Grupul de consultanta in resurse umane APT creste productivitatea echipei cu ajutorul unei solutii de e-mail in cloud - studiu de caz

Grupul de consultanta in resurse umane APT creste productivitatea echipei cu ajutorul unei solutii de e-mail in cloud - studiu de caz

Grupul de firme APT, aflat in top 5 furnizori locali de servicii de resurse umane, a adoptat o solutie de e-mail in cloud pentru a creste productivitatea echipei si a reduce costurile cu echipamente IT. Compania de consultanta in resurse umane a decis migrarea spre Office 365, suita de productivitate in cloud de la Microsoft, iar proiectul a fost implementat la finalul anului 2013, migrarea efectiva avand loc pe parcursul unui singur weekend.  

APT Group folosea anterior o solutie de e-mail bazata pe Microsoft Exchange 2003 si gazduita pe un server propriu, administrat intern. Cu trecerea anilor, solutia s-a invechit si nu mai oferea oferea suportul necesar unei companii in crestere. APT inregistra frecvent intreruperi ale e-mailului, cauzate de caderile de electricitate, mentenanta serverelor, aplicarea unor diverse patch-uri de securitate etc. In plus, solutia complementara de mobilitate ridica probleme de conectivitate si costuri de intretinere substantiale.

In urma unei analize detaliate a optiunilor disponibile, printre care si trecerea la Microsoft Exchange 2013 si mutarea serverelor in centre profesioniste, compania a decis ca Office 365 rezolva cel mai bine problemele de disponibilitate si riscuri. Pentru gestiunea operatiunii de migrare si configurare, APT a ales compania Class IT, partener Microsoft Gold Partner pe serviciile de Cloud si Messaging.

Nemultumirile acumulate in timp ne-au determinat sa cautam o solutie. Stiam de cloud si de Office 365 din diverse surse, insa initial am avut unele retineri legate de pierderea controlului si de natura confidentiala a informatiilor pe care le transmiteam pe e-mail. Avem clienti care sunt acreditati ISO 27001 si care ne impun cerinte legate de securitate si confidentialitate. Dupa discutii cu furnizorii Microsoft si Class IT, ne-am lamurit ca nivelul de securitate este foarte ridicat, iar Microsoft ofera garantii financiare pentru respectarea SLA-ului agreat. Practic, informatiile sunt mai sigure in Office 365 decat pe serverele noastre proprii”, afirma Cornel Apostol, CFO APT Group.

Atunci cand un instrument de business vital, ca e-mailul, castiga un plus de disponibilitate si fiabilitate, intreaga companie are de castigat, pentru ca angajatii reusesc sa-si desfasoare activitatea fara intreruperi. In urma trecerii la Microsoft Office 365, compania a putut observa o crestere a productivitatii prin acces neintrerupt la e-mail si functionalitatile suplimentare de prezenta si videoconferinta. „Intreruperile erau frecvente si generau timpi morti in activitate. Situatia s-a schimbat fundamental acum, iar intreaga companie se poate concentra pe activitatea de baza si cresterea calitatii serviciilor livrate catre beneficiari” afirma Cornel Apostol.

Simplificarea infrastructurii a dus si la o reducere a costurilor cu IT-ul, in conditiile in care echipa IT a companiei doar monitorizeaza calitatea servciilor si configurarea casutelor pentru noii utilizatori. „Anterior, 50- 60% din timpul echipei IT era alocat activitatilor de intretinere a solutiei de e-mail. Office 365 a simplificat activitatea, iar noi estimam ca am eliminat un cost lunar total de cca 3000 EUR”, considera Cornel Apostol.

Migrarea la Office 365 a permis si extinderea mobilitatii, intrucat solutia este compatibila cu majoritatea smartphone-urilor de pe piata.

„Mobilitatea este deja o nevoie esentiala a angajatilor, una dintre verigile care fac legatura dintre obiectivele companiei si cele personale, ale angajatului. O echipa productiva si competitiva este, astazi, una care are acces la datele de business in orice moment si de pe orice dispozitiv, care poate comunica si colabora mai usor cu solutiile incluse in Office 365 precum Exchange online, Sharepoint online si Lync online. In plus, orice angajat se poate baza pe o functionalitate neintrerupta a serviciilor utilizate”, considera Marius Danescu, Office 365 Product Manager, Microsoft Romania.

Pachetul achizitionat de APT Group a inclus 54 de abonamente Office 365 Enterprise plan E3 care permit inclusiv instalarea locala a suitei Microsoft Office si 12 abonamente Exchange Online Plan 1.

 

Vezi mai multe articole din categoria: Sales & Marketing