Alianta si organizatia reinventata la #CJBD2019

Alianta si organizatia reinventata la #CJBD2019

Traim intr-o epoca in care se vorbeste din ce in ce mai mult despre Empowerment si employee engagement. Totusi  studiile arata ca oamenii nu sunt suficient implicati in jobul lor.

Acesta a fost si subiectul Workshopului ”Alianta si organizatia reinventata” de la Business Days Cluj. Am pornit de la intrebarea : ”Cum sa recastigi increderea si loialitatea printr-o alianta?”

Un posibil raspuns apare in cartea THE ALLIANCE, (Reid Hoffman, Ben Casnocha, and Chris Yeh)

Ideea lor este ca pentru a putea recruta, conduce si retine angajatii in aceasta perioada,  construirea unei aliante ofera o un cadru practic care sa creasca ”employee engagement” si in ultima instanta rezultatele companiei.

Noul cadru de angajare sa fie bazat pe:

  • incredere mutuala
  • investitie reciproca
  • si beneficii de ambele parti

Alianta sugereaza ca angajatorii sa-si priveasca angajatii ca pe niste ALIATI.

Ganditi-va la angajare ca la o alianta: un acord reciproc avantajos, cu termeni expliciti, intre jucatori indepenti.

  • Elena Badea ne-a vorbit despre faptul ca fiecare om are in jur de 300 de valori, dintre care 6-8 sunt valori esentiale si 30-50 sunt valori critice. Si despre faptul ca organizatiile vor sa faca schimbari  in zona de valori dar uneori aceste schimbari mai mult strica deoarece nu sunt adaptate tipului de organizatie si asteptarilor oamenilor. Ea ne-a spus ca organizatiile trebuie mai intai sa ii testeze pe oameni pentru a vedea nivelul general al organizatiei si apoi sa faca tranzitia catre un alt nivel, imediat urmator.
  • Dacian Palladi  ne-a vorbit despre ”Inima, minte si bani”. El a atras atentia asupra faptului ca trebuie sa fim atenti ca instrumentele pe care le folosim sa aiba un sens. A tras un semnal de alarma cu privire la faptul ca exista riscul sa obosesti sa te tot reinventezi. 
  • Rudolf Vizental,  CEO la ROCA unde doreste sa creeze o communicate de investiori, antreprenori  fondatori si manageri cu experienta care-si unesc efortul in initiative de insanatosire a mediului de business romanesc. El ne-a vorbit despre faptul ca banii nu sunt un obiectiv, ci o forma de a masura obiectivele si le-a sugerat leaderilor sa ii invete pe oamenii din echipa sa isi ia decizii.
  • Andreas Fuhrmann ne-a sfatuit sa creem un cadru de apartenenta, respect si suport si se-a aratat cum sa procedam astfel incat sa cronstruim o punte de legatura intre valorile angajatului si valorile companiei. A subliniat importanta gestului de a aprecia angajatul si valorile sale si de a merge pe lucruri comune, de a porni de la valorile comune si de a construi pe acestea.
  • Dan Berinde ne-a prezentat un studiu de caz despre reinventarea unui om. El ne-a povestit cum a sustinut si incurajat acea persoana sa se reinventeze. In final a sugerat ca daca ajuti mai multi oameni din organizatie sa se reinventeze, organizatia se va reinventa la randul ei.

Va asteptam cu drag si la Timisoara Business Days la acest workshop unde vom continua discutia pe tema ”Alianta si organziatia reinventata”.

Vezi mai multe articole din categoria: Business Days
Etichete: organizatie HR