Sport de echipă, în stil corporate

Sport de echipă, în stil corporate

Cei mai mulți manageri de pe scena românească a afacerilor iubesc sportul și folosesc cu succes rezultatele activității fizice și în cariera lor. Faci sport, te simți mai bine, devii mai eficient în activitățile zilnice, dai un randament mai bun și, nu în ultimul rând, ești mai fericit!

Este rețetă simplă pe care acești manageri o aplică și angajaților lor.  Astfel, zeci de echipe ale companiilor mari și mijlocii se întrec pe 10 sporturi, în fiecare an. Startul la mișcare se da în primăvară, iar a doua rundă de campionate are loc în toamnă. Vorbim de Romanian Corporate Sports, cel mai amplu sistem de competiții sportive pe echipe, adresat companiilor din România.

 “Ne place să facem mișcare, să socializam. Important este faptul că suntem împreună și în afara orelor de program. Momente frumoase au fost multe”, a apreciat Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania, care a participat alături de echipa sa la campionatele destinate amatorilor de sport.

Ultimele locuri disponibile la sport în echipă

Înscrierile pentru echipele fiecărei companii s-au deschis încă din decembrie, iar doritorii trebuie să se grăbească pentru că mai sunt doar câteva locuri disponibile.

“Este o invitație la mișcare pe care am adresat-o încă de acum șapte ani companiilor din România, prin organizarea primului turneu de tenis. Apoi s-au adaugat și alte sporturi: fotbal, baschet, tenis de masă, golf, ciclism, bowling, biliard, darts, karting, dar și caiac, o noutate în acest an. Echipele se bucură de provocarea sportivă, dar și de un pachet complex de beneficii. Acesta include: arbitraj profesionist, asistență medicală, bauturi sportive, dar și premii, în special pentru echipele campioane”, ne-a explicat Paul Amfim, managerul proiectului Romanian Corporate Sports, coordonat de MPG.

Sporturile la care au acces companiile din România

Sezonul competițional va fi deschis de campionatul de baschet, ce va debuta pe 9 martie a.c. Meciurile vor avea loc la Sala Polivalentă Rapid, din București, iar competiția va avea două faze, una a grupelor, iar cealaltă eliminatorie. Faza finală este programată pentru mijlocul lunii aprilie.

Pasionații de tenis de masă vor începe meciurile tot în săptămâna 9-13 martie, urmând ca în perioada 16-20 martie să debuteze competițiile Pub Games, care includ 3 discipline: biliard, bowling și darts. Jocurile se vor desfășura în cadrul Club IDM, o dată pe săptămână, prima fază fiind cea a Grupelor, iar apoi se intră în Fazele finale.

La finalul primei luni de primăvară ia startul și campionatul de fotbal, respectiv în săptămâna 23-27 martie, ce va avea loc pe terenurile sintetice din incinta Federației Române de Rugby din București.

Așa cum în businessul pe care îl practicăm suntem o echipă competitivă și ne place să trecem cu succes peste toate provocările, la fel suntem și la fotbal. Faptul că în competiția RCS am avut parte de provocări frumoase, unde am luptat și, indiferent de rezultat, am avut ceva de învățat, a fost hotărâtor în decizia de a reveni ediție de ediție”, ne-a mărturisit Ninel Toma, membru al echipei sportive din compania Lindab.

Corporatiștii vor juca fotbal inițial în grupe de 8 echipe, la finalul celor 7 etape jumătate din formații ajungând în Liga 1, iar cealaltă jumătate în Liga a 2-a. Urmează 3 etape de foc, în grupe de 4 echipe, clasamentul final consfințind ca cele mai bune 8 echipe din fiecare ligă să promoveze în sferturi. Semifinalele și finalele sunt programate în săptămâna 15-19 iunie.

“Înainte de a fi o întrecere sportivă, turneul de fotbal organizat de MPG reprezintă o posibilitate de socializare și relaxare prin sport. În același timp, oferă un mediu care prin organizare și obiective creează premisele necesare petrecerii unui timp de calitate în cadrul competiției, ne-a spus Victor Rusu, senior associate RTPR Allen & Overy.

Mai este luna în care încep să sară scântei pe zgură. Sunt mulți manageri pasionati de sportul alb, dar nu numai, care vor începe să se dueleze în ediția de primăvară din 9-10 mai. Urmează etapa a doua, în 23 și 24 mai, iar apoi, în ultimele două zile ale lunii, meciurile etapei a treia. Cei mai buni avansează în sferturi, apoi în semifinale, urmând să joace pe 13 și 14 iunie, finalele urmând să aibă loc în 21 iunie. Competiția va fi structurată în două divizii, Masters și Challenge și va fi găzduită de Academia de Tenis Herastrău.

“Eu susțin ideea sportului și a exercițiului fizic. Cred că înființarea unei competiții pentru corporatiști e o idee bună”, ne-a declarat fost atletă Oana Pantelimon, care încurajează angajații companiilor să facă sport în timpul liber.

Doritorii de adrenalină se pot înscrie în campionatul Romanian Corporate Sports de karting. Evenimentul va avea loc în a doua parte a lunii mai și va alinia la start echipe cu tradiție, dar și companii noi din businessul românesc. O noutate în acest an este campionatul de caiac,iar locul de desfășurare va fi Lacul Mogoșoaia. Doritorii pot afla detalii accesând pagina oficială a RCS: www.corporatesports.ro.

 

Vezi mai multe articole din categoria: Dezvoltare Personala