FACILITATI DE ACCES GRATUIT pentru companii aflate in dificultate

  Credem in a doua sansa.

  Intr-o Romanie a paradoxurilor, in care dezvoltarea spiritului antreprenorial nu este o prioritate pentru echipa de guvernare si nu este o prioritate strategica nici pentru clasa politica, in care antreprenorii care dau gres sunt stigmatizati, carora nu li se mai acorda a doua sansa nici de catre ANAF (nu mai pot primi cod de TVA si cei care mai au curajul sa incerce din nou sunt condamnati sa dezvolte afaceri plafonate la o cifra de afaceri dictata de plafonul de TVA), nici de banci, nici de societate care deseori ii eticheteaza pe acesti antreprenori ca ratati, stim ca dezvoltarea antreprenoriatului este SINGURA cale prin care Romania poate deveni puternica economic, competitiva si cu perspective reale pentru un viitor luminos. Fara plus-valoarea adusa de antreprenoriat in societate si economie nimic nu poate progresa si suntem condamnati pe veci in aceasta spirala a chinului din care de ani de zile nu mai iesim, nu vom putea avea bani pentru a reformata si remodela invatamantul pentru a ne asigura viitorul, nu vom putea investii in sanatate pentru a ne asigura ca oamenii care traiesc si muncesc pe aceste meleaguri sunt vigurosi, sanatosi si sunt tratati in mod corect.

  Astfel, am decis sa investim in companiile aflate in dificultate si sa le oferim prin programul BD SECOND CHANCE sansa de a participa gratuit la evenimentele Business Days. La fiecare dintre evenimente Business Days si Business Focus din anul 2018 punem la dispozitie cate 50 de astfel de tichete si prin care dorim sa contribuim, macar putin la sansa acestor companii pentru revigorare, revenire si de asi aduce contributia pozitiva la consolidarea economiei romanesti. Valoarea intregului program in anul 2018 este de 21.250 euro. Subventiile sunt oferite de catre Asociatia pentru Dezvoltarea Mediului Economic si Cultura Antreprenoriala.

  Pentru a putea participa gratuit la un eveniment Business Days companiile trebuie sa indeplineasca cateva criterii de eligibilitate:

  • sa fie companii cu capital privat si participarea straina de capital in companie sa fie minoritara;
  • sa fie companii care se regasesc in cel putin doua din urmatoarele situatii
   • sunt pe pierdere de cel putin 2 ani consecutivi,
   • au dificultati financiare majore de cel putin 1 an de zile,
   • sunt in insolventa,
   • sa aiba dificultati de recrutare a personalului, 
   • sa aiba dificultati de incasare a creantelor,
   • sa aiba dificultati de gasire a clientilor,
   • sa fie intr-o piata puternic competitiva,
   • sa fie intr-o piata dificila si in regres accentuat,
   • sa fie la inceput de activitate (mai putin de 3 ani de la infiintare),
   • fondatorii sa nu aiba experienta antreprenoriala,
   • sa fi trecut prin calamitati sau situatii exceptionale care au condus organizatia in dificultate

  Cei care doresc sa beneficieze de aceste facilitati sunt rugati sa completeze formularul de mai jos. Cei care trimit formularul vor primi in termen de maxim 2 zile lucratoare un raspuns din partea noastra, iar in cazul in care este unul pozitiv vor primi prin email instructiuni legat de inscrierea la evenimentul pentru care au solicitat facilitatea. Evaluarea aplicatiilor se face de catre o comisie de analiza din partea Asociatiei pentru Dezvoltarea Mediului Economic si Cultura Antreprenoriala.