Inovație prin tehnologie: soluții pentru competitivitate pe piața agențiilor de turism

Inovație prin tehnologie: soluții pentru competitivitate pe piața agențiilor de turism

Pe o piață a agențiilor de turism relativ fragmentată, oportunitățile de dezvoltare sunt majore pentru jucătorii care pot inova la nivelul pachetelor de servicii, dar totodată au capacitatea de a livra calitate. Pentru a bifa cele două cerințe și a face saltul de la concept la o linie de business funcțională, Best Business Travel s-a bazat pe tehnologie și a optat pentru instrumente care aduc valoare in domenii ca lucru colaborativ, gestiunea clienților, comunicare sau management de proiect. Agenția a implementat un pachet complex de soluții Microsoft care i-a permis să dezvolte o nouă activitate, să inoveze la nivel de servicii și totodată să păstreze un nivel ridicat al calității și productivității.

Alături de serviciile tradiționale, BBTR a dezvoltat o linie de business nouă: organizare de evenimente locale și internaționale, activitate gestionată complet, de la creație și implementare pană la consultanță de călătorie pentru participanți și raportare în timp real a modului de derulare. Pentru a susține această linie, agenția avea nevoie de o platformă care să permită configurarea rapidă a unor instrumente pentru gestionarea evenimentelor cu mii de participanți. Complementar, organizația în sine trebuia să atingă un nivel superior de comunicare internă și externă și să păstreze controlul asupra costurilor operaționale. Pentru a atinge aceste obiective, BBTR a optat pentru externalizarea resurselor IT deja existente și acoperirea cerințelor de business prin servicii de cloud computing. 

Soluții

Răspunsul l-a reprezentat o combinație de produse și servicii care acoperă funcționalități de e-mail și productivitate, gestiunea relațiilor cu clienții, lucru colaborativ, project management și raportare. Ca soluție de productivitate individuală, compania a ales Microsoft Office 365 cu planuri complete de licențiere care includ Lync Online, Sharepoint Online, Skydrive Pro, dar și sincronizare cu Active Directory pentru gestiunea facilă a drepturilor utilizatorilor și sign-on unic. Pentru a integra procesele specifice relațiilor cu clienții, precum vânzări, marketing și suport într-o singură soluție, precum și pentru automatizarea unora dintre acestea, BBTR a implementat Microsoft Dynamics CRM, integrat cu Outlook, clientul de e-mail al companiei.

„Am făcut parte din primul val de companii care au adoptat Office 365 și am apreciat atât modelul de business care nu implică o investiție inițială cât și multitudinea de funcționalități disponibile. CRM-ul va permite captarea facilă a feedback-ului oferit de clienți, precum și o activitate eficientă de management al reclamațiilor, facilități indispensabile în logistica unui eveniment de mari dimensiuni, cu mii de participanți”,  susține Mihai Țecu, Director General Best Business Travel.

Aplicațiile utilizate de BBTR rulează pe o infrastructură IT hibridă, alcătuită din servere gestionate intern și servicii Microsoft Windows Azure. Pe termen lung, întreaga infrastructură a companiei va migra în cloud. În lipsa unui departament IT, BBTR nu este interesată să investească în infrastructură hardware, prin urmare, alegerea Windows Azure ca platformă pentru rularea aplicațiilor a fost o alegere firească, pentru simplificarea administrării și asigurarea unor condiții tehnice performante în termeni de disponibilitate și securitate.

Pentru asigurarea comunicării interne și a partajării experiențelor din organizație, Best Business Travel a optat pentru Microsoft Yammer, soluție de Enterprise Social Networking care permite generarea de conversații, crearea de grupuri, comunități și chiar microblogguri. „Folosim Yammer pentru diseminarea internă a informațiilor despre proiecte și păstrarea coeziunii echipei. În esență, postăm în timp real cum decurg evenimentele și colectăm feedback din partea colegilor, pe diverse acțiuni și subiecte. Yammer este cel mai potrivit instrument pentru comunicarea informală a tot ceea ce facem și ajută la formarea unei culturi de organizație”, afirmă Mihai Țecu, Director General Best Business Travel.  

Beneficii

La nivel general, activitatea BBTR a fost îmbunătățită prin creșterea capacității de inovare și a flexibilității în livrarea serviciilor, dar și prin creșterea productivității echipei, mulțumită utilizării unei suite integrate care permite lucrul colaborativ și controlul proceselor interne.

Tehnologia Microsoft ne va permite să livrăm clienților noștri, companii mari și foarte mari, servicii cu un nivel ridicat de eficiență și calitate. Aceștia vor putea să organizeze evenimente într-un timp mult mai scurt, deoarece le vom pune la dispoziție pachete pre configurate pentru portal de eveniment, modul de înregistrare, generare conținut etc. În mod evident, costurile vor fi mai mici, deoarece noi vom gestiona intern întreg procesul, fără să apelăm la subcontractori, iar complementar le vom putea oferi o imagine exactă și detaliată a derulării evenimentelor printr-un sistem complex de raportare. Soluțiile Microsoft pe care le folosim ne ajută să avem control asupra proceselor și să nu greșim. Putem să urmărim atent orice etapă a unui proiect și să elimina erorile înainte să se producă sau să se propage în companie. Astfel facem lucrurile bine din start și eliminăm nevoia de supervizare, ceea ce are un impact semnificativ asupra productivității”, afirmă Mihai Țecu, Director General Best Business Travel.

De asemenea, serviciile de cloud computing duc la o simplificare a administrării infrastructurii IT și reprezintă un model mult mai potrivit pentru un departament IT externalizat, iar costurile operaționale se mențin la un nivel scăzut. 

Vezi mai multe articole din categoria: Sales & Marketing