Cine este Bogdan Comanescu

  Cine este Bogdan Comanescu

  Bogdan Comănescu are peste 29 de ani de experiență națională și  internațională în marketing, vânzări și dezvoltare comercială.

  Prima lui meserie a fost de ”Reprezentant de vânzări”. A început în 1990, când nu existau telefoane mobile, internet, navigație și CRM iar cărțile de muncă și facturile erau o raritate. Și-a făcut meseria de Rep folosind ”Pagini Aurii”, harta orașelor, atlasul rutier, telefonul public, anunțurile din ziare și agenda de hârtie. A vândut produse cosmetice, produse alimentare, piese auto, mașini, imobiliare și electro-casnice în sistem door to door.

  Pentru a învăța meseria de vânzător, își cumpăra cărți din USA - scria o scrisoare (pe hârtie, cu pixul) unui bun prieten din New Your și punea banii de carte, în plic, lângă scrisoare. Carțile (în format fizic, hâtie) îi veneau prin coletărie, la o anumită Poștă din București, unde trebuie să stea la coadă 2-3 ore ca să și le ridice. Le citea noaptea, cu dicționarul, și a doua zi discuta cu colegii principiile învățate apoi le aplica pentru a le descoperi eficiența.

  În anul 1994, a avut, pentru prima dată, trecută în cartea de muncă funcția de Director de Vânzări și a condus o mică echipă de vânzări. A învățat Sales Management-ul, în principal, tot dintr-o carte pe care o are și azi în biblioteca personală dar a avut și norocul de a avea un mentor extraordinar, un neamț (patronul firmei pentru care lucra) care l-a învățat, pas cu pas, Sales Managementul și Marketingul Afacerilor.

  În anul 1996 și-a făcut o firmă de Multi Level Marketing cu cosmetice pe care a vândut-o 2 ani mai târziu și a început să lucreze cu grupul Accor pentru implementarea tichetelor de masă în România.

  Pentru Accor Services România, a dezvoltat, de la zero, un portofoliu de 25.000 de societăți clienți cu încasări anuale de 600 milioane de Euro. A urmat cursurile Academiei Accor din Paris, a absolvit cursurile de management ale Școlii din Lausanne și a absolvit zeci de cursuri cu unele dintre cele mai bune companii de training din lume. Cat a lucrat pentru Accor, a condus peste 1.000.000 de kilometrii și a acumulat peste 1.000 de nopți de cazare prin hotelurile din România.

  În anul 2005, a deschis, în România, o reprezentanță a Academiei Accor sub denumirea Accelera Accor Services care a pornit extraordinar de bine. Patru ani mai târziu, în plină criză financiară, Bogdan a cumpărat toate acțiunile companiei, a denumit-o simplu Accelera și a transformat-o într-o firmă de training și consultanță specializată în Vânzări și Managementul Vânzărilor.

  A dezvoltat proiecte comerciale în Franța, Germania, Italia, Spania, Cehia, Bulgaria, Austria, India și România pentru companii ca Accor, Allianz, Vodafone,  Aliat Mercedes, BMW Bavaria Automobile și încă peste 350 de companii. A livrat, împreună cu echipa Accelera, training pentru peste 25.000 de cursanți cu o rată de satisfacție de 99,8%.

  Este autorul a numeroase articole publicate în revistele de specialitate și co-autor al cărților ”SECRETELE SUPERVÂNZĂTORILOR”, ”MAXIM - PSIHOLOGIA MOTIVĂRII FORȚEI DE VÂNZĂRI” și ”PRIMUL MILION DIN TRAINING”.

  A primit 2 Titluri de ”SPEAKERUL ANULUI” (2012 și 2015), acordate de Business Days.

  Este trainer și business coach certificat internațional.

  A împărțit scena cu Robin Sharma, Paul Martinelli, Alain Cardon și cu cei mai buni traineri din România.

  Este fondator trendului ”Merit, Vreau și Pot!” - cele mai mari seminarii gratis de dezvoltare personală din România - prin care și-a dorit să dea acces la Know-how de calitate tuturor celor care își doresc să înveța dar încă nu au bani să poată participa la traininguri de calitate.

  Oamenii iubesc să lucreze cu Bogdan Comănescu fiindcă are o extraordinară experiență de afaceri, are spirit practic și ”le spune lucrurilor pe nume”.

  Informații suplimentare despre Bogdan și activitatea lui profesională, găsiți la:

  https://www.accelera.ro

  https://www.facebook.com/1.bogdan.comanescu

  https://www.linkedin.com/in/accelera/

  https://www.youtube.com/bogdancomanescu1 https://www.facebook.com/MeritVreauSiPotMaiMult/

  http://www.trainerdesucces.ro

   

   

 
1
 
1
 
1
 
1
 

Ce il recomanda pe Bogdan ca si expert?

Bogdan Comănescu are peste 29 de ani de experiență națională și  internațională în marketing, vânzări și dezvoltare comercială. 

A dezvoltat proiecte comerciale în Franța, Germania, Italia, Spania, Cehia, Bulgaria, Austria, India și România pentru companii ca Accor, Allianz, Vodafone,  Aliat Mercedes, BMW Bavaria Automobile și încă peste 350 de companii. A livrat, împreună cu echipa Accelera, training pentru peste 25.000 de cursanți cu o rată de satisfacție de 99,8%.

Este autorul a numeroase articole publicate în revistele de specialitate și co-autor al cărților ”SECRETELE SUPERVÂNZĂTORILOR”, ”MAXIM - PSIHOLOGIA MOTIVĂRII FORȚEI DE VÂNZĂRI” și ”PRIMUL MILION DIN TRAINING”.

 

Care sunt principalele topicuri despre care va vorbi Bogdan la BD Sales Bootcamp?

 

Vom trece în revistă cele 3 capitole majore ale Managementului Vânzărilor:

 • (1) Sales Strategy Design,
 • (2) Sales Process Design și
 • (3) Sales Team Design,
 • și vom analliza unde au participanții nevoie să aducă îmbunătățiri sistemelor din echipa lor de vânzări.​
 
Bogdan Comanescu - data, ora, topic principal
 
Ce vor invata de la Bogdan participantii?
 

 

Ce vor invata cei prezenti la BD Leadership Bootcamp de la Bogdan?

 • Participanții își vor putea crește performanțele echipei de vânzări descoperind cum să își îmbunătățească:
  • Strategia de Vânzări,
  • Procesele de Vânzări și
  • Organizarea echipei de Vânzări.

 

 
Livrabile
 

 

Cu ce instrumente, metodologii si ghiduri vor pleca cei prezenti la BD Leadership Bootcamp dupa prezentarea lui Bogdan?

 • Manualul Managerului de Vânzări - handout-ul prezentării pentru a-și putea verifica și îmbunătăți organizarea departamentului
 • Manualul de ”Self-Audit” al Managerului de Vânzări - pentru a se putea verifica și îmbunătății pe ei
 • Cartea ”Psihologia Motivării Echipei de Vânzări” - pentru a-și eficientiza unele aspecte legate de plata vânzătorilor

 

 

Care sunt cartile preferate si recomandate de Bogdan?

 
carte 1

Kellogg on Strategy : Concepts, Tools, and Frameworks for Practitioners - by David Dranove (Author), Sonia Marciano (Author)

 

 

De ce le recomanda?

Kellogg School of Management are cele mai bune cursuri de Marketing si Vanzari din lume, iar Dr. Andris Zoltners este un geniu al Strategiei de Vanzari. 
Nu poti sa lucrezi in domeniul Strategiei de Vanzari daca nu ai citit lucrarile Profesorului A. Zoltners!
 
MOTTO
 

 

Care este MOTTO-ul lui Bogdan?

Sloganul lui preferat este ”Ridică-te de jos, de atâtea ori, încât până și soarta să se plictisească să te mai lovească!” fiindcă credința lui este că disciplina și tenacitatea pot învinge orice obstacol.

 
Valori
 

 

Care sunt principalele valori care il caracterizeaza pe Bogdan?

 • Valorile lui profesionale sunt: (1) Profesionalismul: ”Fă lucrurile științific!”, (2) Disciplina: ”Fă ceea ce știi deja că trebuie să faci!” și (3) Bunul simț: ”Fii corect și civilizat fiindcă piața românească este foarte mică și te vei întâlni iar și iar cu cu mulți dintre clienți!”.

 • Valorile lui din viața personală sunt: (1) Familia, (2) Bunătatea și (3) Liniștea. Pentru ”liniște”, în 2014, s-a mutat din București într-o comună liniștită de lângă Pitești. Acolo și-a construit o casă ”perfectă”, cu 1.500 mp de gazon, sute de trandafiri, pomi, căței, pisici, etc. și vine zilnic la firmă, în București fiindcă ”face tot atât pe autostradă, din Pitești până la firmă, cât făcea din cartierul Herăstră până la firmă, în aglomerația din București!”