Asociații libere despre leadership

Asociații libere despre leadership

Am revăzut aseară un film premiat cu Oscar anul trecut, “Green book”. Bănuiesc că mulți dintre ce care citesc aceste rânduri și-l amintesc.

Filmul urmărește călătoria în statele din sudul Americii de Nord a unui unui foarte cult și talentat pianist de culoare, Don Shirey, într-o limuzină șofată de un italo-american. Tony Lip era un om simplu, fost angajat al unui club de noapte, unde fusese responsabil pentru rezolvarea problemelor neconfortabile. Tony nu era tocmai un iubitor al minorității afro-americane. Călătoria lor de vreo 2 luni e o peripeție plină de situații neașteptate.

În 1918, Max Planck a primit premiul Nobel pentru fizică. Evident că după un astfel de premiu, descoperitorul cuantelor de energie a fost invitat de colegi și admiratori la nenumărate conferințe, unde lectura mereu aceeași prezentare despre mecanica cuantică.

Și Max Planck avea mașină și un șofer cu chipiu. Pentru că lua parte la toate acele sesiuni plicitisitoare, în câteva săptămâni șoferul a învățat prezentarea șefului. Pe drum spre o astfel de conferință, i-a sugerat profesorului Planck să-l lase pe el să lectureze, iar Dl. Profesor să stea în primul rând, cu chipiul pe cap. Lui Planck i-a plăcut idea, astfel că șoferul a ținut o prezentare lungă despre mecanica cuantică. La sfârșitul evenimentului, un profesor de fizică de la un liceu local s-a ridicat și a adresat o întrebare vorbitorului. Acesta i-a răspuns nonșalant: „Nu mi-aș fi închipuit vreodată că cineva din elita acestui oraș atât de cunoscut îmi va pune o întrebare atât de simplă. Cred că și șoferul meu” - și a făcut un gest cu mâna către omul care purta chipiul din primul rând - „e capabil să vă  răspundă.”
 
Două povești între oameni extrem de diferiți care se intersectează pentru o perioadă limitată. Conversațiile pe care vi le-ați imaginat cititind rândurile de mai sus au avut sau nu, un anumit grad de profunzime.

Am avut ocazia cu câteva luni în urmă să particip la un workshop în care s-a vorbit despre diverse forme de cunoaștere. Cunoașterea profundă și cunoașterea superficială sau „cunoaștere de șofer”. Afirmația se pare că îi aparține cunoscutului investitor american Charlie Munger. Cunoașterea superficială, nu neapărat sub acest nume, ne este multora familiară din conversațiile avute în trenuri, trafic sau taxiuri.

Se pare că experiența lui Max Planck, relatată mai sus, a contribuit la sintagma „cunoaștere de șofer”. Charles Munger povestea odată despre diferența între cunoașterea superficială  și cunoșterea reală.  Cunoaștere superficială a subiectului e cea care foarte frecvent e dincolo de domeniul de competență al persoanei în cauză. E frecvent întâlnită în presa on-line și în show business. Inițiatorii “le au cu vorbele” și se descurcă.
Cunoașterea profundă înseamnă curiozitate, dedicație, înseamnă timp investit, învățare continuă și o doză de smerenie. Smerenia înseamnă cunoașterea propriilor limite.

Toți cei care contribuie activ la acest eveniment - unde vă invităm să participați - sunt oameni care au alocat ani, au investit efort considerabil și nu s-au oprit nici acum din procesul pe care îl numim dezvoltare personală. Astfel că, pentru întrebări dincolo de cercul cunoașterii personale a mentorilor din acest Leadership Bootcamp - îndrăznesc să spun și în numele lor - niciunul nu va ezita să vă răspundă cu aceste vorbe smerite: “Nu am acum un răspuns la ce m-ați întrebat. Dacă îmi dați ceva timp, revin și voi încerca să vă răspund adecvat”. Dacă smerenia presupune cunoașterea și acceptarea limitelor personale, leadership-ul presupune depășirea necontenită a acestor limite. Promisiunea pe care v-o fac acum este că în acest Leadership Bootcamp vom avea ocazia să ne cunoaștem limitele și să ni le depășim. Pas cu pas. Împreună.

În măsura în care sunteți interesați cu adevărat să vă dezvoltați ca lideri și să vă conduceți echipele sau organizațiile cu succes, aveți acum oportunitatea să vă accelerați creșterea - atât umană, cât și profesională:
Vă așteptăm la ediția de vară a Business Days Leadership Bootcamp.

Detalii despre program, aici: https://lnkd.in/ggjYeA3

#BD_Leadership_Bootcamp - ediția de vară: 28 August-1 Septembrie. Un program de antrenament și mentorat, construit pe 3 planuri:

✅Focus pe sine

✅ Focus pe echipă

✅ Focus pe organizație.

5 zile - 9 mentori cu peste 15 ani experiență în aria lor de activitate  - acces la resurse, consultanță, coaching. Mai sunt doar câteva locuri libere.

În cadrul Programului, voi susține Modulul ”Leadership”.

Cu ce vor pleca participanții:

  • Cum să își folosească abilitățile și, mai ales, cum să își maximizeze rolul
  • Cum să ridice nivelul de entuziasm în organizație
  • Cum să mărească retenția valorilor umane

La a doua ediție de BD Leadership Bootcamp între 28 august - 1 septembrie te vom ajuta să-ți descoperi propria flacără albastră și să începi să-ți construiești propria misiune în viață pornind de la visele, pasiunile, abilitățile, competențele, hobby-urile, activitățile care te fac fericit.

Sursa foto: Respiro.ro

Vezi mai multe articole din categoria: Leadership & Resurse Umane
Etichete: leadership