Alexandru Holicov este co-fondator Adservio, prima platformă online de management educaţional din Romȃnia și utilizată cu succes de peste 100.000 utilizatori din Iași și București

Alexandru Holicov si-a început cariera antreprenorială în 2008, fiind implusionat de ideea de a îmbunăţăţi sistemul educaţional din Romȃnia. Așa a prins contur ideea unei platforme destinată școlilor: dacă îi permitem procesului educaţional să fie bine organizat și lipsit de toate acţiunile birocratice pe care le știm cu toţii, actul didactic și, implicit, învăţarea, devin plăcute, motivate și dorite.

Crede cu tărie că tehnologia va umaniza sala de clasă și va accentua rolul profesorilor în modelarea și învăţarea elevilor și, mai ales, că tehnologia în educaţie poate stimula ceea ce constatăm din ce în ce mai mult că lipsește: interacţiunea între profesor și elev, profesor și părinte și chiar părinte - elev.

În noiembrie 2015, lansează un proiect pilot de “clasă interactivă”, unic în ţară prin noutatea și utilitatea sa, apărut la propunerea Ministerului Educaţiei și Cercetării Știinţifice privind utilizarea manualelor digitale pentru clasele I și a II-a.

Drept urmare, în prezent, 60 de elevi de la Şcoala Primară „Gheorghe Asachi” Iași folosesc tablete puse la dispoziție de Adservio și accesează manuale digitale la orele de curs.

Arii de competenta si experienta (in ordinea prioritatilor):

  1. Antreprenoriat
  2. Management strategic
  3. Vanzari si negocieri

Motto-ul preferat: "Găsește curajul de a-ţi urma inima și intuiţia. Cumva ele știu deja ceea ce îţi dorești cu adevărat să devii." Steve Jobs

Hobby-uri: tenis, gaming, calatorii

Carte preferata: "Steve Jobs" de Walter Isaacson

 

Modalitati de comunicare cu Alexandru:

Pagina facebookPagina Linkedin