Cum să faci prezentări irezistibile

Cum să faci prezentări irezistibile

O poveste despre bucătari şi vorbitori publici

Nu ştiu alţii cum sunt, dar cele mai reuşite idei de speech-uri mi-au venit făcând mâncare... 

Îmi place să gătesc şi cred că fiecare speech seamănă cu pregătirea mâncării... cu multă dragoste şi creativitate, dar şi cu ştiinţă! 

Un maestru bucătar foloseşte diverse ustensile pentru gătit, un maestru-prezentator utilizează în trusa lui de scule tot felul de metode prin care duce repede şi eficient la bun sfârşit procesul de livrare. 

Structurile sunt unelte simple pe care orice prezentator este bine să le cunoascăşi să le folosească dacă vrea să obţină rezultate maxime. 

Dacă nu cunoşti destule structuri vei avea tendinţa să foloseşti în diverse situaţii ceea ce e adecvat numai în unele cazuri…. ca şi când ai folosi mereu cuţitul de bucătărie şi când tai ceapă, şi când guşti mâncarea şi când omogenizezi ingredientele… 
 

De 2 ori mai rapid la rezultat

Pentru o experienţă de învăţare eficientă, am re-gândit/inovat/re-inventat o “scurtătură de învăţare” sub forma metodei BLF - BEST LEVERAGE FEEDBACKTM, prin care să înveţi cum să devii managerul brandului tău personal în public, fie că faci o prezentare, fie că vrei săştii un discurs, în maxim 2 zile, mult mai accesibil, prin intermediul unui training intensiv.

Trainingul conţine tehnici specifice, practicate în sala de curs de către fiecare participant astfel încât la final să plece cu lecţia învăţată. 

Şi crede-mă... este foarte posibil să pleci cu lecţia învăţată dacă te implici total. 
De unde ştiu asta ? 
Din experienţa cu ceilalţi cursanţi... şi de la mentorii mei. 

Aceşti mentori m-au ajutat să mă poziţionez printre speakerii de top din România şi mi-au adus contracte în străinătate. Aceiaşi mentori mi-au dat curajul să pornesc practic în România domeniul Dezvoltării personale în urmă cu aproape două decenii, prin cursuri şi conferinţe cu sute de oameni (primele conferinţe de acest gen au avut loc la Iaşi în urmă cu 18 ani).

Concret, cum lucrez?

În acest curs unicat mă bazez pe tehnici specifice care te relaxează foarte mult înainte de începutul prezentării, pentru că poţi anticipa care va fi reacţia publicului.

Aceste tehnici se bazează pe o pregătire atentă ce duce la naturaleţe...

Practic:

  • Înveţi cum să te pregăteşti mental ca să prezinţi magistral
  • Exersezi cel mai simplu şi uşor de adaptat model de început al unei prezentări – modelul STARTTM.
  • Înţelegi cum să câştigi respectul unui grup fără a pierde simpatia lui, cum să găseşti un echilibru între credibilitate şi abordabilitate. Mai concret: cum să fii puternic fără să enervezi şi cum să te faci plăcut fără să te minimizezi.
  • Practici micro-tehnici pentru livrarea oricărei informaţii valabile atât pentru vânzări unu la unu, prezentări la 12 participanţi în sala de training sau 12.000 de participanţi pe un stadion.
  • Exersezi cele mai simple şi eficiente structuri de prezentarecu metodologia unică triplu feedback pe care am descoperit-o în timpul sesiunilor de lucru cu liderii din companii multinaţionale.

În plus, livrez acest feedback în maniera umoristică pentru că mi-am dat seama că participanţii au nevoie de relaxări repetate că să accepte o transformare atât de brusca. Este şi normal ! Când ieşi din zona de confort, prima preocupare a minţii tale va fi să te protejeze, nu să înveţe... 

Te invit să mă vezi la treabă!

Vineri si sâmbătă, în data de 11 – 12 iulie, susţin in premieră un astfel de training în Bucureşti. Este un eveniment pe care îl ţin o singură datăşi pe care nu îl voi relua niciodată.

Toate detaliile le găseşti aici  http://citycamp.ro/ip/.

Pentru că eşti unul dintre cititorii Business Days, foloseste la înscriere codul promo BD30%şi vei beneficia de un discount de 30%. Este cadoul meu pentru tine!

Despre autor:

Andy Szekely este autor, speaker si antreprenor, pasionat de dezvoltare personală, persuasiune şi leadership.

Specialist în Peak Performance şi speaker motivaţional profesionist,Andy a dezvoltat concepte de training prin care fiecare om matur poate deveni rapid un lider autentic - Mind Shaping, Professional Speakers Skills, Dealing with skeptical people, Protect yourself, Powerful business writing, Charisma enhancement.

Din postura de speaker şi trainer, Andy Szekely a lucrat cu peste 50 de companii din cinci ţări europene şi a susţinut prezentări demonstrative în SUA, Canada şi China.

Ca autor, Andy a publicat 5 cărţi, a produs peste 100 de ore de material multimedia pentru educaţia adulţilor şi editează un newsletter on-line cu peste 35.000 de abonaţi.

Proiectul sau semnătură este Bootcamp University – o tabără de training intensiv pentru dezvoltarea personalăşi profesională a adulţilor cu spirit antreprenorial.

Andy Szekely este primul autor român al unui program de training de tip franciză, prin care instruieşte traineri care prezintă programul de tehnici de vânzare.

Vezi mai multe articole din categoria: Sales & Marketing
Etichete: