Sesiune de dezvoltare personala 5 - RePatriot

#FORMAT

Sesiunile de dezvoltare personala matinale sunt sesiuni interactive de 60 de minute care se desfasoara inainte de inceperea programului evenimentului si care au rolul de a ajuta antreprenorii si managerii sa fie mai eficienti, mai productivi, mai echilibrati, mai sanatosi, mai fericiti si nu in ultimul rand mai plini de energie si vitalitate.

#AUDIENTA

Aceste sesiuni se adreseaza tuturor participantilor la eveniment. Locurile sunt limitate si necesita o preinregistrare la fiecare sesiune, pentru a te asigura ca vei prinde loc. Se desfasoara mai multe sesiuni in paralel si poti alege sa participi la una din aceste sesiuni.

#TEMA si CONTEXT

  • În contextul în care România se află pe locul al doilea în lume în ce privește migrația, aflându-se într-un top rușinos al migrației pe timp de pace iar majoritatea celor care părăsesc țara în căutarea unui trai mai bun sunt tineri, comunitatea de business din România încearcă să-i convingă pe românii plecați să se întoarcă acasă și să construiască business-uri aici.
  • Scopul sesiunii RePatriot este de a întări puntea de legatură între romanii din afara granițelor și cei de acasă, de a stabili legături de încredere și de a prezenta oportunități concrete de afaceri din România.
  • La București Business Days 2018 vom organiza o dezbatere deschisă legată de subiectele care ne ard, încercând să găsim câteva răspunsuri și soluții pentru viitor cu ajutorul membrilor RePatriot prezenți la eveniment.
  • RePatriot este o platformă de inspirație, informație, consiliere și încredere pentru romanii din Diaspora, care contrabalansează principalele bariere pentru repatrierea prin antreprenoriat, respectiv corupţia, birocraţia şi neîncrederea în clasa politico-administrativă. Prin întâlniri directe şi proiecte dedicate mediului de afaceri, în care lucrăm împreună, ne adresăm românilor de pretutindeni.

#INTREBARI la care vor incerca sa ofere raspunsuri prezentarile speakerilor

  • Putem convinge românii să se întoarcă acasa?
  • Ce ar trebui să facem pentru a stopa fenomenul de migrație a tinerilor?
  • Ce soluții există pentru românii care vor săse întoarcă acasă?

​# RESURSE

Toti participanti la acest tip de workshop vor pleca de la sesiune cu:

  • cate o prezentare din partea speakerilor care va contine cel putin ideiile principale vehiculate pe parcursul prezentarii
  • o lista de referinte, recomandari, carti, articole, site-ul, platforme, cursuri, aplicatii care ii pot ajuta pe participanti sa aprofundeze temele si subiectele abordate in cadrul acestui workshop
  • instrumente, exercitii, sfaturi, ghiduri menite sa te faca mai fericit, mai echilibrat, mai sanatos, mai productiv, mai informat

 

 

Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Fondator, GripAds

Este cunoscuta in lumea de afaceri ca managerul care a dus proiectul online www.tocmai.ro din faza de start-up pana in top 3 site-uri din Romania. Momentan, in calitate de Expert Online, ajuta proiectele românești din zona de tehnologie sa cucerească piata globală împreună cu echipa sa din cadrul agenției de digital - GripADs. Bianca contribuie activ la educarea mediului de afaceri din Romania, astfel o regăsim pe scenele evenimentelor de top de business & digital, atat din Romania, cat si in Europa.

Citeste mai mult

President, Președintele Grupului Eurolines Romania

Dragoș Anastasiu este un RePatriat de succes. La origine medic, este unul din cei mai de succes oameni de afaceri din prezent și președintele Grupului Eurolines România.

Citeste mai mult

Managing Partner, FAN Courier

Felix Pătrășcanu este managing partner FAN Courier, liderul piatei de curierat rapid intern, membru fondator al Asociatiei Operatorilor de Curierat din Romania (AOCR), membru in board-ul de conducere al Romanian Business Leaders (RBL - organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit, ce are ca obiectiv dezvoltarea unei platforme de actiune si implicare sociala pentru lideri in mediul privat), mentor, initiator si sustinator al proiectului RePatriot, un program care își propune să atragă românii din Diaspora, pentru a se întoarce acasa și a investi.

Citeste mai mult

Senior Strategic Adviser, RePatriot

Marius Bostan, are o experienţă vastă de management, ca membru în diverse consilii de administraţie al unor companii, fonduri sau organizaţii non-profit şi investitor în mai multe domenii. Ca antreprenor social dar și ca expert, de peste 20 ani, este specializat în proiecte de dezvoltare locală, finanţare şi managementul companiilor. Este iniţiatorul introducerii în România a finanţării proiectelor de dezvoltare prin obligaţiuni municipale, aducând prin aportul său surse de finanţare care au adus economii importante la bugetele locale.

Citeste mai mult

CEO, Ceetrus

Tatian Diaconu este cunoscut pentru faptul ca a detinut functia de director general in cadrul companiei franceze Immochan(devenit in acest an Ceetrus), dezvoltatorul complexului comercial Coresi din Brasov.

Citeste mai mult

Managing Partner, Power Net Consulting

Antreprenor experimentat cu istoric în business-uri în domenii precum Horeca, Software și Consultanță. Este cel care a pus bazele cunoscutului hotel Atra Doftana și ale companiei Power Net Consulting.

Citeste mai mult

Director Programe, Liga Studentilor Romani in Strainatate Olanda

Din cei 20 de ani pe care ii are, Ilinca si-a petrecut 8 ani in preajma dezbaterilor, fie ele dezbateri academice sau conferinte Model United Nations (MUN). Realizarile ei in domeniu includ numeroase competitii atat in Romania, cat si inafra, locul 7 in Top 10 Individual Speakers la Tilbury House Debate Tournment, Koln, Germania si titulul de titlul de coordonator al societii de MUN din cadrul Universitatii Amsterdam. Considera ca dezbaterile sunt cea mai utila si eficienta medota de a dezvolta gandirea critica a generatiei viitoare. Este in anul 2 la University of Amsterdam, studiaza Politics Psychology, Law and Economics si isi face specializarea in psihologie sociala.

Citeste mai mult

Delegat de Tineret, ONU

Ioana Covei practică dezbaterile academice și oratoria de peste 10 ani. De-a lungul timpului a lucrat ca instructor de dezbateri la British Council Bucharest, Complexul Educațional Laude-Reut, iar în 2017-2018 a fost instructor senior al lotului Național de Dezbateri.

Citeste mai mult

Student, Cambridge University

Tudor Musat este student în anul III la Drept la Cambridge University in Marea Britanie. Ca elev, a fost Campion National al Romaniei la Dezbateri, iar ca student a fost finalist la 9 campionate internationale de dezbateri si semifinalist al Campionatului European. Ca organizator, el a fost Debating Officer la The Cambridge Union și este antrenor de debate la Colegiul National Sf. Sava, Bucuresti.

Citeste mai mult

Debater si trainer, ARDOR

David Moscovici este jurist, trainer, game designer si consultant politic. Este implicat in lumea dezbaterilor academice de aproape 15 ani. David a antrenat echipa nationala a Romaniei pentru Campionatul Mondial pentru Liceu, participand la zeci de concursuri in calitate de competitor, arbitru si organizator. A fost finalist la Campionatul Mondial Universitar si este campion ESL al presitigioasei competitii Oxford IV din 2014.

Citeste mai mult