Care sunt job-urile viitorului și calitățile noilor lideri, necesare pentru a se adapta instabilității vremurilor actuale

Care sunt job-urile viitorului și calitățile noilor lideri, necesare pentru a se adapta instabilității vremurilor actuale

Viitor. Un termen care pe unii îi sperie, pe alţii îi inveseleşte; unora le conferă siguranţă, altora le induce teamă. Indiferent de situaţie, cu toţii vorbim despre “viitor” şi despre impactul adus odată cu acesta în vieţile şi în carierele noastre.

În mediul actual de business se vorbeşte foarte mult despre dispariţia multor joburi şi înlocuirea multor taskuri de către maşini şi roboţi.

Specialiștii în Resurse Umane spun că circa 800 de milioane de locuri de muncă vor fi desfiinţate din cauza automatizării. La nivel mondial, câteva zeci de mii de angajați au fost înlocuiți cu roboţi industriali. În topul ţărilor cu cei mai mulţi roboţi industriali se află Coreea de Sud, urmată de Singapore, Germania și Japonia. România are în prezent 15 roboți la 10 000 angajați.

Tehnologia avansează într-un ritm alert, iar efectele pe piaţa muncii sunt din ce în ce mai pregnante. Aceasta va duce la automatizarea unor joburi deja existente, dar, pe de altă parte ajută la naşterea unor noi oportunităţi. Joburile care presupun multă muncă manuală scad simţitor şi sunt preluate de procese şi sisteme automate. Multe dintre joburile care vor exista în viitor sunt greu de imaginat astăzi,  la fel cum, în trecut, multe dintre joburile actuale erau de neconceput. Un exemplu îl poate constitui Uber Air. În urmă cu ceva timp, oamenii nu îşi închipuiau că pot zbura în toate colţurile lumii sau că printr-o simplă apăsare de buton pot chema un taxi care să stea la dispoziţia lor, iar acum Uber planuieşte să lanseze in 2023 in Los Angeles, Dallas, Melbourne serviciul de taxi in aer. Progresul este inevitabil, dar adaptarea este strict necesară.

Studiile arată însă că există o gamă întreagă de joburi care nu vor dispărea:

  • Educatori sau Traineri de roboţi
  • Data Scientist. Companiile au nevoie de specialişti în Data Science deoarece orice domeniu se confruntă cu volume uriaşe de date.
  • Designeri 3D. Este doar o problemă de timp până când imprimantele 3D vor exista în fiecare locuinţă.
  • Bankeri/ Economişti/ Consilieri financiari specializaţi în lucrul cu monezi virtuale
  • Arhitecţi de realitate augmentată (de exemplu, succesul jocului Pokemon Go)
  • Specialişti în managementul simplificării şi al complexităţii

De asemenea, joburile care implică inteligentă emoţională, sentimente, cercetare, inovaţie, artă, management şi leadership, vor rămâne pe piaţă. În acelaşi timp este posibil ca joburile să se afle într-o continuă schimbare şi  la o anumită perioadă de timp acestea sa fie înlocuite, oamenii neputând păstra aceeaşi meserie prea mult timp.

Leaderii viitorului și provocările lor

Pe de altă parte, nu doar joburile sunt într-o continuă schimbare, ci şi atitudinea leaderilor şi spiritul de conducere. Aceştia trebuie să se adapteze constant, pentru a face faţă schimbărilor. Mediul de afaceri este unul caracterizat de următorii termeni: volatil, nesigur, complex, ambiguu, divers, dinamic, aşa că un lider trebuie să adopte o atitudine potrivită pentru a avea succes.

Liderii viitorului vor veni cu noi abordări şi tehnici şi vor urma multe cursuri si programe care îi vor ajuta să îşi transpună viziunile în realitate. Aceştia trebuie să fie agili, receptivi, focusaţi pe clienţi, pe produse şi nu în ultimul rând pe echipă. Echipa şi oamenii sunt cei mai importanţi.

Liderii au nevoie de bune cunoştinţe pentru a organiza şi motiva angajaţii şi pentru a le explica de ce fiecare sarcină trebuie executată şi care este rolul ei. Un bun lider trebuie să fie capabil să restructureze compania şi să formeze o strategie clară, în acelaşi timp răspunzând rapid, calculat şi calm la orice nouă provocare.

Pe lângă noile atribuţii, liderii viitorului trebuie să işi păstreze şi din calităţile tradiţionale: ambiţie, curaj, motivaţie, pasiune, generozitate.

Vino și tu la Workshop-urile de HR&Leadership la Cluj Business Days 2019! Pentru a te înscrie, este necesar să achiziționezi un tichet Professional Development, care îți va permite accesul și la conferințele de la Cluj Business Days 2019, precum și la alte workshopuri, dacă vor fi de interes pentru tine. În plus, vei primi informații care te vor ajuta să îți dezvolți afacerea, acces la prezentările și recomandările oferite de aceștia și sfaturi de la peste 100 de experți în diferite domenii - antreprenoriat, management, leadership, oameni de business care au reușit cu afacerile lor. 

Vezi mai multe articole din categoria: Leadership & Resurse Umane