Descoperire de sine in 3 dimensiuni cu Lego Serious Play la BD Leadership Bootcamp editia de vara

Descoperire de sine in 3 dimensiuni cu Lego Serious Play la BD Leadership Bootcamp editia de vara

Le ce te gândești imediat ce auzi LEGO®?  

Cel mai probabil, la joacă! La o lume a copilăriei fără griji. La tărâmul imaginației. La o lume de poveste rezervată doar copiilor. Sau la o cameră de joacă pentru copii, plină de capcane pentru adulți - dacă ai călcat vreodată desculț(ă) pe o piesă LEGO®, știi prea bine despre ce vorbesc 😊

În fond, câtă profunzime ai putea cere de la niște materiale de construcție din plastic?!

Și totuși, experiența noastră de lucru cu adulții din organizații ne dovedește că piesele LEGO® deschid oamenii spre profunzimi inimaginabile. Aplicând principiile “serious play”, piesele LEGO® reprezintă un mediu de lucru deopotrivă fertil și versatil, ce permite crearea unui număr infinit de combinații și facilitează rezolvarea de probleme complexe în organizații.

 
Piesele Lego - Caramizi de constructie pentru gandurile noastre

 

La nivel individual, piesele LEGO® devin cărămizi de construcție pentru gândurile noastre – atât pentru cele conștiente, cât, mai ales, pentru cele inconștiente, pe care le scot la lumină. Altfel spus, transformă insondabilul în palpabil, prin modele 3D cu valoare metaforică.

 
Imagine LSP
 

Aceste piese viu colorate reprezintă un vehicul excelent pentru o călătorie de (re)întoarcere spre sine. Pentru că, să recunoaștem, prinși în tumultul cotidian, de multe ori se întâmplă să fim atât de orientați spre exterior, încât uităm de interior, de nevoile, aspirațiile și visele noastre cele mai profunde. Și, dacă nu ne facem timp să le descoperim, cum am putea vreodată să le dăm curs ori să le aducem la viață?!

 
Imagine LSP
 

Cunoaște-te pe tine însuți, să-ți gestionezi mai bine viața și să-i conduci mai bine pe alții

Una dintre abilitățile fundamentale în evoluția profesională și umană a unui lider este, fără doar și poate, reflecția. Iar când vorbim despre cunoaștere de sine, evident vorbim despre auto-reflecție.

De ce? Pentru a ne oglindi în mod onest pe noi înșine, dincolo de aparențe, conștientizându-ne nu doar luminile, ci și umbrele, nu doar atuurile, ci și ariile de dezvoltare, nu doar resursele, ci și obstacolele  pe care singuri ni le punem în cale.

Bun, bun, și ce legătură are reflecția cu piesele LEGO®, vei întreba?

Ei, bine, are.

Pentru că vorbim aici despre combinația dintre piesele LEGO® și LEGO® SERIOUS PLAY® - o metodă inedită, care facilitează introspecția și conștientizarea prin construcții și povești pline de momente Ah-ha! și Wow!

Dacă ești lider și vrei să afli mai multe despre tine, astfel încât să te dezvolți și să-ți susții oamenii, hai la ediția de vară a BD Leadership Bootcamp 2019, să-ți iei o binemeritată pauză de autoreflecție. O reflecție jucăușă, dar cu rezultate foarte serioase.

Vino pregătit(ă) să te joci, să te simți bine, să zâmbești.

 
Imagine LSP
 

Pe lângă rezultate serioase, te vei bucura să simți pe pielea ta și acțiunea pozitivă a hormonilor fericirii: 😊

  1. Bucuria noilor descoperiri eliberează dopamină (hormonul recompensei), motivându-te să-ți atingi mai repede obiectivele.
  2. Când ești auzit și ascultat, te simți deopotrivă important și respectat, întrucât corpul tău eliberează serotonină (hormonul încrederii în sine / statutului social). 
  3. Vei reuși să înveți mai ușor, pentru că te vei simți în siguranță odată ce vei cunoaște oameni faini, cu preocupări similare. Oxitocina (molecula interacțiunii sociale) îți dă semnalul că te poți relaxa, pentru că ai încredere în cei din jurul tău.
  4. Zâmbetele repetate produc endorfină (hormon cu rol analgezic). Chiar dacă nu vei ajunge la binecunoscuta euforie a alergătorului (runner’s high), zâmbetele vor produce noi valuri de endorfine și garantat te vei simți bine 😊

Deci, nu uita: Joacă-te. Cunoaște-te. Zâmbește.

Dacă vrei să afli mai multe despre această metodă inedită, citește și Povestea LEGO® SERIOUS PLAY®

Vezi mai multe articole din categoria: Leadership & Resurse Umane