Două companii românești, în topul Deloitte Technology Fast 50 CEE 2018

Două companii românești, în topul Deloitte Technology Fast 50 CEE 2018

Două companii românești sunt prezente în clasamentul Deloitte Fast 50 pentru Europa Centrală și de Est din acest an. Trencadis se află în topul Technology Fast 50, iar Mondly se regăsește la categoria Rising Stars. Cele două companii sunt cele rămase în urma selecției din cele peste 20 de business-uri din România care au intrat în competiție.

Trencadis este singura companie românească ce a reușit o rată de crestere a veniturilor de 730%. Trencadis este o companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software pentru mediul guvernamental și cel de business, cu o experiență în dezvoltarea de soluții IT complete și individualizate, bazate pe nevoile, activitatea și specificațiile clienților. În ultimii 10 ani au finalizat peste 600 de proiecte de succes: aplicații web, mobile, cloud, platforme web, sisteme de gestiune a conținutului și integrare de aplicații în platforme. În 2014 au primit recunoașterea internațională, fiind incluși în clasamentul Deloitte Fast 50 pentru Europa Centrală și de Est, pentru companiile din domeniul tehnologiei cu cea mai mare dezvoltare din regiune, în 2017 fiind incluși în același top, ca cea mai dinamică entitate românească. Fondată în 2007, Trencadis își desfășoară în prezent activitatea în București, Cluj-Napoca, Baia Mare și Oradea și a avut o cifră de afaceri de 5,96 de milioane de euro în 2017.

Mondly, compania ce a reușit să intre în top la categoria Rising Star, produce softuri educaționale de învățare a limbilor străine. Platforma dezvoltată de companie include un site web și aplicații cu cursuri gratuite și plătite în 33 de limbi, oferind și o serie de lecții în realitate virtuală sau augmentată. Mondly are sediul în Brașov și a fost fondată la sfârșitul anului 2013 de Alexandru Iliescu și Tudor Iliescu, doi absolvenți ai Universității Transilvania. Mondly a lansat prima aplicație de învățare a limbilor străine pe iTunes în mai 2014 și pe Google Play în iunie 2015. Un an mai târziu, în august 2016, a lansat primul chatbot de recunoaștere vocală, atât pe iTunes și cât și pe Google Play. În februarie 2017, Mondly a lansat MondlyVR, prima aplicație cu recunoaștere vocală în realitatea virtuală, iar la finalul lunii septembrie, aplicația pe Oculus Store și Google Play. În mai 2017, compania a lansat MondlyKids, o aplicație de învățare a limbilor străine pentru iOS și Android dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă în 5 și 12 ani. În acest an, Mondly a lansat MondlyAR, prima aplicație de învățare a limbilor străine cu recunoaștere vocală în realitate augmentată. În ultimii doi ani, Mondly a fost numită "Best New App” by Apple și FbStart “App of the Year” oferit de catre Facebook. Mondly Languages, cât și MondlyKids au fost desemnate  "Editors' Choice" în Google Play. În acest an, compania a fost inclusă pentru prima dată în programul Fast 50 și se află pe locul al șaptelea între cele zece companii Rising Stars, cu o rata de creștere a veniturilor de 854%.

Raportul Deloitte CE Technology Fast 50 a atins în acest an un nou record al ratei medii de creștere a companiilor din top, de 1.290% între 2014 și 2017. Topul Fast 50 din 2018 este condus de două companii din Cehia care s-au aflat și anul trecut între primele cinci. Câștigatorul de anul acesta este producătorul de imprimante 3D Prusa Research, care are o rată de creștere de 17.118%, urmată de portalul de rezervări de zboruri Kiwi.com, câștigatorul anului trecut, cu o rată de creștere de 14.377%.

Vorbim despre tehnologie și inovație și la evenimentele Business Days. Vino să afli și tu ultimele trenduri în zona SMART City, SMART Business, SMART Living la evenimentele de la Timișoara (24 - 25 octombrie) și București (12 - 13 decembrie). Te așteptăm!

Vezi mai multe articole din categoria: Tehnologie & Inovatie