Secrete esenţiale ale supravieţuirii în afaceri

Secrete esenţiale ale supravieţuirii în afaceri

Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines România şi Adrian Florea, Managing Partner, Grupul Trend Consult – despre patru reguli esenţiale de supravieţuire în afaceri.

1. Să ţinteşti de la bun început EXCELENŢA

Excelenţa este ceea ce face diferenţa. Pentru mine, excelenţa este efortul zilnic, coerent şi perseverent de a aduce mai multă valoare celor din jur. Înseamnă că în fiecare zi când mă îndrept spre locul meu de muncă mă gândesc ce pot face astăzi mai mult ca ieri, ce pot face mai bine, mai consistent pentru ca ai mei clienţi (fie ei interni sau externi) să primească mai multă valoare de la mine. Excelenţa se traduce prin găsirea căilor prin care zilnic şi oricărui client (înţelegându-i foarte bine aşteptările şi năzuinţele) să-i pui zâmbetul pe buze, în sensul surprinderii acestuia, anticipării dorinţelor, prin oferirea unor experienţe pe care să nu le uite curând şi despre care să vorbească.

În plus, nu este suficient să fiu eu excelent, trebuie să fac în aşa fel încât toţi cei care mă înconjoară să fie aliniaţi şi cu acelaşi „mindset” orientat spre excelenţă. Dacă îmi pun în cap acest deziderat din prima secundă a derulării businessului, va fi mult mai uşor să-l îndeplinesc decât dacă voi face asta pe parcurs şi voi încerca să adaptez şi să îmbunătăţesc o traiectorie care ducea spre alte ţinte mai puţin ambiţioase.

Business_days_TM_00989

Dacă ştiu că doar EXCELENŢA mă va putea deosebi de ceilalţi în mod sustenabil, voi înţelege că ăsta este principalul secret (nu numai în lumea afacerilor, ci, în general, în viaţă). A ţinti excelenţa înseamnă în acelaşi timp că vei inova permanent şi, cu siguranţă, nu te vei plictisi niciodată. (Dragoş Anastasiu)

2. Să fii perseverent în trecerea peste nenumăratele obstacole pe care le vei întâlni

Odată plecat la drum, este important să fii perseverent în a trece obstacolele care vor apărea negreşit. Peste tot în lume, iar în România în mod deosebit, apar piedici şi lucruri pe care nu le-ai anticipat. Sunt mulţi care obosesc sărind permanent peste obstacole. În general, aceştia nu au spirit antreprenorial şi preferă să fie simpli executanţi (ceea ce nu este rău, pentru că avem mare nevoie de buni executanţi), dar dacă vrei să conduci o afacere, fie că eşti antreprenor sau intraprenor, nu ai altă soluţie decât să treci peste obstacole.

De unde să iei resurse pentru a nu obosi în aceeaşi cursă? Simplu, din bucuria pe care o trăieşti când ai succes. YES , WE CAN este unul dintre sloganurile care ar putea fi scrise cu litere mari în biroul oricărui manager.

Din păcate, mulţi dintre noi suntem construiţi cu o mare doză de egoism şi gândim că dacă am rezolvat personal o chestiune care, de fapt, este sistemică, am rezolvat problema şi gata. Doar că tema continuă să existe şi alţii vor suferi în viitor şi probabil că şi noi vom suferi la fel. Dacă însă mă gândesc că trebuie să caut cauza problemei şi să găsesc o soluţie, aceasta va dispărea nu numai pentru noi punctual, ci şi pentru alţii. Dacă toţi ar proceda la fel, numărul de probleme cu care ne confruntăm ar fi mult mai mic.

Şi mai este un aspect: depistarea ca atare a problemelor. Suntem atât de obişnuiţi că există obstacole, încât ni se pare normal ca ele să apară şi nici măcar nu le mai sesizăm ca atare. Devenim prea nepăsători şi nu mai observăm elementele care de fapt ne împiedică să fim eficienţi. Nu mai observăm murdăria din jurul nostru, nu mai observăm că serviciile în general sunt de o foarte proastă calitate. Ne obişnuim cu răul, cu puţinul, cu mediocritatea. Şi acesta este marele pericol. Cei care nu obosesc să se implice, să descopere şi să elimine blocajele, aceştia vor cunoaşte succesul sustenabil. (Dragoş Anastasiu)

3. Să nu gândeşti în termeni de supravieţuire

Dacă îţi propui doar să supravieţuieşti, vei sfârşi prin a ieşi din business. Orice plan ar trebui să înceapă cu întrebarea „Care este maximul real posibil?” Din păcate, ceea ce observ la antreprenorii din jurul meu este mai degrabă o atitudine „hai să facem ceva, că vedem noi cum ne descurcăm” sau „ce-o fi, o fi”.

Preocuparea de a supravieţui te va determina să identifici obstacole peste tot în jurul tău. Energia şi entuziasmul începutului vor fi în cele din urmă consumate de seria fără sfârşit de dificultăţi. Cei mai abili oameni de afaceri planifică şi execută pentru atingerea potenţialului maxim, nu pentru a rezolva dificultăţi. Spre exemplu, businessul nostru a crescut semnificativ în momentul în care bucuria creşterii cu încă 10-15% pe an a fost temperată de întrebarea „care ar fi de fapt potenţialul de piaţă pentru serviciile noastre?”. Am dat un răspuns onest la această întrebare şi am refăcut planul pentru atingerea acestui potenţial. În anul următor businessul s-a dublat. (Adrian Florea)

4. Să îţi defineşti un teritoriu non-negociabil

Teritoriul non-negociabil este colecţia esenţială de valori şi principii de la care nu eşti dispus să te abaţi. Viaţa unui antreprenor nu este liniară, ci este plină de frământări, îndoieli şi provocări. Deciziile nu sunt uşoare şi poţi adesea să trăieşti cu impresia că nu ai de ales. Pentru astfel de situaţii ai nevoie de un „kit de intervenţie”, adică un set de principii pe care orice decizie personală trebuie să le respecte. E ca un fel de religie pe care ţi-o construieşti singur.

Spre exemplu: „nu voi compromite niciodată relaţiile cu familia din cauza businessului. Dacă businessul îmi ameninţă familia îl închid”. O astfel de claritate în principii te ajută să iei deciziile mai repede şi fără regrete.

Lista respectivă de „reguli morale” ar trebui să fie suficient de simplă şi scurtă încât să o poţi prezenta oricui în maxim 30 de secunde.

Pentru a o putea construi, pleacă de la întrebarea „Ce mă face pe mine să fiu mândru de mine însumi?”. Răspunsul (răspunsurile) constituie lista de valori de la care nu trebuie să te abaţi. În plus, reprezintă şi valorile pe care ar trebui să le cauţi la oamenii alături de care vei lucra. Această listă va sta la baza culturii organizaţiei pe care o construieşti. (Adrian Florea)

Vezi mai multe articole din categoria: Antreprenoriat & Intraprenoriat
Etichete: