Sesiune de dezvoltare personala 2 - Arta echilibrului in viata

#FORMAT

Sesiunile de dezvoltare personala matinale sunt sesiuni interactive de 60 de minute care se desfasoara inainte de inceperea programului evenimentului si care au rolul de a ajuta antreprenorii si managerii sa fie mai eficienti, mai productivi, mai echilibrati, mai sanatosi, mai fericiti si nu in ultimul rand mai plini de energie si vitalitate.

#AUDIENTA

Aceste sesiuni se adreseaza tuturor participantilor la eveniment. Locurile sunt limitate si necesita o preinregistrare la fiecare sesiune, pentru a te asigura ca vei prinde loc. Se desfasoara mai multe sesiuni in paralel si poti alege sa participi la una din aceste sesiuni.

 

#TEMA si CONTEXT

,,Atitudinea ta mentală face diferența între un învingător și un învins!” (Mihaela Stroe)
Suntem in pragul unor schimbari majore care vor afecta in mod fundamental modul in care traim, lucram, relationam cu altii. Din punctul de vedere al complexitatii si scarii la care au loc aceste schimbari, sunt transformari cum nu am avut ocazia ca specie umana sa experimentam pana acum. Suntem in plina revolutie industriala, a patra revolutie majora, o revolutie a transformarii digitale care face ca liniile de demarcatie intre sfera fizica, sfera digitala si sfera biologica sa dispara...
Ce este echilibrul intre viata profesionala si viata privata? Este oare asta ceea ce ne dorim cu adevarat? Sau de fapt cautam sa ne concentram mai mult in directia care ne aduce mai multa fericire si bucurie in viata?
Astazi contextul unui job de 8 ore, 20-22 de zile pe luna, devine desuet si din ce in ce mai greu de imaginat. Transformarea digitala a societatii si mediului economic ne arunca la o abordare a vietii profesionale din ce in ce mai flexibila din perspectiva timpului investit, care nu mai devine o moneda de schimb pentru salariul lunar, ci mai degraba o resursa pe care incepem sa avem grija sa o investim din ce in ce mai eficient, pentru ca viteza de evolutie a tehnologiei, inovatiile accesibile si viteza de transformare a societatii ne determina sa o pretuim din ce in ce mai mult. Astazi avem la dispozitie mii de posibilitati de a ne organiza si eficientiza modul de investire a timpului. Productivitatea timpului investit devine un element critic si esential pentru diferentierea profesionala si pentru succes in cariera.
Cu toate astea nu putem ignora ca tehnologia, media digitala si accesul rapid la orice informatie de pe orice dispozitiv din orice colt al lumii conectat la internet creaza o noua presiune in viata noastra si se pune problema unui nou echilibru in viata: echilibrul intre viata reala si viata virtuala si vorbim deja de doua lumi cu valori de masurare a timpului diferit, unde componenta relativitatii timpului, ne impinge spre noi provocari...
Iata doua perspective ale nevoi permanente de echilibru: una care pare eterna si una noua de care am devenit constienti abia in ultima vreme si care ne impacteaza echilibrul, sanatatea, fericirea mai mult decat ne dorim si sigur mai mult decat ne imaginam.

 

#INTREBARI la care vor incerca sa ofere raspunsuri prezentarile speakerilor

 

 

 • Ce înseamnă să trăiești simplu? 
 • Care sunt beneficiile unui demers de simplificare a vieții?
 • Ce ne complică cel mai mult existența?
 • Cum să începem acest proces de simplificare?
 • Cum să ne protejăm timpul și libertatea?
 • Ce este timpul? Cum putem intelege in mod clar si eficient modul in care ne folosim timpul?
 • Ce este echilibrul? De ce este el important?
 • Ce este fericirea si de ce este cel mai important catalizator al atentiei noastre?
 • Care este adevarul din spatele zicalei unde este atentia noastra acolo este si investitia noastra de energie?
 • Balanta intre viata profesionala si viata personala? Exista ea cu adevarat? Este ea importanta cu adevarat?
 • Influenta digitalului in viata noastra profesionala - plusuri si minusuri de care suntem sau nu constienti?
 • Influenta digitalului in viata noastra personala - suntem oare constienti de puterea transformatoare a acesteia?
 • Prin ce difera timpul in mediul virtual fata de mediul real? De ce perceptia asupra timpului in mediul virtual este diferita de cea din mediul real?
 • Cum sa cream un echilibru intre viata noastra virtuala (online) si cea reala? La ce pericole ne expunem cand petrecem prea mult timp intr-un mediu virtual cu propriile sale reguli, ascunsi deseori in spatele unui avatar, care nu intotdeauna este identica cu persoana care suntem in realitate?
 • Care este impactul acestor valuri de schimbare generate de transformarea digitala a economiei si a societatii asupra sanatatii si echilibrului nostru psihic?

​# RESURSE

 

Toti participanti la acest tip de workshop vor pleca de la sesiune cu:

 • cate o prezentare din partea speakerilor care va contine cel putin ideiile principale vehiculate pe parcursul prezentarii
 • o lista de referinte, recomandari, carti, articole, site-ul, platforme, cursuri, aplicatii care ii pot ajuta pe participanti sa aprofundeze temele si subiectele abordate in cadrul acestui workshop
 • instrumente, exercitii, sfaturi, ghiduri menite sa te faca mai fericit, mai echilibrat, mai sanatos, mai productiv, mai informat

 

Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Sociolog si analist comportamental, www.mihaelastroe.ro

Mihaela Stroe este doctor in sociologie, speaker, trainer, autor, specialist in analiza comportamentala. Din 2003 Mihaela este partenera de afaceri cu fostul agent FBI Joe Navarro, unul dintre fondatorii diviziei de Analiza Comportamentala din cadrul FBI.

Citeste mai mult