e-TWOW - inovatie la noi acasa

e-TWOW - inovatie la noi acasa

Trotineta electrica e-TWOW este un produs 100% romanesc, primul vehicul ecologic dezvoltat de o echipa din Craiova. Inventata de un inginer craiovean care s-a hotarat sa promoveze conceptul de transport urban ecologic prin oferirea unei alternative de transport viabile, E-TWOW Electric Mobility mizeaza pe receptivitatea consumatorilor romani fata de noile tehnologii si pe componenta de responsabilitate ecologica. Elementul de noutate al trotinetei este constituit de introducerea sistemului KERS, un sistem de recuperare a energiei cinetice, utilizat in competiile de formula 1 si utilizat in premiera pe o trotineta electrica.

Trotineta e-TWOW se adreseaza, in primul rand, adultilor din mediul urban, pasionati de tehnologie, care vor sa economiseasca timp in trafic si vor sa reduca timpul dedicat cautarii unui loc de parcare. In contextul supraaglomerarii urbane, trotineta e-TWOW pare sa raspunda cu succes la o necesitate tot mai des raspandita in randul populatiei adulte. Trotineta este pliabila, ocupa un spatiu mic, este usoara ( cantareste doar 10, 7 kg ) si poate fi incarcata in aproximativ doua ore cu ajutorul unui acumulator. In prezent, exista trei modele ale trotinetei : eco, master si booster ce impartasesc acelasi design, insa difera prin capacitatea motorului si a bateriei.

Fabrica de productie este la Craiova si exista resseleri in Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara. Trotineta a constituit primul produs al companiei si planurile de viitor includ si fabricarea altor produse in totalitate electrice, bicicleta electrica fiind deja un al doilea produs comercializat de catre acestia.

Reprezentatii companiei sustin ca si in Romania ideea de transport ecologic este bine definita, dovada fiind vanzarile inregistrate de compania e-TWOW in ultimii doi ani. Solutiile alternative de transport au devenit din ce in ce mai populare la nivel global si au avut un inceput promitator si in plan autohton. Gradul tot mai ridicat de atentie dedicat fata de transportul ecologic, axat pe un consum cat mai scazut de energie si pe reducerea gradului de poluare constituie bazele inovatiilor de tipul trotinetei electrice. Implicarea echipei e-TWOW in proiecte de crestere a gradul de responsabilitate ecologica prin intermediul inovatiilor in domeniul transportului alternativ constituie un motiv de bucurie pentru viitorul transportului urban romanesc. 

Vezi mai multe articole din categoria: Tehnologie & Inovatie