#CJBD2019 - Trenduri care impacteaza mediul economic

#CJBD2019 - Trenduri care impacteaza mediul economic

Trenduri care impacteaza mediul economic a fost tema celei de-a doua conferinte. S-a vorbit despre trenduri in educatia antreprenoriala, responsabilitatea sociala si mediul economic, trenduri care impacteaza Social Media, modele noi de business care schimba mediul economic, impactul robotilor asupra mediului economic si multe altele.
Chestionarul de start adresat participanților a cuprins întrebarea: Care credeți că sunt trendurile care vă vor impacta cel mai mult afacerea în anii care urmează?

Invitatii celei de-a doua conferinte au fost: NATANAEL COSTEA, CRISTINA NICHITA, DRAGOS ANASTASIU, LOREDANA PREDA, ADRIAN CIOROIANU, DORA MORHAN, CIPRIAN CONDUR, MIHAELA MUREȘAN si BOGDAN COMĂNESCU.

 

 

1.NATANAEL COSTEA - Desteapta-te Romane - E timpul!

 

Dr. Natanael Costea și-a început cariera în 1997 și și-a extins dezvoltarea profesională în leadership training, coaching și business education. Este pasionat de inteligență emoțională și leadership, cu focus pe dezvoltarea angajaților. Pentru a-și duce mai departe pasiunea, a pus bazele unui ONG, High EQ, cu ajutorul căruia  organizează seminarii de Inteligență Emoțională în diferite comunități.

Este licențiat în Business la Edith Cowan University și a absolvit un Master of Arts (Leadership), în cadrul Sydney University. Și-a luat doctoratul la MIU. Experiența lui Natanael Costea cuprinde șapte ani de lucru în cadrul Australian Federal Government, 15 ani de antreprenoriat și management și peste 12 ani de coaching și traning de business și leadership coaching. În prezent este CEO și fondator al High EQ Australia.

Natanael ne-a prezentt două soluții pentru a ne destepta ca natiune:

#1. Autoconstientizare – ne sugereaza sa urmam literalmente citataul Iesiti-va din minti, insreptati-va spre suflet!

#2. Autogestionarea – Să devenim oameni de valoare, să căutăm înțelepciunea de veacuri și să privim lumea prin ochii copiilor

 

2.CRISTINA NICHITA - Care sunt leaderii viitorului?

 

Cristina Nichita este ntreprenor de 25 de ani in industria fashion creand brandul NICHI - Cristina Nichita atat pentru Romania cat si pentru toata Europa. Se spune că imbracă femeile, dar de fapt îmbracă suflete prin energia pe care o transmite prin tot ceea ce face.

Este mama a 2 copii minunati – fiecare in felul lui. Crede in frumusetea vietii, a credintei si a iubirii neconditionate iar în cei 4 ani in care a fost deputat, a mutat activitatea dedicata vietii sociale, comunitatilor de copii si persoane cu dizabilitati în atenția executivului, propunand 81 de proiecte și implementand 25 dintre ele cu tot cu procedurare. Este speaker invitat la conferintele TED si mentor pentru tinerele antreprenoare din Iasi.

Dupa 25 de ani de dialog continuu cu femeile a aflat ca majoritatea dintre ele vor sa schimbe lumea. Iar rolul nostrum, al liderilor, este sa le dam resursele necesare. Sa sadim samanta de incredere pt ca ele sa isi decopere HARUL s DARUL.

Si asta putem face cu totii, pentru ca liderii viitorului suntem noi toti!

 

3.DRAGOS ANASTASIU – Mindset, mindset, mindset

 

Dragoș Anastasiu este un RePatriat de succes. La origine medic, este unul din cei mai de succes oameni de afaceri din prezent și președintele Grupului Eurolines România.

Sub conducerea sa, Touring Eurolines este astăzi un grup de referinţă în transporturi şi turism din România care din anul 2011 reprezintă brandul TUI în România, iar din 2015 a intrat în industria hotelieră, prin achiziția unui resort de 4 stele în Delta Dunării, Green Village.

Dragos este membru al Coaliției Pentru Dezvoltarea României și membru al Romanian Business Leaders. În cadrul Romanian Business Leaders este implicat în mai multe proiecte: ‘Vreau să fiu Antreprenor”, “RePatriot”, “SuperTeach”.

Din 2013, este din ce în ce mai implicat în activitatea de sprijinire și educare a generațiilor tinere, care sunt interesate să învețe sau să urmeze  exemplele antreprenorilor români. Din anul 2016, Dragoș Anastasiu este Președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane. A rămas mereu o punte între România și Germania, sprijinind și încurajând dialogul celor două culturi și apropierea celor două mentalități.

Daca MINDSET nu e NIMIC nu E! – a inceput Dragos prezentarea lui.

Ne-a recomandat o carte despre mentalitatea in business: Uplifting service.

Aceasta este noua mentalitate: Nu este vormab despre mine este vorba despre tine.

A pus accent pe incredere, pentru ca fara incredere nu poti face echipa si nu poti ajunge la success. Ca si o sugestie de final, ne-a transmis: Cultivati-va increderea s delegate! Nu mai asteptati! Just do it!
 

 

4.LOREDANA PREDA – Trenduri în industria ospitalității

 

Antreprenor de succes in industriile creative si culturale, Loredana Preda a fondat compania  Noblesse Group International  in 2002, creand de-a lungul timpului mai multe branduri  Noblesse Interiors , Studio Insign , Palatul Noblesse, Noblesse Academy si Asociatia cultural Noblesse.

Acestea  activeaza in domeniile:  mobilier si decoratiuni, servicii de proiectare in design interior si arhitectura, evenimente corporate si artistice, proiecte culturale, academie de cursuri de dezvoltare personala si profesionala, promovand prin toate acestea un lifestyle plin de valoare.
Aceste branduri spun fiecare o poveste, nascute din pasiune, leadership vizionar, competenta managerială, dorința de dezvoltare continuă și dragostea de frumos, de cultură și istorie, impreuna dand nastere unui business de familie, menit a fi lasat mostenire.

Incepand cu 2012 a condus personal proiectul de consolidare si amenajare a Palatului Noblesse, implinindu-si viziunea si readucand la viata una dintre cele mai frumoase si reprezentative cladiri istorice ale Bucurestiului.

Astazi aceasta este recunoscuta drept un concept unic si original, dedicat designului si arhitecturii, artelor, culturii, promovand valorile unui lifestyle autentic.

18 ani a fost sa puna in aplicare viziunea sa. Misiunea porneste din suflet si sugestia ei pentru noi a fost sa ramanem originali! Merită să fim lideri, ghizi si mentori sa ii ajutam pe ceilati sa isi descopere propria viziunea si misiunea.

 

5.ADRIAN CIOROIANU - Cum (nu) afectează mediul de afaceri noile generații?

 

Adrian Cioroianu este Hunter, Farmer, Negociator, Influencer, Sales Trainer cu experiență în companii ca Orange, Sony Ericsson și Intel Corporation. Este antreprenor și a fondat AC KNOWLEDGE, o companie pentru training și consultanță în vânzări.

Din pasiune pentru educație, este și Lead organizer al TEDxFloreasca, primul eveniment TEDx în aer liber din România.  A dezvoltat proiectul Sales Magazine - revistă de vânzări. 

Deține 20 de ani de experiență în vânzări și diferite certificări internațională în acest domeniu, printre care: Miller Haiman, Imparta și Infoteam.

Adrian este autorul cărții VÂND ORICE, ORICÂND, ORICUI și coordonatorul cărții POVEȘTI NEMURITOARE DE VÂNZĂRI, o colecție de experiențe trăite de vânzători cu experiență din diferite industrii, povești reale de vânzări din care pot învăța toți cei care au tangență cu vânzările.

Ne-a povestit despre noile generatii. Acestia nu vor sa lucreze din breu, ei vor sa lucreze inteligent: Work smarter not harder!

A vorbit despre mentalitate si tanara generatie, despre felxibilitate si training continuu. Si a adresat intrebarea: cati dintre noi lucram cu acesti tineri? Haideti sa lucram cu ei, sa ii invatam, sa ii mentoram si sa ne dam voie sa invatam unii de la altii!

 

6.DORA MORHAN - Responsabilitatea sociala si mediul economic

 

Dora Morhan din toamna anului trecut ocupă funcția de Business Development Manager în cadrul Pleiada Boutique Hotel, asta în timp ce era și Coordonator Marketing în cadrul Operei Naționale Române din Iași.

În același timp, se dedică și mediului academic fiind profesor asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, este producător și realizator TV. Și dacă toate acestea nu sunt de ajuns pentru a demonstra nivelul de implicare al Dorei, stilul de viață al General Managerului de la Pleiada este legat și de rolul de mamă, împărțit între zilele și nopțile albe din inima unui hotel ce dorește să aducă ideea de lux mai aproape de oameni.

Dora Morhan are toate atributele unei femei de succes, o femeie puternică, determinată și care demonstrează că dacă îți dorești cu tărie și muncești pentru a obține ceea ceva, poți reuși.

Lucrurile cu adevarat valoroase nu se pot cumpara cu bani, dar trebuie sustinute cu bani. Spune-mi cine e anturajul tau  si iti spun cine esti! Consumati cultura ostentativ!

 

7.CIPRIAN CONDUR - Oameni și roboți – simbioză sau competiție ?

 

Ciprian Condur este Managing Partner la System Innovation România, avand 20 de ani de  activitate în industria IT locală şi o experienţa diversificată, evoluând de la programator la antreprenor. Este interesat de aplicarea practică a tehnologiei în business şi de creşterea productivităţii prin automatizare.

Este absolvent al Facultății de Informatică din cadrul Universității “Al.I.Cuza” din Iași. Aria sa de expertiză acoperă soluţii de business din categoria ERP, CRM şi BI cu focus pe SAP Business One şi Qlikview, iar în ultimii 2-3 ani, tehnologii de avangarda precum Robotic Process Automation şi Inteligenţă Artificială.

De-a lungul timpului a învățat din experiențele acumulate că soluțiile software de business aduc valoare atunci când rezolvă cerințele clientului, când se pot adapta nevoilor acestuia. 

Robotii sunt pana la urma cu si despre oameni. Ii avem in zona de productivitate, de divertisment, s.a.m.d si toate acestea converg catre oameni. Ciprian a demontat credinta cum ca robotii ne fura joburile. El spune ca altfel stau lucrurile, ar trebui sa ii privim pe roboti ca pe niste unelte care ne ajuta, cu care putem creste productivitatea si beneficiile apeland si folosind smart acesti roboti.

Haideti sa ne schimbam MINDSET-ul si să a le dam o sansa robotilor sa devina prietenii nostril. Haidti sa ii includem in viata noastra!

 

 

8.MIHAELA MUREȘAN - Branding for the new generations


Mihaela are peste 18 ani experiență în marketing dintre care, 10 ca Marketing Manager la IKEA. A lucrat si in LG Electronics, Radio Contact, Publimedia, Altex / Media Galaxy. A lansat Media Galaxy in Romania, IKEA în Romania și Croația, magazinul online al IKEA și multe alte proiecte.

Este pasionată de branding, neuromarketing și de business în general. O interesează motivele care stau în spatele comportamentelor de consum ale oamenilor. De-a lungul carierei a ținut traininguri de marketing și comunicare și a format echipe, a fost purtător de cuvânt al IKEA România și a coordonat sute de campanii de comunicare.

Crede cu tărie că un business de succes are nevoie de o strategie de marketing și branding solidă, care să fundamenteze strategia de comunicare. Crede în oameni și în puterea lor de a schimba lucrurile și tocmai de aceea, din iunie 2016 de când a părăsit compania IKEA a lansat Brand Essence si practică consultanță pe marketing și branding pentru companii care vor să crească.

Mihaela, din pacate nu a putut fi prezenta, dar ne-a transmis prezentarea ei prin YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=7o5QveZ3Knw
 

 

9.BOGDAN COMĂNESCU - Viitorul in vanzari     

 

Ultimul speaker al conferinței, Bogdan Comănescu, are peste 28 de ani de experiență națională și internațională în marketing, vânzări și dezvoltare comercială. Este Fondator al Accelera® Business Strategy - una dintre cele mai cunoscute firme de training din România și al ”Merit, Vreau și Pot!” - cel mai mare trend de dezvoltare personală din România.

Susține proiecte în Franța, Germania, Italia, Spania, Cehia, Bulgaria, Austria, India și România pentru companii ca Accor, Allianz, Vodafone, Aliat Mercedes, BMW Bavaria Automobile și încă peste 200 de companii.

Este autor a numeroase articole publicate în revistele de specialitate și co-autor al carțiilor ”SECRETELE SUPERVANZATORILOR” și ”MAXIM - PSIHOLOGIA MOTIVARII FORTEI DE VÂNZARI”.  A împărțit scena cu Robin Sharma, Paul Martinelli, Alain Cardon și cu cei mai buni traineri din România.

Meciul deceniului in vanzari intre batranul vanzator si inteligenta artificiala.

  1. 7000 ani experienta in vanzari, campionul si supravietuitorul BATRANUL vanzator
  2. 10 ani experienta, este campionul rationalului, INTELIGENTA artificiala

Cine va fi castigator? Castigatoare va fi combinatia dintre cele doua!

Vezi mai multe articole din categoria: Business Days