Millenials si increderea in business

Millenials si increderea in business

Sa gasesti un partener de incredere in business se poate dovedi uneori mai greu decat iti imaginezi. Vesnicele schimbari legislative si incertitudinea din piata sunt suficiente motive de stres, asa ca onestitatea si respectul pot deveni atuuri imbatabila in lumea afacerilor. BestConta Audit este o cunoscuta firma de contabilitate si audit care s-a impus pe piata prin profesionalism, punctualitate si o excelenta comunicare cu clientii sai. Statut pe care, evident, intentioneaza sa si-l pastreze.

Firma a crescut repede, 30, 60, 80 si are acum 110 de angajati, multi veniti in ultimul an, dupa ce compania a lansat o aplicatie online la care a muncit in ultimii 2 ani.
Aplicatia, un real succes, vine cu o serie de inovatii care a dublat aproape instantaneu numarul de clienti. In acelasi timp, in organizatie a aparut un nou tip de angajat: programatorul tanar, profil ”millennials” sau chiar Generatia Z, capricios, neconventional, cu preocupari si atitudini diferite. Nu e neprietenos sau antisocial, ci pur si simplu functioneaza altfel.

Cei din ”generatia Millennials“ s-au nascut intre 1981 si 1996 si reprezinta in acest moment aproximativ un sfert din populatia lumii. Adica vreo 1,8 miliarde de persoane.

In ciuda stereotipurilor din publicitate, care ii reda ca tineri de oras carora nu le lipseste nimic, clisee care abundă in media si marketing le fac o mare nedreptate. Noua din zece millennials traiesc in economii emergente. Millennials din China depasesc numeric intreaga populatie din SUA. Iran are cea mai mare proportie de millennials – o treime din populatia totala – iar  in China, tara cu cea mai mare populatie din lume, proportia este de 25,2%.

Dincolo de calitatile profesionale incontestabile, acest profil In ciuda parerilor generale, care tinde sa ii catalogheze drept superficiali, schimbatori si lipsiti de implicare, cifrele dovedesc contrariul: in Marea Britanie si SUA, millennials isi schimba locul de munca mai rar decat cei din generatia X la aceeasi varsta.

Concret, pana in 2020, millennials vor ajunge sa reprezinte până la 35% din forţa de muncă globală. Nu poti sa-i ignori si, cu atat mai putin, sa incerci sa-i schimbi. Millenials inseamna evolutie si lumea trebuie sa tina pasul cu ei.

La BestConta Audit, noii veniti stau in zona lor, si desi impart acelasi spatiu, par ca nu au nicio treaba cu colegii lor mai vechi. Desi firma este organizata in business-unit-uri, managementul isi doreste totusi o cultura unitara, unde oamenii interactioneaza si se simt bine impreuna si sunt mandri ca apartin aceleiasi companii. Pana la urma sunt organizatii cu sute si mii de angajati care se simt ca o familie, de ce nu ar putea si ei?

Dincolo de aspectele de cultura organizationala, pentru manageri situatia prezenta are o componenta pragmatica mult mai importanta: pur si simplu nu stiu sa comunice unitar cu cele 5 generatii aflate sub acelasi acoperis, echipele generationale mixte nu lucreaza eficient, se contureaza un climat disfunctional, toate acestea inseama timp si bani pierduti.

Cum creezi o echipa performanta, cum rezolvi taskurile urgente cand oamenii nici nu isi vorbesc si probabil se desconsidera unii pe altii in ascuns? Te astept la BD Leadership BootCamp sa gasim impreuna raspunsul.

La a doua editie de BD Leadership Bootcamp intre 28 august - 1 septembrie te vom ajuta sa-ti descoperi propria flacara albastra si sa incepi sa-ti construiesti propria misiune in viata pornind de la visele, pasiunile, abilitatile, competentele, hobby-urile, activitatile care te fac fericit.

Sorin Faur este mentor la BD Leadership Bootcamp intre 28 august - 1 septembrie, unde susține modulul de leadership, comunicare si managementul echipei.

Vezi mai multe articole din categoria: Leadership & Resurse Umane