Tranzacţionarea bursieră în mitologia urbană

Tranzacţionarea bursieră în mitologia urbană

Ca un exerciţiu interesant şi mai ales util, aşa cum este orice încercare de a desluşi adevărul dintr-o grămadă de minciuni uneori chiar plauzibile, aş încerca aici să iau câteva astfel demituri urbanedespre tranzacţionarea bursieră şi să le demontez cu maximă brutalitate.

1. “Tranzacţionarea la bursa e o chestie care te îmbogaţeşte rapid.”

Cum ar veni, tranzacţionarea bursieră e un fel de verişoară cu câştigatul la loto, după vreo câteva luni de report al categoriei întâi. Nu aţi înţeles metafora loteristică? Înseamnă că nu jucaţi la loto, probabil fiindcă nu credeţi în hazard. Aţi înţeles metafora? Deci ştiţi cam cum stă treaba cu probabilitaţile.

În ambele cazuri, vă e clar ce am vrut să spun: acest mit este, evident pentru orice om de bun-simţ, FALS. Căci aici, după ce că nu este vorba în nici un fel de noroc care ar funcţiona în cazul loteriei, nu există o probabilitate reală de a face bani pe bursă aşa cum ai caştiga la loto. Adică aşa, la întâmplare, “investind” într-un bilet la 6/49 vreo câţiva lei.

Ca să câştigi sume fabuloase tranzacţionând pe bursă trebuie ca, în primul rând, să dispui de sume importante, pe care să le investeşti cu succes. Iar ca să ai un astfel de succes în investiţiile făcute, trebuie să te pricepi şi nu oricum, ci extrem de bine. Ceea ce ne duce la al doilea mit.

 

2. “Ca să tranzacţionezi la bursă nu ai nevoie de cunoştinţe speciale, ci doar de nişte ponturi bune.”

Zău? Păi, dacă nu ştii nimic despre acţiuni, pieţe, trenduri, produse derivative, valute, piaţa futures, circumstanţe ale pieţei sau altele asemenea, cum o să îţi dai seama dacă un “pont” e bun sau e “ţeapă”?

Doar fiindcă ai încredere în sursă? Doar fiindcă ar trebui să ştii măcar că există “ponturi” ilegale, pe care urmându-le poţi să ajungi să ai nu mai mulţi bani, ci o condamnare penală, şi tot se cheamă că ai nevoie de cunoştinţe speciale ca să poţi tranzacţiona la bursă, măcar în siguranţă, dacă nu şi cu succes. Am zis “cu succes”? Apare deja al treilea mit.

 

3. “Oricine poate avea succes tranzacţionând la bursă.”

E, asta ar putea fi chiar adevarăt, dacă am nuanţa un pic afirmaţia asta, adăugându-i o condiţie. Adică: “Oricine poate avea succes tanzacţionând la bursă dacă începe prin a învăţa ce trebuie să facă, de la cei mai buni.” Ei bine, pentru asta exista PROFIT POINT. Pentru că noi credem că într-adevar oricine poate avea succes tranzacţionând la bursă, dacă înţelege că această activitate presupune cunoştinţe solide şi extrem de specifice, în lipsa cărora investiţiile făcute ajung să fie doar acţiuni riscante, cu un final previzibil şi total opus celui dorit.

Specialiştii PROFIT POINT sunt pregătiţi şi experimentaţi în crearea de noi specialişti, traderi profesionişti, înarmaţi cu toate cunoştinţele necesare atingerii succesului, cunoştinţele care te fac să iei mai ales deciziile corecte şi să înţelegi ce se întâmplă când greşeşti, aşa încât să foloseşti şi experienţele negative în perfecţionarea abilităţilor de trader.

 

Vezi mai multe articole din categoria: Dezvoltare Personala