Subordonații voștri au atitudinea potrivită pentru rolul lor?

Subordonații voștri au atitudinea potrivită pentru rolul lor?

- Care e motto-ul vieții tale? m-a întrebat unul din primii mei intervievatori.

- Atitudinea mai mult decât aptitudinea ta îți determină altitudinea - i-am răspuns gândindu-mă la unele discuții avute cu un profesor în facultate.

- Elaborează, ce înseamnă asta pentru tine?

- Ca mulți alții din jur m-am întrebat dacă succesul în viață și performanța în anii de școală au ceva în comun. Cum altfel putem explica succesul atâtora ale căror rezultate școlare lăsau mult de dorit dar care au reușit totuși în viață?

- OK. Și la ce concluzie ai ajuns?

- Școala m-a învățat, ca pe mulți alții, că inteligența cognitivă bate orice alt atribut legat de educație. Nu aveam pe atunci prea multe argumente să combat această convingere profesorală mai ales când maică-mea venea de la ședințele cu părinții cu frecventa diagnoză a performanței mele dată de dirigintă: ”Brânză bună în burduf de câine”.

- Adică ce vrei să spui cu asta?

- Ce aveți cu mine oameni buni? Vorbiți aici de calitatea brânzei sau subliniați importanța membranei? - le răspundeam. Vreau să spun că o minte bună e un avantaj dar diferențiatorul e altceva. E atitudinea. 

........

După ceva ani am dat de Carol Dweck, un psiholog american care a constatat că atitudinile de bază ale oamenilor se încadrează într-una din cele două categorii: o stare de spirit lipsită de maleabilitate sau o stare de spirit centrată pe creștere continuă. Într-un studiu recent ea arăta că atitudinea este un predictor mai bun al succesului tău decât IQ-ul.

Motto-ul ales a fost verbalizat de Zig Ziglar cu câteva decenii în urmă și nu și-a pierdut valoarea. Această afirmație mai mult decât foarte multe altele din colecția mea personală de înțelepciuni despre afaceri mi-a modelat comportamentul dar și atenția când discut cu alte persoane.

Trăim într-o epocă a vitezei. Ne sculăm în fiecare dimineață sub o niagară de noutăți politice, sociale sau ștințifice și multe, multe alte banalități. Factorul decisiv în viață este modul în care facem față la provocări și cum învingem obstacolele. Persoanele cu o stare de spirit centrată pe creștere continuă îmbrățișează provocările cu brațele deschise. Astfel eșecurile sunt tratate ca pe niște oportunități de a învăța ceva nou. Potrivit lui Dweck, succesul în viață este totul despre modul în care te descurci cu eșecurile. Care este atitudinea ta.

În măsura în care sunteți interesați cu adevărat să vă dezvoltați ca lideri și să vă conduceți echipele sau organizațiile cu succes, aveți o oportunitate:

Vă așteptăm la ediția de vară a Business Days Leadership Bootcamp.

Detalii despre program, aici: https://lnkd.in/ggjYeA3

#BD_Leadership_Bootcamp - ediția de vară: 28 August-1 Septembrie. Un program de antrenament și mentorat, construit pe 3 planuri:

✅Focus pe sine

✅ Focus pe echipă

✅ Focus pe organizație.

5 zile - 9 mentori cu peste 15 ani experiență în aria lor de activitate  - acces la resurse, consultanță, coaching. Mai sunt doar câteva locuri libere.

În cadrul Programului, voi susține Modulul ”Leadership”.

Cu ce vor pleca participanții:

  • Cum să își folosească  mai bine abilitățile și, mai ales, cum să își maximizeze impactul
  • Cum să vorbească cu subordonații ca să ridice nivelul de entuziasm în organizație

Vezi mai multe articole din categoria: Leadership & Resurse Umane
Etichete: leadership echipe