Melinda Hannelore Galu

Melinda este avocat fondator al societății de avocați Galu & Asociații și un reputat avocat consultant. A început să practice avocatura în anul 2002 și s-a specializat în acordarea de servicii de consultanță în afaceri, în cadrul unor birouri de avocatură locale și, ulterior, internaționale. O mare parte a carierei sale a fost consactrată unei activități susținute de consiliere a investitorilor români și străini, în proiecte majore din domeniul comerțului, industriei și tehnologiei informației.

Melinda a fost de asemenea implicată într-o serie largă de operațiuni imobiliare, oferind asistență unor investitori importanți în procesele de achiziție, dezvoltare și finanțare a proiectelor de clădiri de birouri. Un aspect distinctiv al experienței sale este activitatea de consiliere imobiliară a expansiunii naționale a unor importante companii de retail, în urma cărora a dobândit o experiență semnificativă în domeniul dreptului imobiliar, al construcțiilor și în dreptul mediului.

Nu în ultimul rând, Melinda a condus timp de aproape 2 ani Departamentul Juridic din cadrul unei importante companii din domeniul tehnologiei informațiilor. Din această poziție, Melinda și-a consolidat experiența în domeniul dreptului tehnologiei și al telecomunicațiilor precum și protecția datelor cu caracter personal, având ocazia de a oferi soluții inovatoare croite pe specificul business-ului IT.

Toate acestea au condus la formarea sa ca avocat cu experiență națională și internațională, atât în ceea ce privește implicarea în structurarea proiectelor și a tranzacțiilor cu componenta transfrontalieră, cât și în ceea ce privește integrarea în grupuri de lucru din mai multe jurisdicții.

Parcursul profesional al Melindei a fost marcat la începutul anului 2016 de deschiderea Societății Civile de Avocați Galu și Asociații împreună cu o echipă de avocați cu experiență locală și internațională, competenți și dedicați care oferă servicii juridice în variate domenii și la un nivel calitativ ridicat, căutând să aducă cele mai bune soluții juridice, adaptate nevoilor clienților lor.

Melinda este autor a numeroase articole de specialitate publicate în periodice precum DeBizz, Avocați de Top, Reporter Economic, Lady Lawyer și The Diplomat. De asemenea, Melinda este coautor al lucrării „Cartea de Contracte – Modele. Comentarii. Explicații“ publicată de editura C.H. Beck, București, în anul 2007, lucrare a cărei editare a și coordonat-o și care a fost ulterior republicată în două ediții, ca urmare a succesului înregistrat.