Cum să fii un antreprenor mai productiv

Cum să fii un antreprenor mai productiv

Să fii productiv este foarte important, mai ales atunci când ești antreprenor. Cum poate fi îmbunătățită productivitatea pentru un antreprenor, cum poate folosi tehnologia în ajutorul lui? Acestea sunt doar câteva întrebări la care vom răspunde în cele ce urmează.

În viața de zi cu zi, ca antrepenor îți împarță timpul între întâlniri, dezvoltarea business-ului, muncă de birou, stabilirea de parteneriate, diverse taskuri de contabilitate și altele. De aceea, este important să reușști să îți împarți timpul cu succes între toate aceste task-uri. Iar aplicațiile mobile te pot ajuta în acest sens:

1. Pocket este aplicație care ajută să salvezi articole interesante pe care să le poți citi mai târziu, dimineața la cafea sau seara, înainte de culcare

2. Toggl este o aplicație cu care îți poți monitoriza exact cât timp petreci pe internet și pe ce anume - calculează foarte clar timpul petrecut în browser, pe computer, în ce programe, sau pe rețelele sociale. Dacă ești freelancer sau lucrezi la oră, această aplicație este o modalitate ușoară de a contoriza ce ai făcut

3. Paymo este o aplicație pentru munca în echipă creată de o echipă din români din Oradea. Dacă ai proiecte pe care trebuie să le urmărești și să vezi în ce stadiu sunt, atunci poți să lucrezi cu Paymo în echipa ta, unde să urmărești ce face fiecare departament. Poate fi de un și mai mare ajutor, dacă este combinată și cu Toggl, pentru a monitoriza cât timp petreci pentru a face o anumită sarcină

4. HelloSign îți permite să primești documente pe mail și să le semnezi digital, foarte rapid

5. Smart Bill este o aplicație românească dedicată  antreprenorilor români care vor să factureze mai rapid

6. Dropbox este o aplicație de stocare care te ajută să îți accesezi documentele de oriunde

7. SimpleScanner este una dintre cele mai simple aplicații de scanare cu ajutorul telefonului mobil

8. CardMunch care este o aplicație care ”digitalizează informațiile de pe o carte de vizită” și care este foarte importantă în timpul unei întâlniri de afaceri. Această aplicație permite împrumutarea informațiilor de pe LinkedIn și Facebook, informații care spun foarte multe despre persoana cu care ne întâlnim sau pe care vrem să o angajăm

9. Unsocial/beamME este o aplicație care ajută utilizatorul să găsească persoanele din jur pe care acesta ar putea fi interesat să le cunoască, pe baza profilului profesional al acestora, astfel că dacă o persoană își oferă datele de contact precum și funcția pe care acesta o deține, la o simplă căutare în această aplicație pot fi afișate persoanele din apropiere care ar putea fi de interes pentru cel care le caută.

10. Roambi Analytics este o aplicație care recrează modul în care interacţionezi şi prezinţi datele dintr-o perspectivă mobilă, aplicaţia preluând date din diverse surse ca să le transforme în grafice interactive şi rapoarte simplificate”. Practic, această aplicație structurează datele pe care le poate obține în grafice diferite pentru a fi mai ușor de prezentat și de înțeles de către participanți. O prezentare în imagini este mult mai ușor de înțeles decât o prezentare plină de informații din diverse surse pentru că persoanele s-ar putea simți supraîncărcate cu anumite informații.

11. Evernote este o aplicație care transcrie notiţe şi realizează liste de taskuri

12. PocketCloud Remote Desktop este o aplicație ce accesează calculatorul de acasă

13. GoodReader este o aplicație mobilă care are rolul de a citi documentele mari pentru a fi ulterior sincronizate pe mai multe dispozitive.

Este foarte important să știi să îți gestionezi timpul ca antreprenor și nu numai, aplicațiile fiind instrumente foarte bune în acest sens, chiar dacă cel mai important rămâne motivația de a fi eficient, de a-ți organiza afacerea și obiectivele cu grijă, ca mai apoi să știi în fiecare zi ce activități ai de îndeplinit pentru a fi mai aproape de rezultatul propus.

Vrei să afli mai multe despre cum să îți îmbunătățești productivitatea? Înscrie-te la workshopurile de management și strategie și la sesiunile de antreprenoriat din cadrul evenimentelor Business Days! Poți beneficia de un pachet special dedicat start-up-urilor sau de un pachet de dezvoltare personală și profesională.

Următorul eveniment va avea loc la Sibiu, în 2 mai, la Hotel Ibis Sibiu. Înscrie-te și tu!

 

Vezi mai multe articole din categoria: Tehnologie & Inovatie