Sesiune de dezvoltare personală 7 - Arta negocierii

#FORMAT

Sesiunile de dezvoltare personala matinale sunt sesiuni interactive de 60 de minute care se desfasoara inainte de inceperea programului evenimentului si care au rolul de a ajuta antreprenorii si managerii sa fie mai eficienti, mai productivi, mai echilibrati, mai sanatosi, mai fericiti si nu in ultimul rand mai plini de energie si vitalitate.

#AUDIENTA

Aceste sesiuni se adreseaza tuturor participantilor la eveniment. Locurile sunt limitate si necesita o preinregistrare la fiecare sesiune, pentru a te asigura ca vei prinde loc. Se desfasoara mai multe sesiuni in paralel si poti alege sa participi la una din aceste sesiuni.

#TEMA si CONTEXT

Nu orice negociere este o artă. Un negociator care a trecut printr-un curs și învață acolo să facă o deschidere credibilă, respectând o serie de pași, nu este un artist. Face asta în următoarea negociere pe care o are și obține rezultate mai bune. Nu realizează o  capodoperă. A respectat niște pași; nu a sărit peste niște etape. E un “bucătar”.

Să combini însă, cu naturalețe și adaptat propriului stil, elementele unei negocieri, este o operă de artă. E greu să negociezi ca un “artist”! Rețeta e mai complicată decât la Jamie. Nu pot “să-l fierb la foc mic timp de 25 de minute (pe partenerul de negociere), iar apoi să-l întorc pe partea cealaltă, înțepându-l ușor cu furculița pentru a vedea dacă este pătruns”.

Obținerea rezultatelor în negociere poate fi imediată. Dacă respect o rețetă. Pot să câștig un 1% într-o negociere doar pentru că l-am cerut. Pot învăța o serie de dirty-tricks și obțin rezultate mai bune. Asta nu mă face însă un artist. Am respectat un script, pe care eventual l-am învățat la curs. Sau o șmecherie. Asta nu este însă artă.

Sa fac artă din negociere presupune foarte mult timp și foarte multă energie investită. Dacă vreau să obțin cu adevărat rezultate remarcabile, nu doar “să-l fac” pe cel din fața mea.

​# RESURSE

Toti participanti la acest tip de workshop vor pleca de la sesiune cu:

  • cate o prezentare din partea speakerilor care va contine cel putin ideiile principale vehiculate pe parcursul prezentarii
  • o lista de referinte, recomandari, carti, articole, site-ul, platforme, cursuri, aplicatii care ii pot ajuta pe participanti sa aprofundeze temele si subiectele abordate in cadrul acestui workshop
  • instrumente, exercitii, sfaturi, ghiduri menite sa te faca mai fericit, mai echilibrat, mai sanatos, mai productiv, mai informat

Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Consultant in negociere, Leverage

Sabin și-a început careiera în vânzări și negociere în 1994 în domeniul bunurilor de larg consum, mergând ulterior spre servicii.Sabin este trainer în învățare experiențială din 2005, având certificare din partea companiei canadiene Eagle's Flight - unul dintre cei mai mari dezvoltatori globali de traininguri bazate pe învățare experiențială.În 2016 a dezvoltat Leverage ONE - primul pas in negociere pe care trebuie să îl facă orice profesionist. Cursul răspunde perfect lumii dinamice de astăzi, în care procesul de învățare este rapid, intens și trebuie să își justifice costurile.

Citeste mai mult