Despre HR la Iasi Business Days 2017

Despre HR la Iasi Business Days 2017

La ultimele studii realizate de echipa Business Days a reiesit constant ca una dintre principalele probleme si provocari cu care se confrunta managerii si antreprenorii din Romania este managementul resurselor umane, fie care vorbim de atragerea talentelor, recrutarea si selectia candidatilor potriviti pentru joburile disponibile, fie ca vorbim de motivarea si engagementul lor, fie ca vorbim de formarea lor profesionala, de managementul performantei, coordonarea lor sau pur si simplu de retentia lor.

Anul acesta la evenimentele Business Days alocam aproximativ 20% din spatiul dedicat sesiunilor acestor teme care ii preocupa din ce in ce mai acut pe oamenii de afaceri din Romania. Temele de HR sunt completate cu teme dedicate educatiei, sanatatii, echilibrului in viata, fericirii si culturii starii de bine in organizatii. 

Stam in fata unor provocari serioase si este important ca toti factorii implicati care pot influenta direct sau indirect evolutia pietei muncii din Romania sa faca front comun pentru a face fata provocarilor care se prefigureaza deja: lipsa acuta de talente, decalajul din ce in ce mai mare intre sistemul educational si piata muncii, emigrarea talentelor, analfabetismul functional, imbatrinirea populatiei, dezechilibrul din ce in ce mai mare intre forta de munca activa si asistatii sociali, sistemul de pensii si protectie sociala in prag de colaps, inechitatea sociala inca prezenta in multe situatii...si lista poate continua...


Esti manager, director de resurse umane? Esti profesionist in domeniul resurselor umane? Esti specialist sau consultant in recrutare, branding de angajator, training si formare profesionala, managementul performantei, evaluare si motivarea personalului, strategii de retentie si engagement, strategii de recompensare? Esti pasionat de managementul resurselor umane si leadership?

Atunci vino la Iasi Business Days 2017 si alege RUTA HR

Am pregatit pentru tine o serie de sesiuni plenare, workshopuri si masterclass-uri care te vor ajuta:

  • sa intelegi trendurile si tendintele care redeseneaza piata muncii;
  • sa intelegi cum se va schimba munca si locul muncii in viitor si sa-ti dezvolti abilitatea de a crea o cultura organizationala inovativa si adaptata la noile trenduri;
  • sa inveti sa folosesti in managemantul resurselor umane puterea datelor si a analiticelor despre personal, pentru a lua cele mai bune decizii in recrutare, formare profesionale, motivare, recompensare, evaluare, dezvoltare;
  • sa intelegi importanta well-being la locul de munca si ce legatura are starea de bine si fericirea cu leadershipul modern;
  • sa intelegi generatia Millenials si cum sa lucrezi eficient cu ei;
  • sa inveti sa construiesti programe de dezvoltare ale oamenilor din organizatie care sa aiba impactul scontat si sa functioneze pentru toti;
  • sa intelegi implicatiile pe care le are asupra resurselor umane transformarea digitala a organizatiilor;
  • sa gestionezi eficient tensiuniile care pot sa apare in viitor la nivelul talentelor in perspectiva in care sansa de recuperare a investitiei scade vertiginos
  • sa inveti sa comunici eficient

Aceste sesiuni dedicate Managementului resurselor umane si Leadership-ului sunt astfel pozitionate in program incat sa permita celor pasionati de subiect sa parcurga cat mai multe dintre aceste teme, daca doresc acest lucru.

Iata mai jos 8 sesiuni dedicate managementului resurselor umane din agenda evenimentului Iasi Business Days 2017:

 

Regandirea muncii si a locului de munca in era digitala   The shift to data-driven talent management

5 APRILIE - ora 10:00

Digitalizarea si automatizarea job-urilor sunt procese in derulare ce vor revolutia locurile de munca traditionale. Exista numeroase anxietati legate de viitorul pietei de munca si, aferent, legat de potentialul ca un numar foarte mare de job-uri sa fie inlocuite prin automatizare sau inteligenta artificiala. Pe masura ce noua paradigma a locurilor de munca se materializeaza, afacerile vor trebui sa confrunte cu analiza continutului job-urilor existente, sa fie agili si sa identifice la timp semnele de schimbare.

 

5 APRILIE - ora 14:30

Daca inca nu ai inceput sa utilizezi analiticele ca parte integranta in luarea deciziilor in HR, atunci afectezi capacitatea de crestere a firmei tale. Peste un milion de blog-uri au abordat acest subiect intr-o forma sau alta. Cu toate acestea,nu presiunea provenita din exterior trebuie sa te motiveze. In schimb, ar trebui sa te concentrezi pe beneficiile utilizarii acestor date ce se vor reflecta in mod pozitiv in dezvoltarea organizatiei tale.

 

Afla mai mult
 
 
Afla mai mult

 

Cum putem desavarsi potentialul uman in a patra revolutie digitala?   Legatura dintre leadership si well-being

5 APRILIE - ora 12:00

Sunt trei caracteristici cheie, interconectate, care afecteaza modul in care sunt dezvoltate si eliberate pe piata muncii talentele de astazi si cele din viitorul apropiat. Caracteristici care afecteaza intregul ciclul de viata al unui individ si in mod agregat intreaga populatie: inovatia, educatia si normele culturale. Acesti 3 factori afecteaza mai mult decat credem si, cu siguranta, mai mult decat ne dorim, atat din perspectiva demografica, geopolitica cat si din perspectiva economica, generand o serie de provocari si valuri de probleme greu de gestionat pentru mediul de business, guverne si la nivel de societate, pe tot globul pamantesc.

 

5 APRILIE - ora 16:30

Pe masura ce stresul si epuizarea psihica sunt stari tot mai raspandite, liderii companiilor si angajatii depun eforturi considerabile sa faca fata ritmului accelerat caracteristic mediului de business.

Tehnologizarea a produs o serie de efecte incredibile, chiar daca nu au fost produse in mod intentionat. Tehnologia ne-a invadat fiecare aspect al vietii noastre. Ceea ce am pierdut in acest proces, insa, este capacitatea de a ne deconecta de tehnologie si de a ne reconecta cu noi insine.

Afla mai mult
 
 
Afla mai mult

 

Generatia Millenials: o povara, o binecuvantare sau ambele?   Eliminarea decalajului de abilitati. Cum construiesti programe de dezvoltare a echipei care functioneaza pentru toti?

5 APRILIE - ora 18:30

Printre caracteristicile comportamentale ale acestei generatii, se evidentiaza faptul ca isi doresc sa primeasca feedback foarte rapid, se asteapta ca opiniile lor sa fie ascultate si actiunile discutate sa fie implementate imediat. Acestia sunt mai productivi atunci cand lucreaza intr-un mediu colaborativ si cand beneficiaza de mentorat. Apreciaza flexibilitatea si politicile care le permit sa isi creeze un echilibru intre viata profesionala si cea personala. Se resimte tot mai constant nevoie de a crea o punte de legatura intre generatia Millenials si generatia X pentru a putea elimina diferentele culturale stabilite intre acestea.  Pentru a retine tinerii angajati, viitori lideri ai companiilor de top, organizatiile trebuie sa contruiasca programe tot mai eficiente de engagement a angajatilor. 

 

6 APRILIE - ora 10:00

Lipsa competentelor profesionale in randul fortei de munca poate fi manifestata in diverse forme. In unele cazuri, se reflecta  la tinerii care intampina dificultati in gasirea unui loc de munca. In alte cazuri, poate fi vorba de angajatii aflati la mijlocul carierei care si-au pierdut locul de munca si nu se pot adapta noului context. In orice circumstante, atunci cand oamenii sunt deconectati de piata muncii, adeseori se deconecteaza si de alte institutii sociale.

Studiile realizate in domeniu de McKinsey releva ca exista o serie de piloni care stau la baza programelor menite sa elimine decalajul de abilitati intre angajati.

Afla mai mult
 
 
Afla mai mult

 

 

Transformarea digitala a organizatiilor   Noi tensiuni ale talentelor in era cu o recuperare redusa a investitiei

6 APRILIE - ora 14:30

Ce inseamna transformarea digitala a organizatiilor? De ce este importanta tehnologizarea companiilor? De ce este importanta automatizarea anumitor procese? De ce este importanta crearea unei culturi are sa imbrace inovatia? Cum sa facem un management eficient al schimbarii in era digitala? Ce oportunitati releva transformarea digitala a organizatiilor? Ce amenintari scoate la suprafata aceasta transformare a organizatiilor? Cum le tratam si le gestionam?

 

 

6 APRILIE - ora 16:30

Pietele financiare vor impune noi presiuni asupra echipelor de top-management. In deceniile urmatoare, se preconizeaza o perioada in care sansele pentru recuperarea investitiilor vor fi mai mici decat in ultimii 30 de ani. Implicatiile acestei noi realitati sunt semnificative pentru multi factori de decizie si se vor rasfrange asupra marilor angajatori in ceea ce priveste managementul talentelor.

In acest context, se vor impune noi imperative in cazul angajatorilor care isi doresc sa atraga, sa retina si sa motiveze angajatii talentati. Ce pot face companiile in aceasta situatie?

Afla mai mult
 
 
Afla mai mult
Vezi mai multe articole din categoria: Leadership & Resurse Umane
Articolul anterior

Recrutarea talentelor

Articolul urmator

Team Leadership cu Jim Bagnola