Călătoria liderului. Ingredientele liderului din viitor!

Călătoria liderului. Ingredientele liderului din viitor!

Te-ai întrebat care sunt ingredientele necesare la care apelează liderii pentru a aduce schimbări durabile în felul în care conduc și trăiesc? Nu există o formulă dată, însă, precum Eroul cu o mie de fețe al lui Joseph Campbell, liderul trece prin 4 etape distincte de evoluție personală.

Etapa 1: Etapa de PRE-SCHIMBARE

Este etapa de pre-schimbare în care liderul primește semnale care-i sugerează nevoie de schimbare – dar de multe ori  însă le ignoră și se concentrează pe acele acțiuni care-i aduc rezultate.

Dacă în prima fază vorbim despre zona de confort, în etapele 2 și 3 ajungem la zone de disconfort.

Etapa 2: Începutul călătoriei

Liderul se desprinde de confortul și de ceea ce știa. Începe să vadă cu claritate problema legată de modul său de operare, ceea ce îl determină să devină interesat de schimbare. Această etapă este cea mai dificilă din procesul schimbării întrucât primește feedback și critici, ceea ce aduce cu sine o stare de discomfort și apăsare.

Etapa 3: Călătoria

Acum liderul întră într-o lume nouă, o lume a acțiunii, a stângăciilor inerente noilor încercări și a explorării abilităților sale latente. Făcând ceea ce până de curând părea imposibil, liderul devine ceea ce părea atât de greu de atins.
Apare o nouă cultură în organizație care generează provocările necesare pentru ca liderul să manifeste noile abilități pe care le-a deprins.

Etapa 4: Consolidarea

În această etapă liderul intră într-o nouă fază de stabilizare, o etapă de cimentare a noilor deprinderi. Acum liderul își menține noul echilibru și se bucură de susținerea mediului.
Acest subiect - Future Leadership Journey  – va fi dezbătut în cadrul ultimei conferințe din cea de-a doua zi la Business Days București:

• Cine sunt liderii viitorului?
• Care vor fi cele mai importante oportunitati si provocari pentru liderii viitorului ?
• Cum pot schimba liderii viitorului business-urile?
• Cum se pregatesc liderii viitorului pentru transformarea digitala si pentru provocarile viitorului?
• Ce tool-uri folosesc liderii viitorului pentru îmbunătăți afacerile viitorului?
• Care sunt modelele de Leadership ale viitorului?
• Cum vor colabora in viitor echipele?
• Cum comunica leaderii viitorului?
• Care sunt abilitatile leaderilor in viitor?
• Cum vor arata comunitatile coordonate de liderii viitorului?
• Care sunt abilitatile si comportamentele liderilor viitorului?
• Care este calatoria Leader-ului?
• Cum isi vor echipa echipele liderii viitorului?
• Pe ce vor pune accent liderii in viitor? Pe oameni sau pe procese?

Speakerii prezenți în această conferință sunt Silviu Hotăran, Felix Pătrășcanu, Jean Valvis, Dragos Anastasiu, Dan Berinde, Loredana Preda, Roxana Grămadă, Andreas Fuhrmann, Ovidiu Toader și Adrian Cioroianu.

Călătoria liderului un demers eroic la nivel personal iar asumarea riscului de a-și schimba modul de operare este cu adevărat admirabil și mereu presărat cu oameni-cheie, procese și tehnologii noi, care se implică în călătoria liderului. Susținut de cei din jur, liderul devine exemplul pentru cei care vor să se angajeze în călătoria eroului.

Dacă vrei să afli mai multe despre călătorie vino și tu alături de noi, pentru că da, avem nevoie de exemple – iar la final putem descoperi că eroul suntem întotdeauna fiecare din noi!

Vino la București Business Days 2019 și participă la manifestările dedicate leadership-ului, alături de cei mai cunoscuți antreprenori și manageri de top, investitori și business angels din România.

Despre autor:

Crede cu tărie că “Secretul succesului în viață este să fii pregătit atunci când a venit timpul!”, iar misiunea lui este tocmai aceea de a-i ajuta pe cei din jur să fie "pregătiți" atunci când se ivește oportunitatea. Campion al României la Public Speaking în 2011, Călin este unul dintre cei care au avut impact major la dezvoltarea Public Speaking-ului din România. Pasiunea pentru vorbitul în public și-a descoperit-o în cadrul organizației Toastmasters, organizație pe care a coordonat-o ca și Guvernator al României. Astăzi Călin coordonează cea mai cunoscută organizație de Business Networking din România - bizz.club și este fondator a mai multor startup-uri cu influență în sfera educațională:SELLification - The PROFESSIONAL's Selling Game, De vorbă cu Antreprenorii - Platformă online de dezvoltare antreprenorială, Școala Alfa - Sistemul ALFA de dezvoltare personală și auto-educație.

 

Vezi mai multe articole din categoria: Leadership & Resurse Umane
Etichete: Leadership