''Ceea ce conteaza cu adevarat" : John E. Pepper Jr.

Sub sloganul „IDEI. CUNOAȘTERE. VIZIUNE”, noua Editură EVRIKA Publishing și-a asumat misiunea de a aduce în atenția cititorilor români autori, subiecte și abordări care să devină noi repere pentru creșterea personală și profesională a acestora. Ca parte din această misiune, aducem în România o lucrare complexă și completă, posibil model pentru toți cei ce vor să acceseze lecții adevărate despre leadership și aplicarea lor atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Astfel, Editura EVRIKA Publishing pregătește, pe 29 aprilie 2015, lansarea cărții unuia dintre cei mai admiraţi profesioniști americani ai domeniului de business – John E. Pepper Jr., binecunoscut CEO al Procter&Gamble și inspirat dezvoltator al unor branduri mondiale. Lucrarea sa - Ceea ce contează cu adevărat. Servicii, Leadership, Oameni și Valori - apare pe piața românească într-un moment în care sunt puse în chestiune, într-un mod dramatic, tocmai valorile etic-umane implicate la vârf în conducerea și dezvoltarea mediului de afaceri românesc. O viziune nobilă, umanistă și etică în abordarea și rezolvarea problemelor de conducere și strategie, dar și a celor personale legate de acestea, așa cum profesează John E. Pepper Jr. în lucrarea sa, devine una dintre condițiile unei evoluții sănătoase a oricărui business și a economiei de piață în general. Căci „ce contează cu adevărat” este, spune John E. Pepper Jr., tocmai valoarea personală a liderului, calitățile sale individuale, ele sunt cele care vor conduce o companie oarecare spre performanță, succes și consacrare.

John E. Pepper Jr. a petrecut 40 de ani din cariera sa în diverse poziții în cadrul Procter & Gamble. Între 1995 – 1999 a deținut poziția de CEO și Chairman of the Board, iar între 2000 - 2002 pe cea de Chairman of the Board. De asemenea, a mai ocupat funcția de Director la P&G între 1984 - 2003 și pe cea de Președinte din 1986 până în 1995.

În prezent se află în consiliul de administrație al mai multor companii precum National Underground Railroad Freedom Center unde, între ianuarie 2006 - mai 2007, a deținut și funcția de CEO. Walt Disney Company și Universitatea Yale sunt alte două nume cu greutate în CV-ul acestuia. John E. Pepper Jr. a fost Chairman of the Board între 2007 și 2012 în cadrul Walt Disney Company, iar pentru Universitatea Yale a lucrat ca Vice President of Finance and Administration între ianuarie 2004 și decembrie 2005.

John E. Pepper Jr. este membru al Consiliului Director al Cincinnati Museum Center.

Ceea ce contează cu adevărat. Servicii, Ledership, Oameni și Valori (What Really Matters: Service, Leadership, People and Values) este o carte al cărei stil prietenos, direct și dinamic îl introduce pe cititor în descrierea parcursului și a ascensiunii lui John E. Pepper Jr. pe scara ierarhică, în cadrul companiei în care acesta a activat timp de 40 de ani – Procter & Gamble. Titlul parafrazează întrebarea fundamentală pe care ne-o punem cu toții, mereu, în privința vieții personale și a celei profesionale: „Ce contează cu adevărat?”.

În interiorul cărții, scrisă de către unul dintre cei mai reputați lideri de business ai Americii, găsim referințele acestuia privind atât eșecurile, cât și succesul personal, acestea conturând răspunsurile pe care le așteptăm în propria noastră ghidare, atunci când ne dezvoltăm pe același drum profesional. Autorul acordă o mare importanță ideii de a construi lideri și leadership în interiorul companiilor și promovarea acestor valori ori de câte ori este posibil.

Cartea, organizată în trei secțiuni, ne dezvăluie, treptat, modul în care o companie poate avea succes prin crearea și susținerea brandurilor de top, cum poate rămâne în top prin crearea unei comunități vibrante în interiorul companiei, dar și modul în care ne trăim viața pornind de la deservire și integritate în interiorul companiei. 

Chiar dacă aceste secțiuni sunt prezentate separat, ele, de fapt, sunt interconectate, dezvăluindu-ni-se clar importanța înțelegerii faptului că trebuie să știi, ca și lider, să oferi încrederea și sentimentul de apartenență la o comunitate puternică angajaților şi familiilor acestora, dar și consumatorului, mergând cu nivelul de înțelegere al acestuia până aproape de cel personal și, astfel, să poți să aduci produsele companiei la nivelul așteptărilor consumatorului.

Cartea, una dintre cele mai apreciate în Statele Unite ale Americii, are parte de recenzii scrise de mari oameni de business, indiferent de domeniu de activitate, de la rectori ai marilor universităţi americane până la membrii de conducere ai unor companii renumite la nivel mondial. „Aşa cum spun de multe ori în cartea mea, am convingerea că oamenii, împreună cu valorile lor, constituie fundaţia de pe care se atinge orice scop în viaţă.” declară autorul.

Printre recenzorii de seamă ai acestei cărți se numără și:

Richard Levin, Rector, Yale University:John E. Pepper Jr. dovedește că, pentru a duce o viață plină de satisfacţii și a conduce o mare companie, implică aceleași calități personale: viziune, perseverență, amabilitate și adaptabilitate. Aceasta este o carte plină de înțelepciune și inspirație”.

Ernesto Zedillo, fostul Președinte al Mexicului: „Aceasta este un raport, onest și personal, al carierei inspirante a unui mare lider în afaceri care, de asemenea, a slujit atât de bine o seamă de alte cauze nobile. Sper ca foarte mulți tineri să beneficieze din plin în urma citirii ei.”

Domenico De Sole, fostul Președinte și CEO al Grupului Gucci: „Este o carte minunată și inspiratoare, despre viață și business, inițial adresată angajaților din Procter & Gamble. Ceea ce contează cu adevărat este o carte pe care orice om ar trebui să o citească.”

Editura EVRIKA! este o subdivizie a Grupului Editorial UNIVERSUL JURIDIC, grup care are în componență și alte edituri, principalul motor al grupului fiind Editura UNIVERSUL JURIDIC, acesata fiind, de mai bine de trei ani, lider pe piața de carte juridică din România. 

Acceptând provocările mari, care aduc după ele și satisfacții majore, Grupul a transformat una dintre colecțiile sale (Colecția Business) într-o editură nouă, Editura EVRIKA!

EVRIKA! este numele surprizei de a explora, din unghiuri inedite și multiple, pornind de la business și leadership și mergând până la zona de insight, faptul de viață, crâmpeiul de experiență, gândul unei minți căutătoare, convertite în paginile tipărite ale unei cărți... Cartea EVRIKA!.

Suntem conectați la descoperiri, suntem în căutarea celor mai frumoase, reale și profunde experiențe pe care să vi le facem cunoscute și care să devină lecțiile de umanitate, inteligență și evoluție la care să ne referim de acum înainte: Cartea EVRIKA!.

Însoțiți-ne în această călătorie a cunoașterii intermediate, în numele beneficiului comun, de a ne înnobila, intelectual și spiritual, cu experiențele împărtășite ale semenilor!

IDEI, CUNOAȘTERE, VIZIUNE, un slogan pe care ni-l asumăm și în care credem cu adevărat! 

Vezi mai multe articole din categoria: Leadership & Resurse Umane