Camelia Șucu

Camelia Șucu, un veritabil antreprenor în serie ”self-made”, este cunoscută publicului mai ales ca jucător de top pe piața de mobilier și design interior din România. Co-fondatoare, în 1993, a Mobexpert, Camelia Șucu a făcut în 2007 exit-ul din cea mai mare companie autohtonă de profil, întâi pentru a se dedica segmentului premium al pieței de mobilier, iar apoi pentru a-și diversifica portofoliul cu noi proiecte, toate centrate pe aceleași trei valori cardinale: frumusețe, armonie, sănătate.

Este atrasă irezistibil de tot ce este nou și niciodată nu i-a lipsit dorința de a învăța. Fiecare mișcare de business a avut însă un scop spre care s-a îndreptat cu consecvență.

Camelia este un lider, unul care știe că spiritul antreprenorial înseamnă asumarea mai multor provocări decât toți ceilalți, care știe să învețe câte ceva din fiecare experiență și să aibă o bună comunicare cu toți cei care, într-un fel sau altul, contribuie la succesul business-ului.

Primul pas după Mobexpert  a fost fondarea grupului de firme Class, prin care Camelia Șucu a devenit distribuitor unic al unora dintre cele mai importate branduri de mobilier de lux din lume. În această direcție de business se înscriu showroom-urile multibrand ClassIN din București și Cluj, dar și magazinele monobrand dedicate Natuzzi, navă-amiral a portofoliului de branduri high-end distribuite în România de Camelia Șucu, de peste 20 de ani.

Pasiunea pentru sănătate, cimentată și de formarea ei inițială ca medic, s-a materializat apoi prin Abundia, cea mai populară piață de gros din București, renumită pentru produsele mereu proaspete și cultivate local prin metode sustenabile.

A urmat firesc brandul Iconic, care reprezintă o adevărată sinteză a filosofiei de business, dar și de viață, a Cameliei: armonie, frumusețe și sănătate abordate holistic, de la interior. Astfel, Iconic Health, deși este cel mai tânăr dintre business-urile din portofoliul Cameliei Șucu, a depășit deja etapa de start-up.

Preocupată și de transmiterea valorilor și lecțiilor învățate, Camelia este un adevărat mentor pentru a doua generație de antreprenori din familie, fiicele Ioana și Cristina, care îi calcă deja pe urme, cu propriile afaceri: The Library, Ioana Sucu Events, Kiddo Play Academy etc.

Dincolo de experiența sa de antreprenor în serie, Camelia Sucu este un reper de stil, este capabilă să educe și să inspire o viață frumoasă, iar secretul său constă în atingerea echilibrului, după cum mărturisește: ”O viață frumoasă nu poate fi trăită decât în echilibru.”