Construcția mini-spitalului exterior al Institutului Clinic Fundeni este aproape gata

Construcția mini-spitalului exterior al Institutului Clinic Fundeni este aproape gata

La numai 4 zile de la apelul pentru strângerea de fonduri, construcția mini-spitalului exterior al Institutului Clinic Fundeni este aproape gata. Românii au nevoie de medici și spitale, acum mai mult ca niciodată, multumim pe această cale tuturor celor care au contribuit la strângerea celor  175.000  RON

O configurație de bază, din 5 containere, este dotată cu grup sanitar, convectoare și spații de vestiar, servind ca spațiu-tampon pentru trierea si izolarea unui număr de pacienți, până la confirmarea testării SARS-CoV-2.

 
 

Obiectiv atins după doar 4 zile de la apelul pentru strângerea de fonduri:

  • Cele cinci containere care formează prima fază a proiectului unității speciale de triaj exterior a pacienților suspecți de infecție cu SARS-CoV-2 au fost amplasate în curtea spitalului.
  • Suma necesară, de 170.000 de lei, a fost colectată prin strângerea de fonduri lansată în urmă cu doar câteva zile de Asociația BAVA
  • Pentru dotarea zonei de triaj exterior mai sunt necesari 120.000 de lei, pentru care BAVA lansează un nou apel de sponsorizare
 

București, 7 aprilie. Cele cinci containere care formează prima fază a proiectului unității speciale de triaj exterior a pacienților sunt deja în curtea Institutului Clinic Fundeni, după doar patru zile de la primul apel către sponsori, inițiat de organizația Balkan Association for Vascular Access (BAVA). Acestora li se adaugă alte două containere donate de Fundația Dan Voiculescu.

În acest moment, se lucrează la racordarea lor la rețelele de utilități edilitare, la instalațiile de gaze medicale și la sistemele de ventilație.

Acest mini-spital exterior va găzdui pacienții cu afecțiuni oncologice (printre care se numără și copii) sau cu transplant de ficat, rinichi sau măduvă osoasă, pe parcursul efectuării testelor pentru COVID-19, până la aflarea rezultatelor. Cei negativi vor fi primiți pentru tratament în interiorul spitalului, în timp ce pacienții testați pozitiv vor fi îndrumați către spitalele de boli infecțioase confirmate de Ministerul Sănătății. 

 

Astfel, se asigură protecția optimă atât a pacienților din Institutul Clinic Fundeni, aflați după sau în așteptarea unor intervenții chirurgicale complicate, dar și a medicilor care operează în această unitate de elită, ce deservește Programul Național de Transplant.

Prof. dr. Dana Tomescu, președintele BAVA și șefa Secției ATI 3, a declarat: „Suntem extrem de impresionați de gestul de bunătate al sponsorilor, firme sau persoane fizice, care și-au rupt din bugetul afectat de criză o sumă importantă pentru a realiza acest deziderat medical. Încrederea pe care ne-o transferați ne dă speranță și puterea de a face ca lucrurile să se întâmple cât mai rapid posibil. Mulțumim tuturor!”

Până astăzi, BAVA a semnat contracte de sponsorizare în valoare de 188.000 de lei, din care în conturile asociației au ajuns deocamdată aproximativ 170.000 de lei.

Cu această ocazie, asociația lansează un nou apel la solidaritate: mai sunt necesari minimum 120.000 de lei, care vor fi folosiți pentru a achiziționa monitoare de funcții vitale, aparatură de decontaminare și sterilizare, un laborator de analize point-of-care, videolaringoscop, defibrilator, echiparea sistemelor de ventilație mecanică, precum și echipamente de protecție personală.

Vă rugăm, așadar, să accesați www.bavainfo.org și să ne sprijiniți apăsând butonul „Sponsorizează acum”. Orice sumă contează, orice ajutor este important, orice bănuț ne aduce mai aproape de niște standarde normale de siguranță.

Dr. Mihai Popescu, secretar BAVA, vă stă la dispoziție pentru orice nelămurire la telefon 0751075995 sau la adresa de email popescu.mihai1986@gmail.com.

Despre Asociația BAVA - www.bavainfo.org

Asociaţia Balcanică de Acces Vascular (BAVA) este o organizaţie non-profit ce are drept scop creşterea calităţii actului medical în România. BAVA a fost înfiinţată de un grup de medici anestezişti de la Institutul Clinic Fundeni în anul 2014 şi de atunci asociaţia s-a preocupat continuu de formarea medicilor anestezişti, dar şi din alte specialităţi înrudite în abordul vascular, resuscitarea cardio-pulmonară şi utilizarea tehnicilor de epurare extracorporeală la pacienţii critici din secţiile de terapie intensivă. Asociația este condusă de prof. dr. Dana Tomescu, șef secţie ATI în cadrul Institutului Clinic Fundeni, prof. dr. Şerban Bubenek, șef secţie ATI la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardio-Vasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” şi dr. Mihai Popescu, șef lucrări, medic specialist la Institutul Clinic Fundeni. Acestora li se adaugă medici renumiţi din domeniul anesteziei şi terapiei intensive care şi-au oferit benevol serviciile şi cunoştinţele acumulate în ani de experienţă medicală de top în vederea educării colegilor din toată ţara.

 
1
 
2
 
3
Vezi mai multe articole din categoria: Celula de criza BD
Etichete: