“Fake it till you make it” - Ce facem când e vorba de Leadership?

“Fake it till you make it” - Ce facem când e vorba de Leadership?

Cu siguranță mulți dintre cei care citiți aceste rânduri v-ați întâlnit pe undeva în trecut cu această afirmație.

Când am lecturat prima oară aceste cuvinte, am cam strâmbat din nas. Cum sună asta în limba lui Eminescu? Forma cea mai convingătoare mi s-a părut: ”Măsluiește până-ți reușește” DEX – MĂSLUIRE - A denatura în mod intenționat, prezentând drept veritabil; Mai sunt și alte variante: „Când falsifici - modifici; sau „Când falsifici – reclasifici”.

Cred că nu greșesc spunând că toți oamenii își doresc să fie mai buni decât sunt și mulți chiar fac eforturi serioase, prin lecturi, cursuri, traininguri sau coaching în acest sens. În ciuda  eforturilor susținute, procesul e de durată.

Cum e perceput acest proces de îmbunătățire de către privitorii din jur și, mai ales, cum e validat?  

Dar dacă folosești „măsluirea” ca mecanism de depășire a unei lipse de încredere în setul tău de abilități actuale - o soluție pentru sindromul impostorului -  cât este de condamnabil gestul? În ce context e acceptabil un astfel de comportament?

Sună familiar pentru foarte mulți dintre noi, nu-i așa? Avem nevoie de așa ceva? Putem progresa cu o astfel de atitudine? Cum putem merge dincolo de măsluire, pentru a găsi acea încredere care vine din interior?

În școală am fost învățați că: Repetitio est mater studiorum.  Așadar, cum ar fi să înlocuiți ”Măsluiește până-ți reușește” cu „Exersați până când vă perfecționați”?!

Orice companie poate fi privită și ca un set de vase comunicante. Valorile morale și calitățile personale ale liderului vor colora mediul de colaborare, încrederea, suportul reciproc, proactivitatea, loialitatea și alte nenumărate atribute care fac organizația unică și îi definesc succesul.

În măsura în care sunteți interesați cu adevărat să vă dezvoltați ca lideri, aveți o oportunitate:

Vă asteptăm la ediția de vară a Business Days Leadership Bootcamp.

Detalii despre program, aici: https://lnkd.in/ggjYeA3

#BD_Leadership_Bootcamp - ediția de vară: 28 August-1 Septembrie. Un program de antrenament și mentorat, construit pe 3 planuri:

✅Focus pe sine

✅ Focus pe echipă

✅ Focus pe organizație.

5 zile - 9 mentori cu peste 15 ani experiență în aria lor de activitate  - acces la resurse, consultanță, coaching. Mai sunt doar câteva locuri libere.

În cadrul Programului, voi susține Modulul ”Leadership”.

Cu ce vor pleca participanții:

  • Cum să își folosească abilitățile și, mai ales, cum să își maximizeze rolul
  • Cum să ridice nivelul de entuziasm în organizație
  • Cum să mărească retenția valorilor umane

La a doua ediție de BD Leadership Bootcamp între 28 august - 1 septembrie te vom ajuta să-ți descoperi propria flacără albastră și să începi să-ți construiești propria misiune în viață pornind de la visele, pasiunile, abilitățile, competențele, hobby-urile, activitățile care te fac fericit.

Vezi mai multe articole din categoria: Leadership & Resurse Umane
Etichete: Leadership