Cristian Macedonschi este un antreprenor si om de afaceri licentiat in studii economice cu specializarea in management. El a trait 16 ani in Germania, in orasul Nürnberg unde s-a format profesional si atreprenorial. Timp de 10 ani a condus compania Dialog Telecom GmbH ca atreprenor in domeniul IT&C avand 11 puncte de lucru in zona metropolitana Nürnberg in telefonia mobila la care lucrau peste 20 de angajati.
In anul 2006 s-a intors acasa la Brasov pentru a pune bazele companiei Trus HoReCa Services care are la ora actuala aproximativ 60 de angajati.
In 2013 a absolvit Institutul Diplomatic Roman si s-a implicat in politica locala din dorinta de a contribui la dezvoltarea Brasovului spunand despre el ca nu este un om politic ci un cetatean implicat de etnie  germana din România aflandu-se la ora actuala la al doilea mandat de consilier local al Forumului German in Brasov.
Cristian Macedonschi a initiat miscarea dezvoltarii inteligente in Brasov prin Asociatia Smart City Brasov a carei presedinte este si s-a implicat in dezvoltarea turistica a Brasovului timp de 7 ani ocupand pana in 2017 functia neremunerata de presedintele al Asociatiei de Promovare si Dezvoltare Turistice din judetul Brasov prin care a contribuit la infiintarea primei scoali profesionale duale in ospitalitate din Romania, la Brasov - CoolAcademy Brasov.
El se numara printre membrii fondatori ai Clubului Economic German si co-initiator a renumitului festival Oktoberfest Brasov care anul acesta implineste 10 ani si atrage sute de mii de participanti.
Fiind un european convins este de 6 ani membru activ al Institutului Regiunilor Europene - IRE din Salzburg prin care promoveaza neincetat Brasovul ca destinatie de excelenta turistica si economica.
Cristian Macedonschi este, prin functile si demnitatile pe care le detine, extrem de activ in a construi punti durabile intre Romania si tarile vorbitoare de limba germana din Europa atat pe plan politic cat si pe cel economic, cel educational sau cultural.