CEE Entrepreneurship Summit 2015-2018

Este un eveniment dedicat culturii antreprenoriale din Europa Centrala si de Est si care are loc o data pe an in luna octombrie in unul din orasele Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Calendarul propus pentru primele patru editii:

  • 14-15-16 octombrie CEE Entrepreneurship Summit 2015 Cluj-Napoca
  • 12-13-14 octombrie CEE Entrepreneurship Summit 2016 Bucuresti
  • 11-12-13 octombrie CEE Entrepreneurship Summit 2017 Timisoara
  • 10-11-12 octombrie CEE Entrepreneurship Summit 2018 Iasi

Scopul acestor evenimente este de a promova dezvoltarea mediului de afaceri si de a aduce laolalta reprezentanti ai mediului de business din tara noastra cu oameni de afaceri din alte tari interesate de Romania fie din perspectiva de investitor, fie din perspectiva de a gasi noi oportunitati pentru schimburi economice.

Seria de evenimente isi propune sa ajute oamenii de afaceri internationali sa inteleaga mai bine mediul de afaceri din Romania si specificitatile regionale ale tarii noastre. Evenimentul creeaza o serie de oportunitati si de contexte pentru delegatiile straine de a se intalni cu experti, specialisti, consultanti, si de a intelege mai bine anumite industrii, posibilitatea de a se intalni cu reprezentanti ai mediului politic si ai administratiilor locale pentru a intelege care sunt masurile prin care se incurajeaza schimburile economice si investitiile in fiecare regiune si nu in ultimul rand posibilitatea de a se intalni cu oameni de afaceri locali, de a vizita parcuri industriale, centre de afaceri si chiar facilitati de business din regiunea respectiva.

Pentru oamenii de afaceri din tara noastra este o buna ocazie de a se intalni cu antreprenori si manageri din alte tari, de a intelege contextul economic si antreprenorial din tara respectiva, de a face schimb de idei, de a invata din exemple de buna practica din alte tari si nu in ultimul rand de a gasi noi oportunitati de afaceri si de a evalua posibilitatea de a extinde afacerea la nivel international.

 

Structura evenimentului

Evenimentul Cluj Business Days 2015 (editia 20 Business Days) si CEE Entrepreneurship Summit se desfasoara practic in acelasi timp. Evenimentul Cluj Business Days 2015 se desfasoara pe durata a doua zile, iar evenimentul CEE Entrepreneurship Summit va avea desfasurarea pe durata a trei zile, din care doua se suprapun cu evenimentul Cluj Business Days 2015.

Legenda si explicatii

CONFERINTE – sunt manifestari al caror scop este crearea unei ATITUDINI pozitive in randul celor prezenti. Sunt 8-11 prezentari scurte de cate 8-10 minute sustinute de catre antreprenori si top manageri din companii de succes, speakeri motivationali, specialisti si experti din diverse domenii. Prezentarile sunt inspirationale si motivationale si sunt centrate in jurul unor valori si principii pe care credem ca un om de afaceri de succes ar trebui sa le detina sau sa le dobandeasca in noua paradigma economica. O parte dintre prezentari sunt centrate pe trenduri si tendinte, altele pe relevarea viziunii viitorului si pe oportunitatile sau provocarile pe care le poarta cu sine aceasta viziune.

Conferintele Business Days se desfasoara in intervalul orar 9:00 si 13:30. Au loc doua sesiuni in fiecare zi. La conferintele Business Days participa cel mai mare numar de participanti si este transmisa si live prin videostreaming.

Numarul de participanti la o conferinta Business Days variaza intre 750 si 1.250 de participant, iar numarul celor care ne urmaresc prin videostreaming este de peste 10.000 de persoane in fiecare zi al evenimentului.

WS1-WS16 – WORKSHOPURI – sunt adevarate incubatoare de idei si sunt focusate pe dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale sau manageriale prin interactivitate crescuta si prin schimb de experienta. Atelierele de lucru sunt centrate pe exemple de buna practica si studii de caz, urmate de sesiuni interactive de intrebari si raspunsuri prin care participantii sunt ajutati sa gaseasca cat mai multe solutii la nevoile sau problemele cu care se confrunta. Unele ateliere de lucru pot sa fie organizate din start sub forma unor sesiuni de intrebari si raspunsuri moderate sau sub forma unor sesiuni de simulare de business sau ateliere de exercitii practice. La workshopurile Business Days participa in medie 3-5 specialisti si 1 moderator profesionist.

Temele workshopurilor sunt alese printr-un amplu proces de identificare a nevoilor si a provocarilor specifice cu care se confrunta mediul de afaceri din regiunea in care se va organiza evenimentul Business Days. Procesul se desfasoara cu 1-2 luni inainte de lansarea campaniei de promovare a evenimentului si se face prin interviuri, discutii si cercetari de piata pe un esantion reprezentativ de manageri, antreprenori si profesionisti din regiunea vizata.

Workshopurile se desfasoara dupa-masa intre orele 14:30 si 18:10 in doua serii de cate 4 workshopuri care se deruleaza in paralel cu sesiunile speciale si sesiunile de masterclass. Durata unui workshop este de 100 de minute.

Workshopurile sunt inregistrate si pot fi comandate in termen de 45 de zile de la eveniment pe support DVD sau pot fi urmarite online pe platforma Business Days TV.

WSP1-WSP6 – WORKSHOPURI SPECIALE – introduse de anul trecut in programul evenimentelor Business Days, sunt sesiuni speciale, interactive, focusate mai mult pe dezvoltare personala, cu teme incitate care au rolul de a ajuta la cresterea productivitatii, performantei sau dezvoltarea echilibrata, sanatoasa si armonioasa a vietii.

Workshopurile speciale sunt inregistrate si pot fi comandate in termen de 45 de zile de la eveniment pe support DVD sau pot fi urmarite online pe platforma Business Days TV.

SSP1-SSP2 – Sesiuni speciale dedicate delegatiilor de straini – aceste sesiuni speciale sunt create impreuna cu companii de consultanta si au rolul de a prezenta mediul economic, politic, social si de business delegatiilor de straini si au rolul de a-i ajuta sa inteleaga mai bine potentialul, riscurile si specificitatile mediului de afaceri din Romania.

In partea a doua a sesiunilor speciale se fac si diverse analize si statistici sectoriale sau pe ramuri industriale, in functie de interesele identificate la delegatiile de straini prezente la eveniment.

Sesiunile speciale sunt transmise live si sunt inregistrate.

SSP3-SSP4 – Sesiuni speciale – sunt manifestari care se desfasoara sub forma unor interviuri pe scena conduse de doi moderator, un moderator cu experienta jurnalistica si un specialist sau expert in domeniul vizat.

Sunt 5-6 invitati, in general antreprenori sau top manageri de success, cu experienta relevanta in domeniul analizat.

Sesiunile special dureaza 100 de minute, sunt transmise live si inregistrate.

SSR – seara speciala pentru clientii Raiffeisen - sunt intruniri informale organizate de partenerii nostri principali pentru clientii lor speciali. Este o buna modalitate prin care partenerii nostrii pot livra valoare suplimentara si beneficii colaterale pentru invitatii lor la eveniment.

SSC – seara speciala de coaching - sunt organizate in parteneriat cu Mihai Stanescu si au rolul de a promova principiile corecte de business coaching. In cadrul Business Days, “Seara de Coaching cu Mihai Stanescu” este o intalnire informala de cel mai inalt nivel ce isi propune sa deschida un capitol special in dezvoltarea liderilor de business din Romania: transformarea lor si a organizatiilor in parteneri competitivi, de top, in intreaga lume. Aceasta transformare incepe cu cei care conduc business-ul, prin imbunatatirea accentuata a modelelor de comportament si de relationare, chiar in mediul lor specific.

MC1-MC4 – sesiuni de MASTERCLASS – sunt sesiuni speciale, sustinute de experti intr-un anumit domeniu, unde nivelul informatiilor transmise si a schimbului de idei se face la un nivel avansat. Sunt sesiuni cu acces permis doar participantilor VIP si PREMIUM. Sunt sesiuni recomandate pentru factori de decizii din organizatii pentru continutul lor ridicat in utilitate strategica.

Sesiunile de MASTERCLASS sunt inregistrate si pot fi comandate in termen de 45 de zile de la eveniment pe support DVD sau pot fi urmarite online pe platforma Business Days TV.

BNE1-BNE2 –workshop si sesiuni de business networking – sunt sesiuni speciale de business networking, care au inclus in program diverse ateliere educative legate de arta dezvoltarii relatiilor si transformarii relatiilor in surse generatoare de oportunitati, sustinute de experti si autori de carti in domeniu, urmate de o serie de sesiuni formale de business networking sau de sesiuni de elevator pitch si de interactiuni libere intre participanti.

 

 

 

 

 

 

 


Aceste sesiuni sunt desfasurate in parteneriat cu o serie de organizatii nationale si internationale specializate in business networking si au rol in primul rand de a populariza acest mod de a genera oportunitati si in al doilea rand sunt o reala sursa de recomandari si referinte generatoare de business.

Sesiunile dureaza 100 de minute si sunt cu locuri limitate, motiv pentru care recomandam rezervarea locurilor din timp.

INTBNE1-INTBNE2 – seara speciala de business networking – sunt sesiuni speciale de business networking organizate in parteneriat cu o serie de camere de comert bilaterale, ambasade, consulate, cluburi si asociatii de oameni de afaceri si au rolul principal de a facilita interconectarea intre delegatii de oameni de afaceri din strainatate prezente la evenimentele Business Days si mediul de afaceri din regiunea in care se desfasoara evenimentul cu scopul de a incuraja schimbul de idei si generarea de oportunitati de afaceri.

 

 

 

 

 

 


Scopul acestor manifestari este in primul rand de a incuraja schimburile economice cu tara noastra, in al doilea rand este acela de a creste gradul de incredere al investitorilor in tara noastra si in al treilea rand este de a incuraja antreprenorii si producatorii romani de a accede pe pietele internationale.

S1MM-S16MM – sesiuni speciale de matchmaking – sunt sesiuni de business networking dedicate delegatiilor de straini la editia CEE Entrepereurship Summit 2015 ce au loc intr-o zona special amenajata cu 25-30 de spatii dedicate pentru intalniri one to one. Pe durata evenimentului vor fi 16 astfel de sesiuni formale de intalniri, de 30 de minute, intre oamenii de afaceri din delegatiile straine si oamenii de afaceri din Romania cu scopul de a incuraja schimburile economice si de a dezvolta o serie de parteneriate. Pe durata evenimentului ne asteptam sa aiba loc peste 500 de astfel de intalniri formale.

 

 

 

 

 


 

Aceste intalniri formale sunt setate pe baza unui amplu proces de business matchmaking care incepe inca din momentul in care delegatul strain incepe procesul de inscriere prin completarea unui formular de matching ce cuprinde o serie de informatii utile despre compania, industria si zonele de interes ale delegatului. Pe baza acestor informatii o echipa dedicata de specialisti in business networking vor face o cercetare detaliata pentru a identifica cele mai potrivite companii si reprezentanti ai acestora pentru a seta intalniri cu delegatul strain pe durata evenimentului la locul evenimentului, sediul firmei sau un alt loc setat de comun acord.

VIP1-VIP3 – seri speciale de VIP networking – sunt seri de business networking, informale, organizate intr-un cadru deosebit la care participarea se face pe baza de invitatie si unde sunt invitati sa participe o parte din parteneri, o parte dintre speakerii evenimentului si reprezentanti din elita mediului de afaceri local si regional, cu scopul de a se cunoaste, de a schimba idei si de a genera oportunitati de colaborare si cooperare. Aceste manifestari au loc seara de la ora 21:00 si la ele participa undeva in jur de 80 de persoane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vezi mai multe articole din categoria: CEE Entrepreneurship Summit 2015-2018
Articolul anterior
Articolul urmator