De la 0 la 45 de milioane!

De la 0 la 45 de milioane!

Afacerile antreprenoriale romanesti pot fi afaceri competitive pe piata globala. Pentru asta este nevoie de respectarea unor cerinte si asumarea unor aspecte de optimizare a strategiei. Bineinteles orice strategie de abordare a pietei globale atrage dupa sine o serie de riscuri potentiale pe care este bine sa le luam in calcul si sa avem un plan de gestionare a lor in cazul in care ele se vor manifesta.

Radu Georgescu este probabil persoana cea mai potrivita de a ne vorbi si invata din propria lui experienta de antreprenor serial, in domeniul tehnologiei, care a avut companii care au dezvoltat servicii si produse tehnologice si au inovat in mod competitiv pe piata globala, reusind pana acum cateva exit-uri spectaculoase catre lideri in diverse domenii printre care amintim: Microsoft, Naspers, fondul de investitii Francisco Partners, Coinify, Fitbit.

Cu o avere evaluată la 45 de milioane de dolari (potrivit Top 300 Capital din 2016), Radu Georgescu este cunoscut pentru că a fondat sau a investit în afaceri ca: RAV Antivirus (pe care l-a vândut lui Microsoft), Avangate (exit către Francisco Partners, SUA), Vector Watch (exit către Fitbit), Gecad (exit către Bittnet, România), GECAD ePayment (actualmente, Pay U România, vândut către Naspers, Africa de Sud).

Iata ce spune chiar el:

“Pentru cele trei exit-uri de anvergură internaţională cred că am făcut mai mult de 1000 de pitch-uri la investitori. Poate prima dată, cu RAV, a fost puţin mai simplu pentru că am fost noi contactaţi de Microsoft, cumpărătorul, dar în rest, pentru ePayment şi pentru Avangate am făcut foarte multe prezentări înainte de a găsi investitor. De altfel, după RAV, am păstrat permanent legături cu comunitatea de investiţii internaţională, ceea ce este foarte indicat dacă porneşti din start cu ideea că vei face exit la un moment dat.”

 

Ce putem invata de la Radu Georgescu?

- Vom invata despre cum sa-ti conduci afacerea de la idee la penetrarea pe piata globala si exit
- Care este abordarea strategica pentru a avea succes pe pietele globale
- Ce reguli trebuie sa invatam pentru a avea succes pe piata globala

La finalul sesiunii, Radu va raspunde la intrebari punctuale adresate de catre public.

La final vei primi si o lista de articole, carti, site-uri de unde poti aprofunda termenii, notiunile si instrumentele oferite, cat si o serie de instrumente pe care le vei putea folosi de a doua zi in activitatea ta antreprenoriala.
 

Vezi mai multe articole din categoria: Antreprenoriat & Intraprenoriat