Ghid Practic IMM INVEST

Ghid Practic IMM INVEST

Programul IMM Invest România permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19  să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor Publice.

 
 
 

Un ajutor accesibil în această perioadă, vide și din partea statului, prin programul IMM invest, BCR a pregătit pentru toți cei interesați de accesarea acestui program un ghid practic, care îți arată pas cu pas ce să faci pentru a accesa noi soluții de finanțare.

 
 
IMM Invest este un program guvernamental care ajută întreprinderile mici și mijlocii să asigure capital de lucru și de investiții în contextul actual. Programul permite IMM-urilor ca în această perioadă dificilă generată de COVID19 să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau mai multor credite pentru realizarea de investiții și/ sau unul sau mai multe credite/ linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice. Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei.
 

AVANTAJELE CREDITULUI GARANTAT IMM INVEST

 • Statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor pe care le accesați la una din băncile partenere!
 • Nu plătiți dobândă, comision de garantare sau alte costuri de acordare! Costurile finanțării sunt subvenționate în procent de 100% de la bugetul de stat, până la data de 31.12.2020, cu posibilități de prelungire.
 • Nu plătiți comision de rambursare anticipată!
 • Valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10.000.000 lei pentru investiții și până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru!

Care sunt avantajele pentru afacerea ta?

 • Acces la creditare prin garanții de stat
 • Comision zero
 • Costuri avantajoase
 • Flexibilitate

Descoperă mai multe despre programul IMM Invest 

 

Cum ajută programul IMM Invest afacerea ta?

Dacă ai o microîntreprindere sau o întreprindere mică, ai credite cu garanția statului de maxim 90% din valoarea facilității pentru credite de capital de lucru. Valoarea maximă acordată pentru capital de lucru este de 500.000 lei pentru microîntreprinderi, respectiv 1 milion lei pentru întreprinderile mici.

Dacă ai o întreprindere mijlocie, ai credite cu garanția statului de maxim 80% din valoarea facilității pentru credite de capital de lucru și pentru investiții. Valoarea maximă acordată pentru capital de lucru este de 5 milioane lei, respectiv 10 milioane lei pentru investiții.

 

Ce pași trebuie să urmezi?

 1. Aplici pe site-ul www.imminvest.ro și alegi BCR că bancă parteneră în acest programul IMM Invest
 2. Completezi online toate datele de identificare, semnezi și atașezi declarația IMM în format .pdf
 3. Dacă totul este în regulă, primeșți automat un număr de înregistrare și un mesaj de confirmare. După ce sunt verificate toate datele, FNGCIMM va emite acordul de principiu privind eligibilitatea în cadrul programului IMM Invest
 4. Noi te vom contacta pentru a-ți oferi detalii asupra documentației complete prevăzute de programul IMM Invest
 5. Vom analiza documentația, vom emite decizia asupra tranzacției și o vom trimite spre analiză către FNGCIMM.
 6. După răspunsul final primit de la FNGCIMM privind acordarea garanției, îți vom transmite decizia finală.

 

 
 
3
 
Vezi mai multe articole din categoria: Business Development