
Candidații români vor birouri decorate creativ și acces la tehnologie de ultimă oră, în afara obișnuitelor beneficii. Asta arată ghidul „We are HR” publicat la începutul acestui an, care punctează și interesul angajaților pentru a avansa în carieră.
Documentul “We are HR”, ediţia ianuarie - martie 2018, alcătuit de We are HR arată că angajatorii au o misiune din ce în ce mai dificilă în procesul de recrutare, fiind nevoiți să implice din ce în ce mai multe resurse în acest proces. Candidații au devenit mai selectivi și pun accent nu doar pe salarii și beneficii, ci și pe spațiul de lucru și pe folosirea tehnologiei de ultima oră.
Domenii preferate și salarii în România
Studiul We are HR arata ca domeniile preferate de cei care si-au cautat un loc de munca au fost vanzarile, logistica, ingineria, managementul, finanţele, transporturile, IT și marketing.
Salariile se situează în jurul valorii de 3300 de lei, câștig brut, în creștere cu 0,5% față de anul anterior, în timp ce salariul mediu net este în jurul valorii de 2300 de lei.
România, în topul deficitului de talente
Piața muncii din România este una din preocupările constante ale Business Days. Un articol publicat anul trecut pe blogul nostru puncta una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă companiile românești: deficitul de talente. Având la bază studiul Manpower publicat în urmă cu un an, articolul semnat de Dr. Lavinia Rașcă, General Manager & Professor, Exec-Edu, notează:
Suntem pe locul trei în lume, după Japonia și Taiwan, în privința deficitului de talente, conform Manpower Group. Însă, a avea oamenii potriviți reprezintă, la ora actuală, o provocare globală, deși șomajul este în creștere.
Pentru a afla mai multe detalii despre ce ne așteaptă în următorii ani în domeniul resurselor umane, citiți articolul ”Resursele umane în secolul 21”.
Despre cum arată viitorul în piața locurilor de muncă s-a discutat și la Business Days Timișoara 2016.