FACILITĂȚI DE ACCES GRATUIT pentru companii aflate În dificultate

  Credem în a doua șansă

  Într-o Românie a paradoxurilor, în care dezvoltarea spiritului antreprenorial nu este o prioritate pentru echipa de guvernare și nu este o prioritate strategică nici pentru clasa politică, în care antreprenorii care dau greș sunt stigmatizați, cărora nu li se mai acordă a două șansa nici de către ANAF (nu mai pot primi cod de TVA și cei care mai au curajul să încerce din nou sunt condamnați să dezvolte afaceri plafonate la o cifră de afaceri dictată de plafonul de TVA), nici de bănci, nici de societate care deseori îi etichetează pe acești antreprenori ca ratați. Știm că dezvoltarea antreprenoriatului este SINGURA cale prin care România poate deveni puternică economic, competitivă și cu perspective reale pentru un viitor luminos. Fără plus-valoarea adusă de antreprenoriat în societate și economie, nimic nu poate progresa  Suntem condamnați pe veci în această spirală a chinului din care de ani de zile nu mai ieșim. Nu vom putea avea bani pentru a reformata și remodela învățământul pentru a ne asigura viitorul, nu vom putea investii în sănătate pentru a ne asigura că oamenii care trăiesc și muncesc pe aceste meleaguri sunt viguroși, sănătoși și sunt tratați în mod corect.
  Astfel, am decis să investim în companiile aflate în dificultate și să le oferim prin programul BD SECOND CHANCE șansa de a participa gratuit la evenimentele Business Days. La fiecare dintre evenimente Business Days și Business Focus din anul 2019 punem la dispoziție câte 50 de astfel de tichete. Dorim să contribuim, măcar puțin la șansa acestor companii pentru a se revigora, a-și reveni și a-și aduce contribuția pozitivă la consolidarea economiei românești. Valoarea întregului program în anul 2019 este de 21.250 euro. Subvențiile sunt oferite de către Asociația pentru Dezvoltarea Mediului Economic și Cultură Antreprenorială.

   

  De ce susținem companiile aflate în dificultate?

   

   

   

  Cine poate să solicite facilitatea și care sunt criteriile de validare?

  Pentru a putea participa gratuit la un eveniment Business Days companiile trebuie să indeplinească câteva criterii de eligibilitate:

  •  să fie companii cu capital privat și participarea străină de capital în companie să fie minoritară;
  •  să fie companii care se regăsesc în cel puțin două din următoarele situații: 
   • sunt pe pierdere de cel puțin 2 ani consecutivi,
   • au dificultăți financiare majore de cel putin 1 an de zile,
   • sunt în insolvență,
   • să aibă dificultăți de recrutare a personalului, 
   • să aibă dificultați de încasare a creanțelor,
   • să aibă dificultăți de găsire a clienților,
   • să fie într-o piață puternic competitivă,
   • să fie într-o piață dificilă și în regres accentuat,
   • să fie la început de activitate (mai puțin de 3 ani de la înființare),
   • fondatorii să nu aibă experiență antreprenorială,
   • să fi trecut prin calamități sau situații excepționale care au condus organizația în dificultate

   

   

  Cum puteți aplica pentru bursa de acces la evenimentele Business Days?

  Cei care doresc să beneficieze de aceste facilități sunt rugați să completeze formularul de la linkul de mai jos.

  Cei care trimit formularul vor primi în termen de maxim 2 zile lucrătoare un răspuns din partea noastră, iar în cazul în care este unul pozitiv vor primi prin email instrucțiuni legat de înscrierea la evenimentul pentru care au solicitat facilitatea.

  Evaluarea aplicațiilor se face de către o comisie de analiză din partea Asociației pentru Dezvoltarea Mediului Economic și Cultură Antreprenorială.