Misiune - descoperirea demnității

Misiune - descoperirea demnității

Marina Luiza Cristea „O incursiune în universul românesc, în cadrul unei expoziții interactive/Două zile de proiecții, conferințe, workshopuri, manifestări artistice/Lansarea reprezentanței ONG-urilor dinamice din România – birou permanent la Bruxelles sub coordonarea Fundației Dignitas/Platformă de cooperare și schimb de idei cu cele mai relevante foruri, atât în plan european, cât și internațional. Sesiuni de networking: România și românii”.

Am citat din prezentarea pe care temerara fundație Dignitas o face conceptului său de expo-conferințe ”de prezentare în spațiul internațional a potențialului și deschiderii spre cooperare a României, de promovare a valorii prezenței românești în lume”. Primul eveniment este programat să se desfășoare anul viitor la Bruxelles la, un loc poate nu întâmplător ales, Hotel de la Poste.

Pe parte artistică, din program nu lipsesc ”Sufletul românesc”, de Dan Puric, concertul de muzică tradiţională al lui Grigore Leşe sau spectacole de tip street artists (Obie Platon, cu Allan Dalla, Alexandru Ciubotariu cu PisicaPătrată). Vor avea loc avanpremiera docudramei despre Vlad Țepes (în prezența istoricului Adrian Cioroianu şi a realizatorului, scriitorul Vasile Lupaşc) și premiera documentarului despre ascensiunea a doi tineri români pe Everest (în prezența protagoniștilor). Premiera documentarului ”Lungul drum spre cimitirul vesel”, în prezența realizatorului irlandez Peter Hurley, va fi urmată de un discurs inspirațional (format TED), cu Adrian Fako şi Bianca Corău. Vor fi și minipavilioane tematice, grupate simbolic pentru a contura mai bine ceea ce este românul astăzi – Educație (inteligența artificială, centrul NEXUS); Tehnologie (inovație, telemedicină demo-proiect ONG; cercetare neuroștiințe - Cluj; Măgurele, București); Tradiții (Claudiu Năstăsoiu, cu proiectul dragostea sublimă pentru România); Zbor (un moment cu Dumitru Prunariu şi Magda Stavinschi), sport (în ciclul ”cinci minute cu un mit”, vor avea loc întâniri cu Andreea Răducan, Simona Halep, Gabi Szabo).

Pe parte economică, va exista sesiune open de business networking (parteneriat cu Business Days) cu invitați din leadership economic. Aceasta va fi o platformă puternică de stimulare a afacerilor prin informații și contacte directe și, în plus, va facilita amplificarea implicării sociale în susţinerea unor proiecte majore cu finanţare europeană. La acest punct, echipa reprezentanței de la Bruxelles şi-a asumat rolul de: comunicare spre şi dinspre România cu privire la oportunități pentru ONG, instituţii şi companii româneşti, în spațiul UE şi la nivel global. Partenerii evenimentului vor beneficia de promovare personalizată în rândul structurilor naționale și internaționale reunite prin evenimentele expo- conferinței.

DIRECT ÎN CENTRUL COMPLEXITĂȚII

Printre altele, fundația a încheiat un parteneriat strategic cu Centrul pentru studii complexe din România, al cărui președinte, dr. ing. Florin Munteanu, va fi prezent și la lansarea de la Bruxelles. Va fi o oportunitate pentru participanți, mai ales că dlMunteanu susține și cursul on-line ”Complexitate în Afaceri”, care este destinat managerilor, antreprenorilor și consultanților în afaceri și pornește de la următoarele principii: managerii interacționează la toate nivelurile organizației, schimbările mici pot avea efecte mari și sistemele complexe adaptive – sisteme care învață: organizații, piețe, societăți – prezintă capacitatea de a forma proprietăți noi, impredictibile prin analiza părților”.

Abordarea cursului Complexitate în afaceri crează un context cognitiv nou, care deschide înțelegerea participanților către realitatea fenomenelor complexe din piețe și organizații. Astfel, cursul crește creativitatea, performanța personală și de echipă și stimulează capacitatea de orientare și adaptare a organizațiilor într-un context economic turbulent. Sunt rezultate pe care, de altfel, le țintește și Dignitas, înscriindu-și printre obiective promovarea României vizionare

 

Mission – discovering dignity

Maybe it is never too late to ask ourselves – What are we bringing to Europe? What is our legacy, the basic values upon which we claim our dignity. Yes, dignity. Here’s a theme not much discussed about and that is now (re)opened by Dignitas, a foundation that is not afraid of big words, because its objectives are the same.

 

Articol scris de Marina Luiza Cristea, Fundaţia Digitas.

 

Descarcă Revista Business Days 3http://businessdaysmagazine.instapage.com ) pentru a citi și restul articolelor.

Vezi mai multe articole din categoria: Dezvoltare Personala