Ceea ce porți în timp ce lucrezi îți afectează productivitatea? Iată ce spun studiile de specialitate.

Ceea ce porți în timp ce lucrezi îți afectează productivitatea? Iată ce spun studiile de specialitate.

Munca de acasă poate ți-a permis să îți îndeplinești un vis, acela de a lucra comod, acasă, în pijamalele . Dar s-ar putea să nu fie cea mai bună idee. Te-ai întrebat dacă ținuta ta neglijentă te-a făcut să te simți puțin prea confortabil și productivitatea ta a scăzut? Mulți susțin că îmbrăcămintea de lucru formală nu este nici confortabilă, nici propice la muncă. Să vedem ce spun studiile.

 

Importanța hainelor confortabile în mediul de lucru

Studiile din Marea Britanie au constatat că 61% dintre angajați sunt mai productivi atunci când codul vestimentar este relaxat. Nu doresc ca o politică de îmbrăcăminte corporativă să dicteze modul în care vor ajunge să lucreze în fiecare zi, 80% susținând că politică de îmbrăcăminte a organizației lor nu este utilă.

Când angajaților li se permite să poarte haine în care se simt bine și care le sunt pe plac, este mai probabil să se simtă încrezători și productivi în general. Este unul dintre principalele motive pentru care organizațiile și-au relaxat codul vestimentar în ultimii ani.

Angajații simt că se pot exprima prin vestimentația lor și că hainele pe care le poartă îi ajută să-și ridice moralul. Iar moralul mai ridicat se traduce prin angajați mai fericiți care sunt mai implicații în sarcinile lor și colaborează mai ușor.

 
12

Unora li s-a părut dificil să lucreze de acasă, deoarece mintea nu conștientizează că sunt într-un mediu de lucru, acest fapt generează o tulburare de comportament astfel încât să își mențină productivitatea.  Să faci un duș de dimineață și să te îmbraci cu o vestimentație adaptată mediului de lucru, chiar dacă aceasta este mai confortabilă, poate fi suficient pentru ca mintea ta să facă switch-ul către ideea unui mediul de lucru și către activitățile pe care la are de îndeplinit, astfel încât să fii productiv. La fel de important este, la sfârșitul zilei, să îți schimbi vestimentația din „hainele de lucru” în ceva mai comod, transmițând astfel mesajul către creier că timpul de lucru s-a terminat și timpul liber a început.

 

Cum te percep ceilalți pe baza alegerilor vestimentare

Ușoarele abateri ale normelor vestimentare sunt, de asemenea, considerate pozitive, deoarece arată că individul este suficient de puternic pentru a risca costul social și de a fi văzut în îmbrăcăminte, care este puțin diferit.

Un studiul din Marea Britanie a constatat, de asemenea, că 68% dintre angajați, sunt predispuși să acorde mai multă încredere unui coleg bine îmbrăcat, în îndeplinirea unei sarcini, decât unui coleg care nu a depus eforturi cu aspectul lor.

Hainele și Work Mindset

Hainele ne definesc starea și mai mult decât atât, prin modul în care ne îmbrăcăm transmitem mesaje celor din jur. Pentru unele persoane, modul în care se îmbracă nu are nici un impact asupra activităților lor zilnice, dar pentru alții, felul în care se simt în hainele pe care le poartă poate influența în mod pozitiv sau în mod negativ productivitatea lor.  Mai ales în modul de lucru remote, unde linia dintre viața profesională și viața la domiciliu a devenit neclară, codul vestimentar a devenit în mod similar neclar, ceea ce este dificil, mai ales pentru acele persoane care se simt mai productive atunci când sunt îmbrăcate în haine office.

Specialistii spun sa încercăm să ne  diversificam  garderoba astfel încât să avem haine de lucru și haine de weekend sau „de casă.” Astfel vom reuși, prin schimbarea hainelor în funcție de program să facem switch-ul mental între cele două medii, chiar dacă lucram sau avem activități care le facem de acasă.

Numai tu știi ce te face să te simți bine, ce îți oferă starea necesară pentru a fi productiv,  dar un lucru îl știm sigur, felul cum ne simțim în hainele în care lucrăm, ne poate influenta  productivitatea. Găsește o ținută care funcționează pentru tine. 

Pentru că dorim să îți oferim constant oportunități pentru crearea conforului și creșterea productivității tale, iți oferim un discount de 20% dacă folosești la înscriere codul ANS20BUSINESS.

 
1234

Codul este valabil o singură dată, până pe data de 30.06.2021, doar pentru produsele cu preț întreg.

Pentru mai multe detalii și informații despre cum ne afectează productivitatea mediul de lucru și vestimentația puteți citi și:

 
Vezi mai multe articole din categoria: Trenduri & Oportunitati
Etichete: