Cum să scapi de stresul cotidian și să te relaxezi într-un weekend plin de cultură

Cum să scapi de stresul cotidian și să te relaxezi într-un weekend plin de cultură

Anul 2020 va rămâne în istore dar mai ales în mintea, inimile și sufletele noastre în diferite forme. Efectele evenimentelor acestui an au afectat toate direcțiile și elementele viații noastre normale. Împactul crizei de sănătate nu se resimt doar în plan economic, sau la nivel de îmbolnăviri cu noul virus, ci și la nivelul sănătății mintale și psihice ale indivizilor. Lipsa obiceiurilor care ne relaxau, care ne accentuau starea de bine și ne încărcau cu energie și adrenalină, are cauze și efecte substanțiale.

 
 
 

În timp ce numărul de cazuri de infectări crește alarmant și noi restricții apar în fiecare zi, călătoriile, concediile și posibilitățile de relaxare într-un weekend scad vertiginos. De altfel, și ieșirile din țară sunt din ce în ce mai problematice, iar pentru aceia dintre noi care se hrănesc cu energie din fiecare călătorie și concediu acestă perioadă este foarte dificilă.

E timpul să treci puțin peste aceste lucruri! Da, virusul e periculos! Da, trebuie să fim în siguranță! Da, trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei din jur! Da, trebuie să purtăm masca! Dar nimic nu ne oprește ca pe sub mască să zâmbim, să ne bucurăm de micile plăceri pe care încă ni le putem satisface! Să fim curajoși și să găsim soluții și oportunități optime pentru noi, activitatea noastră și pentru familia noastră.

Călătoriile, vancanțele și excursiile ne făceau să ne simțim liberi, fericiți și împliniți. De fiecare dată un concediu bine gândit reprezenta o încărcare cu energie, și o relaxare reală pentru noi și familia noastră. Acum, chiar dacă granițele ne sunt limitate prin restricții legislative menite să ne protejeze, nu trebuie să disperăm sau să anulăm orice plan de concediu sau orice distracție sau sursă de divertiment în aer liber.

Ne-am gândit că ți-ar plăcea să vezi câteva idei de relaxare pentru un weekend sau de ce nu, pentru o săptămână în magnifica și minunata noastră țară. Am colecționat pentru tine cele mai sigure, atractive și inedite locuri din România unde poți să mergi! Le găsești pe toate în eBook-ul nostru despre „comorile redescoperite ale turismului românesc” poți descărca ebook-ul aici! 

Țara noastră este, la drept vorbind, o comoară! Da știu, poate sună clișeic sau ca un naționalism excesiv! Dar fii convins că, indiferent dacă îți plac vacanțele de lux, excursiile cu cortul, aventurile prin pădure, degustările de vin sau ești pasionat de cultură, România noastră are ce să îți ofere! Nu ne crezi? Vezi mai multe în ebook-ul nostru.

În acest articol ne-am concentrat pe case tradiționale de care sigur te vei îndrăgosti și tu odată ce ajungi acolo. Și pentru că tot ne apropiem cu pași rapizi de sărbătorile de iarnă poate îți dăm câteva idei pentru a petrece altfel sărbătorile.

 

1. Satul Bucovinean

1. Satul Bucovinean
 

Un loc în care timpul parcă a stat și unde ziua parcă se calculează altfel este Satul Bucovinean! Un loc unde amintirile copilăriei prind viață și parcă retrăiești senzația de liniște adusă de casa veche a bunicii. 

Satul bucovinean este chiar un sat, format dintr-un complex de căsuțe amplasat în comuna Breaza, judetul Suceava. Casele din zonă, unte te poți și caza au o vechime de peste 100 de ani, unele dintre ele apropiindu-se chiar de aniversarea a doua secole.

Satul Bucovinean este un exemplu viu al trecutului adus la viață prin măiestria arhitecților și constructurilor care au alocat atenția necesară fiecărei case, pastrandu-le farmecul arhaic.

 
satul bucovinean poza 1
 
Satul bucovinean poza 2
 
SAtul bucovinean poza 3
 

Un plus al acestei locații este că în Satul Bucovinean te poți caza în case tradționale cu câte un dormitor sau doua,  cu una sau doua bai (singurul lucru care nu respectă tradiția din construcția originală).  

Nu știu dacă e vorba de peisajele magnifice, aerul curat și puternic sau amabilitatea persoanelor din zonă, dar iți garantez că dacă ajung în acest loc nu vei uita prea curând experiența. Sentimentul de liniște, căldură și prospețime îl vei purta în suflet o bună perioadă după ce îți finalizezi șederea.

Poți afla mai multe despre această locație AICI

 

Un alt loc in care tradiția a prins viață este, Casa Trappold, o bijuterie a turismului rural. Construită în anul 1309, se prsupune că datează chiar dinainte de șederea sașilor în zonă. Casa Trappold situată în județul Mureș este istorie pură adusă la viață de mâinile măiestre ale proprietarilor și constructurilor care au investit în  recondiționarea acesteia în stil săsesc, fiind recondițonată conform secolului al XIII-lea. Istoria locului se simte în lemnul și pereții locului, bârnele de lemn din hambar și de pe terasă sunt cele originale, refăcute de cei care dețin casa.

 
Casa Trappold poza 1
 
Casa Trappold poza 2
 
Casa Trappold poza 3
 

Casa Trappold dispune de  3 camere duble cu baie proprie, o cameră triplă și una de șase persoane ce au baia comună. Alte 4 paturi, pentru cei amatori de senzații tari, au fost puse în hambar, la mansardă. Poți vedea mai multe dspre cazae și condiții AICI

Ae altfel, cei de la Casa Trappold s-au gândit bine și la activități, astfel poți încerca plimbările  cu ATV-urile sau mașinile de teren prin împrejurimi, chiar și la Viscri, unul dintre cele mai frumoase sate din România. Dar despre asta, într-un articol viitor.

 

 
descriere

Casa Soarelui este compusă din două case tradiționale, o casă cu două camere (una dublă și una triplă), și o casă cu trei camere (duble). Toate camerele sunt poziționate la parter, având intrare separată. În interiorul proprietății găsiți și un foișor, terase, grătar dar și o parcare supravegheată video. Singurul dezavantaj ar fi că nu există un restaurant propriu, dar asta poate fi cel mai bun prilej pentru a vedea  împrejurimile și chiar a explora gastronomia din zonă. 

Un mare plus este că cei de la Casa Soarelui organizează excursii pe Delta Dunării, exclusiv pentru turiștii care le calcă pragul.

 
ebook

Aceste 3 locații din 3 zone complet diferite ale României sper să te determine să explorezi puțin frumusețile țării noastre. Iar dacă vrei să afli și mai multe, atunci vezi ebook-ul nostru despre destinațiile turistice din România, puțin știute dar de care sigur te vei îndrăgosti când ajungi acolo.

DESCARCĂ EBOOK-UL AICI

Vezi mai multe articole din categoria: Trenduri & Oportunitati