Planul de afaceri, secretul afacerilor profitabile!

  Planul de afaceri, secretul afacerilor profitabile! In cele 2 zile intensive de lucru, vei invata cum sa iti planifici afacerea, pentru a castiga mai multi clienti, pentru a-ti maximiza profitul, pentru a atrage angajati potriviti si pentru a-ti creste impactul in acesta economie tot mai competitiva.

  DE CE planificarea este atat de importanta?

  In economia de astazi, antreprenorii se confrunta cu mai multe CRIZE. Cele mai importante 3 sunt:

  • Criza de personal
  • Criza de lichiditate / finantare
  • Criza de clienti

  Asta daca privesti MICRO. Daca privesti MACRO, exista o explicatie UNICA ce determina aceste crize punctuale: LIPSA UNUI PLAN DE AFACERI SERIOS.

  Pare surprinzator, insa da-mi voi sa iti explic:

  Lipsa unui plan de afaceri face compania ta putin atragatoare pe piata fortei de munca pentru ca nu ai elementele esentiale pe care le cauta un angajat performant: nu ai obiective clare , nu ai cerinte specifice, nu ai modalitati de evaluare si recompensare a performantei, nu ai investitii allocate dezvoltarii, nu ai o directie clara si constanta a leadership-ului organizatiei, nu ai o viziune, o misiune si niste valori organizationale pe care el sa le traiasca din plin impreuna, nu ai un plan de cariera pentru el… deci nu esti un angajator atragator.

  Lipsa unui plan de afaceri face compania ta neatragatoare pentru investitori / finantatori pentru ca nu ofera predictibilitate in returnarea investititiei, nu ofera sisteme de management al riscului, nu urmareste in mod consistent consolidarea cotei de piata si a profitului, nu dezvolta constient active valoroase si nici nu are o politica de EXIT …. asa ca finantatorii prefera sa isi plaseze banii in alte optiuni. Din care sa castige mai sigur, mai constant si din care pot face cash out oricand.

  Lipsa unui plan de afaceri face compania ta putin atragatoare pentru consumatorii din piata tinta pentru ca mesajul afacerii si a produselor tale, datorita insufiecientei cunoasteri a clientului tinta si a lipsei de resurse in promovare, este lipsit de consistenta si cosecventa.

  Un plan de afaceri serios aduce urmatoarele beneficii:

  1. Obiectivele afacerii pe termen lung clare sunt pentru toata lumea
  2. Stii exact de ce bani ai nevoie si care sunt prioritățile pecare ii cheltui
  3. Iti recrutezi / pastrezi doar oamenii ce contribuie real la planul afacerii
  4. Stii exact ce si cui sa delegi responsabilitati si incotro conduci echipa
  5. Poti măsura eficienta membrilor echipei
  6. Iti poti controla cash flowul si bugetul de venituri si cheluilei
  7. Controlezi mesajul, comunicarea si procesul de vanzare efficient
  8. Esti atractiv pentru investitori sau finantatori
  9. Compari usor eforturile cu estimările si rezultatele.
  10. Stii la capătul unui an ce merge si ce nu merge facut mai departe in afacerea ta. 

  Cui se adreseaza?

  Business PLAN intensive Master Class se adreseaza antreprenorilor si liderilor de organizatii antreprenoriale cu afaceri de peste 1 Milion de Euro si cu o dorinta arzatoare de a-si dezvolta afacerea de cel putin 3-5 ori in urmatorii ani, dar care nu stiu exact cum sa construiasca in mod realist acest plan.

  Business PLAN intensive Master Class este considerat de 88% din participanti trecuti ca un adevarat “GPS pentru afacerea mea prospera, sigura si atragatoare din viitor”. Un instrument esential atat pentru antreprenor, dar si pentru echipa lui, colaboratorii si furnizorii afacerii.

  Business PLAN intensive Master Class inseamna trecerea din etapa incipienta antreprenoriala, caracterizata de “facem cum simt eu si cred ca e mai bine” la etapa matura antreprenoriala caracterizata de “facem fiecare ce s-a angajat sa faca in planul de afaceri, pentru a atinge obiectivele stabilite”

  Care sunt temele care se abordeaza ?

  In cele 2 zile vom clarifica cele mai importante aspecte ale afacerii tale:

  • care este piata in care operezi si cat este acesta de competitiva?
  • care este modelul tau de business si care este oportunitatea lui de crestere?
  • cine este clientul tau tinta si cum poti sa atragi masurabil mai multi clienti?
  • care este exact planul de dezvoltare (marketing / vanzari / operatiuni) ?
  • care sunt oamenii potriviti in echipa ta si cum ii poti identifica?
  • care sunt elementele esentiale pentru success?
  • care sunt estimarile financiare si indicatorii de performanta prin care sa poti influenta succesul?

  Si partea cea mai interesanta este ca nu doar vei invata teoretic aceste lucruri! Ci le vei personaliza 100% pentru afacerea ta, fiind asistat personal de Cristian, care a construit pana acum afaceri de peste 100 Milioane de dolari. In plus, a ajutat deja sute de alti antreprenori pana acum sa prospere intr-un mod educat, pe baza planning-ului in afaceri!

  Business PLAN intensive Master Class este cea mai accelerata metoda de dezvoltare a afacerii tale, intr-un mod inspirational, educativ si profesionist!

  Pentru a veni pregatit la acest Master Class vei primi un doscument de analiza si evaluare a afacerii si industriei pe baza caruia vei putea intelege punctul de pornire in acest proces de profesionalizare a afacerii tale.

  Deasemenea, dupa curs, intr-un interval de maxim 30 de zile, vei beneficia de o intalnire 1 la 1 cu Cristian care va face o revizie finala a planului tau de afaceri, intr-un proces transformational de intrebari cheie venite din partea clientilor, a angajatiilor, a partenerilor de viata si a finantatorilor!

  Nota finala va reprezenta pentru tine confirmarea viitorului succes!