De ce nu ți-ai valida ideea sau modelul tău de afaceri?

De ce nu ți-ai valida ideea sau modelul tău de afaceri?

Testarea și validarea ideilor de afaceri reprezintă o componentă importantă a modelului de afaceri, oferind mai multă claritate și siguranță în implementarea ulterioară a strategiilor antreprenoriale.

Modelele de afaceri reprezintă o cale prin care antreprenorii pot să implementeze ideile printr-un demers strategic coerent. Inovarea modelelor de afaceri, dar mai ales a modului în care este creată valoarea de către afacerea în sine și percepția acesteia de către clientul final reprezintă puncte de reper asupra cărora un antreprenor trebuie să reflecteze.

Valoarea generată de afacere, reprezintă unul din punctele centrale prin care o afacere se poate distinge într-un sector competitiv de afaceri. Testarea și validarea ideii, din perspectiva valorii, poate aduce informații utile antreprenorului, iar prin intermediul acestora, modelele de afaceri pot fi optimizate, deciziile pot minimiza riscurile și implicit afacerea poate deveni mai competitivă.

La fel ca la edițiil precedente, și la aceasta ediție vei primi și mai multe unelte prin care poți să-ți validezi modelul de business participand la o sesiunea speciala in acest sens. Pe langa informatiile pe care le vei primi de la cei 3 invitati, ai sansa in cadrul sesiunii Validarea ideii si a modelului de afaceri sa primesti feedback aplicat pe modelul tau de business.

In sesiunea speciala [Antreprenoriat] 1 – vom discuta despre testarea și validarea ideilor de afaceri, care reprezintă o componentă importantă a modelului de afaceri, oferind mai multă claritate și siguranță în implementarea ulterioară a strategiilor antreprenoriale.

Vom afla care de ce modelele de afaceri reprezintă o cale prin care antreprenorii pot să implementeze ideile printr-un demers strategic coerent si vom aborda inovarea în modelele de afaceri. Evident vom analiza si modul în care este creată valoarea de către afacerea în sine și percepția acesteia de către clientul final.

Valoarea generată de afacere, reprezintă unul din punctele centrale prin care o afacere se poate distinge într-un sector competitiv de afaceri. Testarea și validarea ideii, din perspectiva valorii, iti poate aduce informații utile, iar prin intermediul acestora, modelul tau de afaceri poate fi optimizat.

Evident la final poti veni și cu speța ta in cadrul sesiunii generoase de Intrebari și Raspunsuri pe care am pregatit-o special pentru tine.

Cei tei antreprenori care vor fi alaturi de tine sunt:

  • RUCSANDRA HUREZEANU - Ceo and President, Ivatherm
    Rucsandra Hurezeanu provine dintr-o familie de medici si farmacisti. Mama ei a fost una dintre primele antreprenoare din România de la începutul anilor '90 în industria farmaceutică și de retail. În 2005, a fondat împreună cu mama ei Ivatherm, prima companie de dermo-cosmetice din Romania. Ivatherm este astăzi unul din primii cinci jucatori pe piata de dermocosmetice din Romania.
  • CRISTIAN SECOȘAN - Director General, Siemens
    De-a lungul carierei sale, Cristian Secoşan a ocupat poziţii de management în cadrul unora dintre cele mai importante companii din domeniul energiei şi ingineriei. Este director general Siemens de la 1 octombrie 2018, anterior ocupând aceeași poziție în perioada iulie 2009 – august 2012. Din această funcție, Secoşan va continua dezvoltarea direcţiilor strategice ale companiei: electrificare, automatizare şi digitalizare.
  • ALEXANDRU LAPUSAN - CEO & Founding Partner, ZITEC
    Alex este CEO si partener fondator al Zitec, una dintre cele mai importante companii care dezvolta aplicatii software din Romania, avand cateva aplicatii dezvoltate care au ajuns renumite: HotelPeeps.com si Zaff.ro. In acelasi timp Alex este implicat in calitate de investitor in cateva companii: Online.tv, Zipongo.com, HuddleHero.com. Considera ca cea mai mare realizare a sa este ca a reusit sa plece pe drumul antreprenoriatului cu o investitie initiala foarte mica (mai putin de 3.000 de dolari) si sa construiasca o echipa puternica, de peste 40 de oameni, pe care se bazeaza firme private si proiecte importante, din tara si strainatate.

Te asteptam la o sesiune interactiva in care la final vei avea acces nu doar la prezentarile și expertiza speakerilor, ci si la o lista de articole, carti, site-uri unde iti poti valida modelul de business.

Despre autor:

Crede cu tărie că “Secretul succesului în viață este să fii pregătit atunci când a venit timpul!”, iar misiunea lui este tocmai aceea de a-i ajuta pe cei din jur să fie "pregătiți" atunci când se ivește oportunitatea. Campion al României la Public Speaking în 2011, Călin este unul dintre cei care au avut impact major la dezvoltarea Public Speaking-ului din România. Pasiunea pentru vorbitul în public și-a descoperit-o în cadrul organizației Toastmasters, organizație pe care a coordonat-o ca și Guvernator al României. Astăzi Călin coordonează cea mai cunoscută organizație de Business Networking din România - bizz.club și este fondator a mai multor startup-uri cu influență în sfera educațională:SELLification - The PROFESSIONAL's Selling Game, De vorbă cu Antreprenorii - Platformă online de dezvoltare antreprenorială, Școala Alfa - Sistemul ALFA de dezvoltare personală și auto-educație.

Sursa foto: Dylan Gillis 

Vezi mai multe articole din categoria: Antreprenoriat & Intraprenoriat
Etichete: Antreprenoriat