Leadership in vremuri provocatoare

Leadership in vremuri provocatoare

Ce poate fi mai prielnic pentru un leader decat oportunitatea de a lucra intr-o perioada de provocari intense?

Desigur, este placut sa lucrezi atunci cand nu exista provocari majore, cand totul merge struna si cand oamenii sunt exact asa cum ai dori.

Totusi, cat de des ai putut trai astfel de momente?

Cel putin eu am sesizat chiar de la inceputul perioadei in care am intrat in zona de training (si sunt mai mult de 20 de ani de atunci) ca atunci cand reuseam sa stabilizez o anumita situatie, imediat la doua trei zile, cel mult doua saptamani, aparea o provocare noua, ceva ce perturba echilibrul.

La inceput nu intelegeam: ajungeam la un nivel pe care il dorisem, reuseam sa  construiesc ceva concret (pentru care lucram intens o perioada de timp – de exemplu un program de training) si brusc, NEPREVAZUTUL...

In timp am inteles ca erau lectii invatate si in viata mea apareau noi si noi provocari pentru a putea sa ma dezvolt din ce in ce mai mult.

Ai sesizat si tu ca perioadele provocatoare sunt cele in care inveti cel mai mult?

Iar in ultima perioada, solicitarile sunt din ce in ce mai intense. Natura provocarilor este si ea foarte diferita de tot ceea ce am invatat pana acum. In permanenta invatam lucruri noi, dar mediul se schimba atat de rapid si cu schimbarile majore  aduse de tehnologie ajungi sa te intrebi cum poti sa tii pasul..

Iar daca este vorba despre Leadership, oamenii se comporta diferit fata de perioadele precedente, au motivatii cu totul diferite...

Daca acum niste ani oamenii veneau la servici ca sa castige bani sa isi cumpere obiecte care considerau ca le aduc fericirea, in ultima perioada simtul proprietatii aproape dispare in unele zone si oamenii nu mai sunt asa de atasati de lucrurile pe care le pot cumara cu bani ci mai degraba de cum sa fie fericiti, nu numai acasa, dupa munca ci si la locul de munca unde petrecem o parte buna din viata.

In acest context si combinat cu lipsa de timp care ne afecteaza din ce in ce mai mult, la nivel de leadership provocarile sunt legate de a gasi motivatiile oamenilor, de a reusi sa –i faca sa isi asume responsabilitati, de a dinamiza si energiza echipa si de a crea un mediu de lucru in care ei sa vina cu placere dar si sa actioneze eficient.

Mai mult, oamenii incep sa isi respecte timpul si sa isi doreasca sa lucreze de la distanta. De aici apar provocari noi.

Desigur e dificil cand apar multe situatii cu care nu te-ai mai confruntat pana acum, la nivel de comunitate, leaderii isi pun problema cum sa faca fata unor astfel de solicitari.
Si am numit doar cateva dintre provocarile momentului ...
Si cel mai usor, pana la urma este sa inveti de la profesionisti. De la oameni care au experienta foarte mare in leadership, care deja s-au confruntat cu astfel de situatii si care au reusit sa gaseasca solutii inteligente, solutii care au functionat.

De aceea am invitat pentru tine si pentru ceilalti leaderi din Cluj cativa speakeri cu experienta foarte mare care vor veni cu solutii practice si concrete legate de tematica Workshop-ului Leadership in vremuri provocatoare.

Te asteptam miercuri 10 iulie la ora 16.30 la workshopul nostru, unde poti veni cu intrebarile de acasa, cu situatii concrete la care ai dori sa gasesti un raspuns, cu provocarile cu care te confrunti tu.

Si eu in calitate de moderator impreuna cu invitatii mei ne vom stradui sa venim cu informatie valoroasa, cu studii de caz concrete pentru tine.  Si asteptam cu nerabdare sa raspundem la intrebarile tale.

Vino și tu la Workshop-urile de HR&Leadership la Cluj Business Days 2019! Pentru a te înscrie, este necesar să achiziționezi un tichet Professional Development, care îți va permite accesul și la conferințele de la Cluj Business Days 2019, precum și la alte workshopuri, dacă vor fi de interes pentru tine. În plus, vei primi informații care te vor ajuta să îți dezvolți afacerea, acces la prezentările și recomandările oferite de aceștia și sfaturi de la peste 100 de experți în diferite domenii - antreprenoriat, management, leadership, oameni de business care au reușit cu afacerile lor. 

Vezi mai multe articole din categoria: Business Days
Etichete: leadership