Idei de amanajare interioară în stil tradițional - studiu de caz: crame

Idei de amanajare interioară în stil tradițional - studiu de caz: crame

În ultimii ani, tradiționalul este din ce în ce mai căutat și apreciat. Numărul de spații în care modernul și tradiționalul se îmbină cu succes în locații care atrag pasionații de spații interesante este în creștere și la mare căutare, mai ales în rândul celor care caută liniște și relaxare. Dacă ești pasionat de tradiții și de cultura românească, iată câteva idei esențiale pentru amenajarea unui spațiu în stil tradițional pentru cramă.

Chiar dacă designul interior a evoluat și acum din ce în ce mai multă lume abordează un stil modern pentru locuința sau business-ul lor, stilul tradițional poate fi foarte ușor de reinterpretat dacă îți lași creativitatea să preia controlul, ca în acest proiect minunat de cramă, realizat de designerii și arhitecții Noblesse Group.

Sfaturi de amenajare interioară - Cramă

Stilul tradițional se caracterizează printr-un ambient confortabil și primitor. Se poate spune că acest stil nu se va demoda niciodată și mereu te vei putea juca cu el, adăugând elemente cât mai inedite.

Care sunt pașii de urmat pentru a reda cât mai corect frumusețea și autenticitatea unui Stil  tradițional? Urmează indicațiile oferite de designerii Noblesse Group:

Primul pas îl reprezintă stabilirea planului de mobilare în care trebuie ținut seama de de fluxuri și de normativele specifice unui restaurant.

Al doilea pas este alegerea mobilierului, care trebuie să fie din lemn, de preferat mai închis la culoare, din diferite esențe, dar care se poate combină și cu mobilier din metal, răchită, textil, piele de preferință vintage.

Al treilea pas: alegerea finisajelor. Pentru pardoseală, se poate opta pentru parchet din lemn masiv rustic,  plăci ceramice care imită lemnul. Se pot integra de asemenea  placări din ceramica pictată în care se găsesc elemente tradiționale românești reinterpretate, în culori care țin de anumite zone ale țării.

Cărămida și piatra sunt finisaje care sunt nelipsite din amenajarea cramelor, de acceea fie că optezi pentru toți pereții sau doar anumiti pereți, aceste materiale sunt nelipsite.

Proiect amenajare interioară crama in stil tradițional – decorațiuni  specifice

În stilul tradițional nimic nu trebuie să sară în ochi, pentru a păstra un echilibru între obiecte și culori.

În orice proiect de amenajare interioară restaurant  tradițional tip cramă sau nu, se pot realiza în mod artizanal diferite piese de mobilier sau decorațiuni cu specific tradițional.

Arhitecții de interior de la Noblesse Group au folosit astfel cutii de lădițe de vin reciclate cu care au îmbrăcat fața barului în cazul proiectului Tradiții.

Dacă ai puțină imaginație poți crea foarte multe obiecte de mobilier sau de depozitare din lădițele sticlelor de vin, care garantat vor arăta foarte bine poziționate corect.

Bineînțeles că într-o cramă nu pot lipsi butoaiele! Designerii Noblesse au reușit să le ducă la un alt nivel transformându-le în stâlpi, pe care i-au decorat cu diverse obiecte tradiționale precum un ulcior pictat manual, oale cu diverse modele sau câteva suveniruri sculptate din lemn, în care s-au pus flori. Se pot adăuga spre expunere borcane de dulcețuri și muraturi făcute în casă!

Stilul tradițional poate fi reinterpretat cu usurință, cum a fost si in acest proiect realizat de echipa Noblesse, iar reinterpretarea acestuia devine o cale importanta pentru a transmite frumusetea stilului urmatoarelor generatii.

Ai nevoie de inspirație pentru a schimba design-ul restaurantului tău? Descoperă și alte proiecte de design interior restaurante semnate de Noblesse Grpup, pe care le poți parcurge aici.

Vezi mai multe articole din categoria: Antreprenoriat & Intraprenoriat