerea companiei pe care a fondat-o impreuna cu fratele sau Roland, pe vremea cand ambii erau inca pe bancile facultatii iar acum priveste cu interes spre zona de start-upuri si analizeaza noi oportunitati de business, atat in tara cat si in exterior.

Citeste mai mult

Fondator si Presedinte, , Transylvania College

Simona Baciu este fondatoarea Fundaţiei Transylvania College, care a lansat instituțiile educaționale: “Grădinița Happy Kids” și “Transylvania College” – prima școală internațională din Transilvania cu două linii de studiu: linia românească și linia internațională.

Citeste mai mult

Managing Partner, FAN Courier

Felix Pătrășcanu este managing partner FAN Courier, liderul piatei de curierat rapid intern, membru fondator al Asociatiei Operatorilor de Curierat din Romania (AOCR), membru in board-ul de conducere al Romanian Business Leaders (RBL - organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit, ce are ca obiectiv dezvoltarea unei platforme de actiune si implicare sociala pentru lideri in mediul privat), mentor, initiator si sustinator al proiectului RePatriot, un program care își propune să atragă românii din Diaspora, pentru a se întoarce acasa și a investi.

Citeste mai mult

Director General, Raiffeisen Leasing IFN

Cu o experienta de peste 23 de ani in domeniul financiar-bancar, Felix a detinut diverse functii de conducere in cadrul unor institutii financiare de renume, precum ING Bank, Tiriac Bank si Raiffeisen Bank Romania, din luna ianuarie 2010 ocupand functia de Director General al Raiffeisen Leasing. In aprilie 2014 a fost numit Presedintele ALB (Asociatia Societatilor Financiare din Romania ) iar in 2015 a fost reales pentru un nou mandat. In prezent este membru al RBLS (Fundatia Liderilor de Afaceri din Romania). Anul trecut a ocupat locul 42 in topul celor mai admirati CEO din Romania, realizat de Revista Business Magazin si pozitia cu numarul 7 in topul celor mai admirati finantisti. Este ferm convins de afirmatia care spune ca „Nu poti obtine rezultate diferite, facand lucrurile la fel.

Citeste mai mult

Consultant,

Cristian Nacu a fost 10 ani Partener şi şef al Reprezentanţei Enterprise Investors în România şi, de asemenea, a avut rolul de Senior Adviser al Presedintelui Enterprise Investors, cea mai veche şi una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală şi de Est. Enterprise Investors administrează capital ce totalizează 2 miliarde de euro prin 8 fonduri. Cele mai importante investiţii conduse de Cristian Nacu în România până acum sunt în Macon Deva, Siveco şi Profi. Cristian Nacu este și președintele asociației fondurilor de private equity si venture capital SEEPEA. Inainte de Enterprise Investors, Nacu a lucrat pentru International Finance Corporation – divizia de investiții a Băncii Mondiale. A lucrat de asemenea și pentru Guvernul României, pentru care a administrat unul dintre cele mai mari portofolii de privatizare, finalizând 25 de privatizari. Motto: “Susținător pasionat al lucrului bine făcut”. Hobby-urile sale sunt legate de călătorii, colecționat ceasuri, lectură și filme.

Citeste mai mult

Decan, Profesor, entrepreneur, corporate trainer , Griffiths School of Management

Intreprinzator Romano-American de succes cu o bogata experienta in marketing si vanzari atat in companii romane cat si americane, Dr. Sebastian Vaduva este, de asemenea, profesor si autor al unor carti de specialitate, din anul 2005 fiind numit ca si decan al Facultaţii de Management Griffiths in cadrul Universitatii Emanuel din Oradea.

Citeste mai mult

Președinte și profesor invitat la Consiliul Internațional ,

Domnul Hauenstein este preşedintele unei organizaţii internaţionale, profesor, coach şi trainer. În experienţa sa profesională, are ocazia să colaboreze şi să lucreze cu lideri, manageri de top, ambasadori şi alţi formatori de opinie. Este invitat să susţină cursuri la diverse universităţi internaţionale , masterclass-uri, conferinţe sau training-uri. Din anul 2000, este implicat constant în realizarea şi evaluarea calităţii proiectelor de cercetare.

Citeste mai mult

Honorary Consul , Netherlands

Wouter Reijers studied Economics and Consumer science at Wageningen University in The Netherlands. He has a vast experience in restructuring companies so they can become successful and profitable again.

Citeste mai mult

Consultant in negociere, Leverage

Sabin și-a început careiera în vânzări și negociere în 1994 în domeniul bunurilor de larg consum, mergând ulterior spre servicii.Sabin este trainer în învățare experiențială din 2005, având certificare din partea companiei canadiene Eagle's Flight - unul dintre cei mai mari dezvoltatori globali de traininguri bazate pe învățare experiențială.În 2016 a dezvoltat Leverage ONE - primul pas in negociere pe care trebuie să îl facă orice profesionist. Cursul răspunde perfect lumii dinamice de astăzi, în care procesul de învățare este rapid, intens și trebuie să își justifice costurile.

Citeste mai mult

Team Coach @Team Academy Amsterdam, Managing Partner @StartUp Plus Academy

In- & Entrepreneurial experience in International Corporate Sales at C level, Management, Training and certified NLP coach. Passionate about developing (young) people via strengthening their own potential, power and opportunities and combine these with entrepreneurship.

Citeste mai mult

Team Entrepreneur, Team Academy

Team Entrepreneur @ YouBamboo., designing and creating bamboo laptop stands Passionate about Team Academy, coaching and helping out students, spreading the Team Academy message

Citeste mai mult
Moderatori

Administrator public, Primaria Muncipiului Oradea

Ca formatie jurist, Dacian Palladi activeaza in afaceri din 1992. Vreme de 11 ani a desfasurat activitatea de consultanta juridica si financiar-fiscala. De mai bine de 10 ani desfasoara activitati de consultanta in managementul general al companiilor, managementul schimbarii, managementul inovatiei, marketing si psihologia consumatorilor. Persoana publica, pasionat de dezvoltare personala, de ceva vreme se exprima si in scris pe blogul sau www.dacianpalladi.com .

Citeste mai mult

Redactor Sef, Coordonator, Business Days Magazine

A fost implicată în proiecte, ce, la timpul lor, erau considerate inovative, cum au fost Capital Top 300 sau Capital Top 100 companii. La finele anului trecut, a fost coordonatorul echipei ce a realizat şi publicat primul număr în limba română al revistei Intelligent Life - o franciză aparţinând grupului The Economist. Nu crede în puterea inspiraţională a motto-urilor, ci în puterea comunicării.

Citeste mai mult