Primul scaun inteligent din România, lansat la Cluj

Primul scaun inteligent din România, lansat la Cluj

Inovație românească în domeniul mobilierului de birou, în premieră la Cluj: Antares Romania împreună cu Cluster Mobilier Transilvan au realizat primul scaun de birou inteligent din România: #MyTesla. Producătoriiscaunului și-au propus să dezvolte un scaun care să corecteze postura utilizatorului pe scaun prin notificarea acestuia cu ajutorul unei aplicații care poate fi rulată de pe mobil sau calculator.

Primele prototipuri au fost prezentate și testate de către publicul larg cu ocazia Târgului Internațional de Mobilă BIFE – SIM 2019 de la București și la Conferința Internaționala a Clusterelor TCIC 2019 de la Cluj.

Producătorii spun că scaunul #MyTesla a apărut ca răspuns la noile tendințe în ce privește spațiile de lucru, noile concepte de lucru, care cuprind inovație și produse SMART. De aceea, noul scaun este accesorizat cu mecanism automat, care se ajustează și adaptează fiecărui utilizator fără a mai fi necesar să reglezi scaunul când este folosit de o altă persoană.

Potrivit producătorului, scaunul MyTesla beneficiază și de șase senzori special poziționați să înregistreze postura și obiceiurile de lucru ale utilizatorului, având drept scop corectarea posturii și a șezutului nesănătos, care în termen lung pot avea urmări medicale nedorite.

Printre funcționalitățile inovatoare aduse scaunului de birou inteligent MyTesla© se numără:

  • Analiza obiceiurilor individuale de șezut pe scaun cu ajutorul celor șase senzori.
  • Memento-uri în timp real pentru a reveni la o postură corectă, adecvată coloanei vertebrale.
  • Dezvoltarea personală prin compararea zilnică cu istoricul înregistrat săptămânal, lunar, anual.
  • Motivarea pentru a adapta și îmbunătății obiceiurile de ședere.

Acestea folosesc șase senzori prezenți pe scaun - patru senzori pe spătar și doi senzori pe șezut, care transmit datele înregistrate în timp real prin rețeaua wi-fi către un computer unde sunt stocate și interpretate.

Deocamdată MyTesla© nu este disponibil pentru vânzare pentru că este în curs de brevetare la nivel mondial, însă ar putea fi comercializat anul viitor.

Vezi mai multe articole din categoria: Trenduri & Oportunitati