Sesiune speciala [Antreprenoriat] - Pornirea si dezvoltarea afacerii

#FORMAT

Sesiunile speciale sunt sesiuni interactive care se axeaza pe transferul de cunostinte prin schimb de experienta. Sesiunile, la care participa pana la 3 speakeri, se desfasoara sub forma de prezentari de 15 minute, axate pe studii de caz, exemple de buna practica, analize si sunt urmate de sesiuni interactive de intrebari si raspunsuri moderate. Sesiunile cu 4 pana la 5 speakeri se desfasoara sub forma de interviu pe scena, urmat de sesiuni de intrebari si raspunsuri moderate. Sesiunile de intrebari si raspunsuri dureaza minim 40 de minute, oferind astfel celor din sala posbilitatea de a adapta continutul acestor sesiuni la problemele si preocuparile lor specifice, crescand utilitatea si relevanta acestor sesiuni. Nivelul transferului de cunostinte este basic si permite participantilor sa inteleaga toate conceptele, metodologiile, sistemele si mecanismele de lucru vehiculate.

#TOPICURI

Lectii din experienta unor antreprenori de succes, profesionisti si manageri caliti la scoala vietii pentru a-i ajuta pe cei la inceput de drum sa progreseze si sa-si dezvolte afaceri solide si pe principii sanatoase.

#AUDIENTA target

Antreprenori la inceput de activitate, cei care au idei de afaceri si vor sa le puna cu succes pe piata, cei pasionati de antreprenoriat, persoane care iau in calcul posibilitatea de a porni pe calea antreprenoriatului, tineri din anii terminali de liceu si facultate care doresc sa puna in balanta antreprenoriatul ca si optiune de cariera.

#TEME ABORDATE 

 • Antreprenoriat si primii pasi in dezvoltarea afacerii; decizia de "a risca": importanta unui plan de afaceri solid; majorarea capitalului; surse de capital.
 • Definirea a ceea ce este businessul si a antreprenorului.
 • Decizia de "a risca" - ideea si dezvoltarea acesteia pentru o noua afacere.
 • Inceperea sau preluarea unui business; pretul cerut, bunavointa, servicii, produse.
 • Mediul de afaceri, tipuri de companii, bunuri, servicii, produse
 • Tipuri de proprietate a afacerii: proprietar unic, firmele cu proprietate in parteneriat, societati cu raspundere limitata - caracteristici, avantaje si dezavantaje ale fiecarui tip. Incorporarea si inregistrarea unei afaceri, raspundere personala, aspecte legate de profit, francize.
 • Localizarea afacerii: factori de luat in considerare, piata de afaceri, consumatori si clienti, competitivitate.
 • Inchirierea sau cumpararea spatiilor, leasing, aranjamentul spatiilor; serviciile necesare, utilaje, mobila si echipament, expunere; securitate, asigurare.

​# RESURSE

 • prezentarile speakerilor care vor contine cel putin o sinteza a principalelor idei vehiculate in timpul prezentarii
 • o lista de articole, carti, site-uri de unde participantii pot aprofunda termenii, notiunile si instrumentele oferite de speakeri
 • o serie de instrumente pe care cei prezenti le pot folosi de a doua zi in activitate
 • acces la o serie de resurse si instrumente prin platforma Business Days (rezervat doar participantilor la evenimentele Business Days)
Lista speakeri

Business Angel, Venture Capital Catalyst Romania

Partener in cadrul fondului de Venture Capital Catalyst Romania (3TS Capital Partners), antreprenor in serie si business-angel cu investitii de succes in Europa de Est, Marius Ghenea se afla in topul oamenilor de afaceri conform Forbes Romania.

Citeste mai mult

Fondator, Capra Noastră

După ce a cochetat cu mai multe domenii, de la producţie la consultanţă, Ionel Păsărică a decis să investească alături de alţi trei belgieni într-o berăria artizanală.

Citeste mai mult

Co-fondator și CBD, Salad Box

În urma cu 7 ani, Radu Lupaș făcea parte din echipa care punea bazele Salad Box, cel mai de succes brand de pe piața HoReCa din România.

Citeste mai mult

Managing Partner, Profit Consulting

Răzvan Ziemba este antreprenor, consultant de business și fost CEO al Network One Distribution.

Citeste mai mult

Co-Founder, PONY CAR SHARING

Demis Ghindeanu este CEO-ul si Co-fondator-ul companiei Pony Car Sharing, prima si cea mai mare companie de car sharing din Romania, infiintata la Cluj in anul 2015. Din anul 2017 Pony s-a lansat in Bucuresti si in 2018 in Alba Iulia. In prezent PONY are o flota de peste 160 de masini conduse de o comunitate de peste 20.000 de useri. Demis are o experienta de peste 15 ani in Marketing si Publicitate, fiind si CEO-ul agentie de publicitate Marks.

Citeste mai mult
Moderatori

CEO, bizz.club Romania

Campion al României la Public Speaking în 2011, Călin este unul dintre cei care au avut impact major la dezvoltarea Public Speaking-ului din România. Pasiunea pentru vorbitul în public și-a descoperit-o în cadrul organizației Toastmasters, organizație pe care a coordonat-o ca și Guvernator al României.

Citeste mai mult

Business Partner, EXTIND

Catrinel Zaharia, de profesie economist, a absolvit un program MBA oferit de Case Western Reserve University, Cleveland Ohio, cu specializare în management internațional.

Citeste mai mult