Workshop 6 [HR] - The shift to data-driven talent management

#FORMAT

Workshop-urile sunt sesiuni interactive care se axeaza pe transferul de cunostinte prin schimb de experienta. Sesiunile, la care participa pana la 3 speakeri, se desfasoara sub forma de prezentari de 15 minute, axate pe studii de caz, exemple de buna practica, analize si sunt urmate de sesiuni interactive de intrebari si raspunsuri moderate. Sesiunile cu 4 pana in 5 speakeri se desfasoara sub forma de interviu pe scena, urmat de sesiuni de intrebari si raspunsuri moderate. Sesiunile de intrebari si raspunsuri dureaza minim 40 de minute, oferind astfel celor din sala posbilitatea de a adapta continutul acestor sesiuni la problemele si preocuparile lor specifice, crescand utilitatea si relevanta acestor sesiuni.

#TOPICURI

 BigData, Analiticele si deciziile in HR, Data Driven HR Management, HR Management, Social Media si HR, Digital Data si HR

#AUDIENTA target

Manageri si Directori de Resurse Umane, Specialisti si Experti in resurse umane, Consultati, Traineri, Antreprenori, Profesionisti, toti cei interesati de tema si subiect

#TEMA si CONTEXT

Daca inca nu ai inceput sa utilizezi analiticele ca parte integranta in luarea deciziilor in HR, atunci afectezi capacitatea de crestere a firmei tale. Se poate, cu usurinta, demonstra cat de multi lideri in HR utilizeaza analiticele. #HRAnalytics sau #PeopleAnalytics sunt mesaje constant afisate pe Twitter si peste un milion de blog-uri au abordat acest subiect intr-o forma sau alta. 

Cu toate acestea,nu presiunea provenita din exterior trebuie sa te motiveze. In schimb, ar trebui sa te concentrezi pe beneficiile utilizarii acestor date ce se vor reflecta in mod pozitiv in dezvoltarea organizatiei tale. Pentru a intelege mai clar de ce aceasta abordare este pozitiva si benefica pentru organizatia ta, exista o serie de piloni care stau la baza acestei abordari:

1. Analiticele te ajuta sa te pregatesti pentru viitor: datele ii pot ajuta pe liderii in HR sa observe daca programele si instrumentele utilizate in prezent functioneaza cu succes.

2. Numerele sunt cele mai eficiente metode de a influenta deciziile executive.

3. Datele iti permit sa analizezi daca abordarile tale de HR functioneaza.

4. Poti sa identifici cauzele ascunse ale problemelor tale.

5. Vei realiza mai multe imbunatatiri si vei reduce rata de esec a actiunilor tale. 

6. Datele pot grabi procesul decizional de alegere a angajatilor talentati.

7. Angajatii pot beneficia de pe urma analiticelor.

8. Ai oportunitatea sa gandesti si planifici strategic.

9. Companiile care utilizeaza eficient analiticele pentru a-si coordona forta de munca au avut impact pozitiv in profitul organizatiei lor cu pana la 65%. 

#INTREBARI la care vor incerca sa ofere raspunsuri prezentarile speakerilor

Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Linkedin Marketing Consultant, Philharmonia Hungary DrLinkedin.com

Citeste mai mult

Psychologist, Senior Trainer and Consultant , Sfera Business

Florin are o experienta de peste 15 ani ca psiholog organizational, atat din postura de component al echipelor de Resurse Umane din diverse companii (ultima, si cea mai consistenta, de aproape 6 ani in Telekom Romania), cat si de pe pozitia de consultant extern pentru recrutare de talente, diagnoza si dezvoltare organizationala.

Citeste mai mult

Director HR, Ropharma

Dan este membru al Consiliului de Administrație și director al departamentului de resurse umane al companiei Ropharma - un business integrat, cu activități de producție, distribuție, retail în sectorul farmaceutic și de servicii medicale. Din aceasta pozitie, participa activ la dezvoltarea strategiei si politicilor de resurse umane, atragerea si managementul talentelor fiind una din provocarile permanente carora le raspunde. Experienta sa in implementarea principiilor Lean Sigma si in gestionarea sistemelor integrate de resurse umane, l-au sustinut in atragerea si dezvoltarea talentelor in reteaua nationala de peste 120 de farmacii administrata in prezent de Ropharma.

Citeste mai mult
Moderatori

Fondator, Academia de HR

Sorin are o experiență de peste 18 ani în consultanță Resurse Umane, conducând proiecte extrem de complexe în următoarele domenii: diagnoză și dezvoltare organizațională, design și optimizarea structurii organizaționale, managementul schimbării, managementul performanței, conceperea strategiei HR, cultură organizațională. Sorin a lucrat cu organizații mari, cum ar fi Coca-Cola, Lisa Draxlmaier, Valeo, Renault, GFR, Ministerul Muncii din România, BCR, InterAgro, Agricover, Avon și multe altele.

Citeste mai mult