Dan Bedros

Dan Bedros este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de business din Timișoara și din țară, datorită rolurilor sale în introducerea tehnologiilor de telefonie în România: a fost coordonatorul programului pentru introducerea serviciilor de telefonie fixă la Romtelecom, prin instalarea echipamentului 47 E10, pentru 1.800.000 utilizatori, cât și instalarea a 5.000 km fibră optică terestră la Romtelecom și a coordonat și supervizat introducerea tehnologiei mobile GSM pentru Orange România, cât și instalarea a 7 echipamente NSS, 3500 BTS sites - 4.000 km fibră optică terestră, proiect finalizat la cheie, pentru Orange.

În 1992 a devenit Președinte, Director General al Alcatel România, funcție pe care a deținut-o până în 2009, iar din 2007 a devenit Vicepreședinte al Alcatel-Lucent pentru Europa de Sud-Est, tot până în 2009.

Deţine titlul onorific de Medalia Franceză «Legiunea de Onoare», în Grad de Cavaler, titlul «Doctor Honoris Causa» acordat de Universitatea Politehnica Timișoara, precum și titlul onorific Ordinul Naţional «Steaua României», în Grad de Cavaler.

Este președinte de Onoare al Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Franceze în România și președinte al Consiliului Consultativ al Primăriei Timișoara. Este membru al Consiliului de Administraţie al Dacia-Renault, președinte al Centrului de Afaceri Franco-Român la Timișoara și președinte al „European Business Club” (EBC) la Timișoara.