MARKETING DIGITAL

MARKETING DIGITAL

Pentru a dezvolta orice fel de business prin marketing digital, trebuie să ai strategii diferite de abordare pentru fiecare categorie de clienți: cei care te caută, cei care caută categoria din care faci parte și cei care nu te caută deloc.

Ca să devii atractiv, poți miza pe charismatic brand, un stil dezghețat și plin de conținut, care să atragă atenția clienților.

Temele principale dezbatute in cadrul acestui workshop dedicat marketingului digital din cadrul Business Focus Iasi 2019, moderata de Ovidiu Mihaiuc:

  • Care sunt primii pași pentru digitalizarea afacerii?
  • Diferențele principale între marketing digital și marketing clasic.
  • Specific: importanța brandului în marketingul digital.
  • Online story | Cum să construiești narativul pentru vânzarea digitală.
  • Cum să ții pasul cu schimbările SEO.
  • Idei practice de promovare on line eficientă.

5 Speakeri:

  • Alex Cernătescu, CEO & Head of Strategy, Consultant & Trainer, Infinite Solution Agency
  • Cristian China-Birta, antreprenor on line, Kooperativa 2.0
  • Raluca Radu, Country Manager, answear.ro
  • Iulian Ghișoiu, General Manager, TargetWeb
  • Doina Vîlceanu, CMO, ContentSpeed

Sfaturi practice pentru a vinde online: începi cu research,  apoi îți faci calculele să vezi cât te costă să fii prezent online (rata de conversie). Apoi trebuie să urmărești creșterea numărului de clienți din mediul online, pentru că apar mereu alții care se mută pe net. Fii atent la site-ul tău și să îți mărești rata de conversie. Fă eforturi să te diferențiezi de concurență, apoi alege-ți canalele potrivite și fii omniprezent acolo.

Folosește-te de alte canale de vânzare și de audiența altora (comparatoare de prețuri, marketplace-uri etc.) și, în fine, măsoară tot timpul ceea ce faci, măsoară piața.

Au loc mereu modificări în online, așa că o firmă trebuie să țină pasul cu SEO în 2019: este nevoie de o atenție mare pentru a evita duplicat content, accentul trebuie pus pe întărirea EAT (expertiză, autoritate și încredere). Trebuie luate tot timpul măsuri urgente pentru a menține viteza de încărcare a site-ului, în condițiile în care datele arată că în proporție de 53% dintre cei care vizitează un site vor părăsi pagina dacă aceasta nu se încarcă în mai puțin de 3 secunde!

Growth hacking, noua paradigmă în marketing digital. Dacă marketingul clasic are patru mari piloni (branding, reclamă tv/radio, outdoor și print), marketingul digital presupune promovare și awareness, analiză și calcule, research și dezvoltare de produs, suport și loializare. Rolul advocacy este crucial, ca și vorba spusă din gură în gură pentru asta – words of mouth.

 

Care sunt cele mai importante trenduri in marketing digital in 2019?

Care sunt cele mai importante trenduri in marketing digital in 2019?

Am intrebat participantii la workshopul de marketing digital care cred ei ca sunt cele mai importante trenduri de marketing digital in 2019 si iata care este opinia celor prezenti:

  1. inteligenta artificiala si machine learning va fi din ce in ce mai prezenta in strategiile de marketing digital
  2. contentul valoros, original si adaptat nevoilor publicului tinta ramane o componenta esentiala a strategiei de marketing digital
  3. video-ul va deveni obligatoriu pentru orice brand prezent online
 

Alex Cernatescu

Alex Cernatescu

Alex Cernătescu i-a provocat pe participanți să îi expună în maximum 30 de secunde care este businessul lor, cu ce se diferențiază față de ceilalți jucători de pe piață și care le este planul. Au fost participanți care au intrat în acest joc și au primit un input din partea lui Alex, care le-a spus unde crede el că ei greșesc, cum să se diferențieze cu adevărat de concurenți și ce trebuie să facă astfel încât business-ul să decurgă fără dificultăți.

 

Cristian China-Birta

Cristian China-Birta

Cristian China-Birta a vorbit despre importanța brandului în marketingul digital. În căutarea unui brand, clienții tăi se împart în trei categorii – a spus Cristian – și anume

  1. Clienții care te caută – au auzit deja de tine, ai faima unui profesionist și vin spre pagina ta și spre brandul tău;
  2. Clienții care nu te caută direct pe tine, dar caută categoria din care faci parte – cei care nu te cunosc, nu au auzit de tine sau de brandul tău, dar care caută exact ceea ce faci tu și colegii sau concurenții tăi, de exemplu caută „specialist în marketing digital”;
  3. Clienții care nu te caută – aceștia sunt cei pentru care practic tu nu exiști.

Pentru a dezvolta orice fel de business prin marketing digital, trebuie să ai strategii diferite de abordare a fiecărei categorii de clienți.

De asemenea, Cristian a mai spus că, în ceea ce-l privește, mizează pe charismatic brand, un stil dezghețat și plin de conținut, care să atragă atenția clienților.

 

Iulian Ghisoiu

Iulian Ghisoiu

Iulian Ghișoiu a explicat participanților cum să acționeze ca businessul lor să țină pasul cu SEO în 2019: este nevoie de o atenție mare pentru a evita duplicat content, accentul trebuie pus pe întărirea EAT (expertiză, autoritate și încredere). La fel, trebuie luate tot timpul măsuri urgente pentru a menține viteza de încărcare a site-ului, în condițiile în care datele arată că în proporție de 53% dintre cei care vizitează un site vor părăsi pagina dacă aceasta nu se încarcă în mai puțin de 3 secunde!

 

Raluca Radu

Raluca Radu

Raluca Radu a expus participanților 8 sfaturi practice pentru a vinde online:

  • În marketing digital totul începe cu un research (Google Ads keywords Planner, Google Suggest, Google Trends);
  • Al doilea sfat este aritmetic: fă-ți calculele! Vezi cât te costă să fii activ pe net și cât te costă să atragi clienți (în România ai nevoie de 100 de click-uri pentru o conversie);
  • Al treilea sfat este să urmărești creșterea numărului de clienți din mediul online, pentru că apar mereu alții care se mută pe net;
  • Al patrulea sfat este să fii atent la site-ul tău și să îți mărești rata de conversie;
  • Diferențiază-te! Fii altfel decât concurenții tăi ca să poți fi individualizat;
  • Al șaselea sfat: alege-ți canalele potrivite și fii omniprezent acolo;
  • Șapte: folosește-te de alte canale de vânzare și de audiența altora (comparatoare de prețuri, marketplace-uri etc.)
  • În fine, sfatul opt este unul care se aplică permanent: măsoară tot timpul ceea ce faci, măsoară piața.
 

Doina Vilceanu

Doina Vilceanu

Doina Vîlceanu a vorbit despre caracteristicile growth hacking, noua paradigmă în marketing digital. Dacă marketingul clasic are patru mari piloni (branding, reclamă tv/radio, outdoor și print), marketingul digital presupune promovare și awareness, analiză și calcule, research și dezvoltare de produs, suport și loializare. Rolul advocacy este crucial și Doina a îndemnat participanții să pună mare accent pe vorba spusă din gură în gură pentru asta – words of mouth.

 

Vezi care au fost concluziile dupa acest workshop in acest scurt video material realizat de Ovidiu

 

Cum am evaluat prestatia speakerilor cei prezenti la workshop?

Cum am evaluat prestatia speakerilor cei prezenti la workshop?
Vezi mai multe articole din categoria: Business Days
Articolul urmator

Employer Branding