Ești first time manager? Hai la Școala de manageri!

Ești first time manager? Hai la Școala de manageri!

Managerii recent promovați pot învăța cum să devină manageri buni la Școala de manageri. Academia de HR a lansat cursul First time manager prin care managerii ”first time” pot învăța despre cum pot combina cunoștințele cu leadershipul și cum își pot dezvolta atât propria carieră, cât și echipa pe care o conduc.

Cursul se va desfășura în perioada 15-16 Iunie 2018 și va fi susținut de Sorin Faur (Trainer, Autor, Psiholog, Expert Resurse Umane, care în calitate de Coordonator pentru Europa de Est și Balcani pentru BDO, a condus numeroase proiecte la nivel local și regional, fiind responsabil pentru cele 14 țări din zonă și a contribuit la dezvoltarea strategiilor și politicilor de HR ale rețelei BDO la nivel international) și Alexandru Dinu (Trainer, Antreprenor și Specialist în Strategii de Dezvoltare pentru Companii, cu 14 ani experiență directă în vânzări, 10 ani experiență practică în management, 8 ani experiență practică în training, consultanță și coaching, 9 ani experiență în dezvoltarea și implementarea de strategii de vanzari și marketing).

”Managementul este o știință. Dar și o artă. Este o știință pentru că se poate învăța: sunt teorii, modele, principii, cunoștințe a căror cunoaștere duce la obținerea unor bune rezultate în conducerea oamenilor. Este o artă pentru că, odată învățate aceste lucruri, fiecare manager poate transforma acest knowledge în mai mult decât suma părților, obținând ceva magic: entuziasm, energie, devotament și implicare din partea subordonaților și colegilor. Știința conducerii necesită răbdare, înțelegere, comunicare dar și putere, siguranță de sine, persuasiune și disciplină. Managementul este începutul Leadership-ului însă ambele necesită un set de skills-uri și activități de bază: stabilirea de obiective, planificare și organizare, monitorizare și raportare, delegare eficientă, motivare, selecție și evaluare performanțe”, spun inițiatorii despre ce i-a inspirat să lanseze acest curs.

Acest curs își propune să abordeze cele mai importante și definitorii subiecte necesare tranziției de la o poziție operațională la o poziție de management, explicând în același timp mecanismul transformării interioare și focosul pe care fiecare trainee trebuie să îl aibă.

Cui se adresează cursul First Time Managers

Cursul pregătit de Academia de HR – Școala de Manageri se adresează:

  • Celor care se pregătesc să devină manageri sau aspiră către o poziție de manager și vor să aibă pregătirea de bază asigurată (atât în vederea ocupării poziției în viitor cât și, de ce nu, ca argument în favoarea accelerării respectivei promovări)
  • Celor care au fost recent promovați într-o poziție de management și vor să își clarifice sau valideze modul de comportament și acțiune
  • Celor care vor să cunoască și să descopere cele mai noi și eficiente modele de management contemporan, în epoca Social Media și a comunicării permanente
  • Celor care își doresc o carieră în Management și care înțeleg că pentru a fi buni trebuie să învețe mai mult ca alțîi
  • Celor care vor să înceapă în forță, dovedindu-și motivația, preocuparea și interesul pentru a face lucrurile că manageri așa cum trebuie.

Pe parcursul celor două zile vor fi abordate teme precum: Atitudinea și comportamentele care fac un om să fie un lider demn de urmat, Încrederea și construirea încrederii, Valorile și importanța lor în managementul echipelor, People Management, Motivarea Angajaților etc.

Pe parcursul cursului, pornind de la exemple, instrumente si studii de caz reprezentative, cursantii vor fi implicati in schitarea unor raspunsuri si solutii reale, practice si adaptate propriilor cazuri astfel încât multe răspunsuri la problemele lor vor fi obținute în sala de curs.

Participanții vor primi o serie de instrumentele concrete, în format electronic și editabil: Template Excel pentru gestionarea obiectivelor în sisteme de tip MBO, Template Excel pentru gestionarea obiectivelor în sisteme de tip OKR, Template Excel pentru gestionarea priorităților, Model KPI: listă cu 20 de indicatori obligatoriu de monitorizat pentru orice manager, Listă cu 30 de întrebări perfect formulate pentru sesiunile de coaching cu subalternii, Model psihologic de înțelegere și tipologizare a angajatilor, Handout flux sedințe și meetings.

Vrei să te înscrii la Cursul First Time Managers? Membrii comunității Business Days beneficiază de o reducere de 15% din prețul de listă. Pentru a beneficia de discount, folosește codul BD_CFTM în pagina de înscriere la curs.

Vezi mai multe articole din categoria: Management & Strategie